Ниски обороти vw polo aee 98г автоматик
-
duspetobg1
- Автомобил:
- Двигател:
Ниски обороти vw polo aee 98г автоматик
Здравейте колеги.Имам следния проблем колата на празен ход държи ниски обороти 650 ако мога да бъда точен и някак тресе,а ми казаха че нормалните обороти за този двигател са 850.Качвах я на компютърна диагностика и нямаше никакви грешки иначе колата върви много добре.Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете с решаването на проблема.
Последна промяна от duspetobg1 на Съб 27 авг 2011 9:59, променено общо 1 път.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ниски обороти vw polo aee 98г автоматик
Нямаш проблем. Толкова са.
Аз имам АЕЕ и при мене са от порядъка на 840-860 оборота в движение, на свободна са малко повече към 900оборота като спра на някой светофар пак падат но неми тресе.Според мене са ти много ниски оборотите за АЕЕ мотора 

Да неса ли при голфа по ниски при полото по високи колегата е посочил поло 
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че имаше два вида модули за оборотите на ПХ, ама нека Каспър да каже.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Има разлика.И тя е в компютъра на колата.При голф 3 с АЕЕ оборотите са 650.При поло със същия двигател са 850
До колкото си спомням Каспър беше слагал комп.от поло на неговия голф точно заради по-високите му обороти на празния ход.
Явно при колегата е сменян компа и са му сложили от голф...
До колкото си спомням Каспър беше слагал комп.от поло на неговия голф точно заради по-високите му обороти на празния ход.
Явно при колегата е сменян компа и са му сложили от голф...
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
830/860 знам, че нормално за АЕЕ-то
моито си ги държи стабилно в този диапазон !
моито си ги държи стабилно в този диапазон !
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
650 +/- 50 за Голф с АЕЕ и 850 +/- 50 за Поло с АЕЕ. В книгите така го дават.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
zfa159 написа:650 +/- 50 за Голф с АЕЕ и 850 +/- 50 за Поло с АЕЕ. В книгите така го дават.
Абсолютно

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Ниски обороти vw polo aee 98г автоматик
vaskoto1 написа:също така.
когато някаква тема с някакъв въпрос от техническо естество е пусната-то тя е видяна! няма как да е пропусната!
тъй като това не е тема за "продавам джанти" и случайно клиента да се изпусне и да иде другаде, НЯМА НУЖДА ОТ ПОВДИГАНЕ!!!
коментарии от сорта:
хайде, колеги, никой ли не знае?
е айде де?
някой?
и всички производни, използвани за повдигане на техническа тема-ще довеждат до незабавното й заключване!
edit: отключвам я по молба на автора. При следващо нарушение на праилавата я заключвам!
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Трябва да са 850 според мен, освен ако при автоматите не са различни. В Аутодата гледам, че има и други два компа с различни обороти:
032 906 030А -> 750-850
032 906 030J -> 630-730
Ако са му боднали комп от Г3 АЕЕ тогава може да са 650 с типичното нежно притрисане, но как се разбира този комп с автомата нямам идея. По номера на компа евентуално може да се разбере дали е неговия комп и какви трябва да са оборотите. Иначе щом на диагностиката всичко е ОК, освен да пробва с друг дросел друго не се сещам.
032 906 030А -> 750-850
032 906 030J -> 630-730
Ако са му боднали комп от Г3 АЕЕ тогава може да са 650 с типичното нежно притрисане, но как се разбира този комп с автомата нямам идея. По номера на компа евентуално може да се разбере дали е неговия комп и какви трябва да са оборотите. Иначе щом на диагностиката всичко е ОК, освен да пробва с друг дросел друго не се сещам.
-
duspetobg1
- Автомобил:
- Двигател:
Точно това нежно притрисане го има много леко се усеща но го има.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Компа си е за този мотор. Ето какво намерих като инфо:
http://www.tav-autoverwertung.de/shop// ... 1-IAW1AVV2
Обърни внимание, че твоя комп сменя комп (Replacement: 032906030J >> 032906030S) с номер 032906030 J за който по-горе написах, че е с ниски обороти на ПХ. Това обяснява защо и твоя комп поддържа ниски обороти по default. С две думи оборотите ти трябва да бъдат точно такива.
Иначе притрисането не бива да те притеснява. Голф 3 АЕЕ също работи на 650 оборота и го има същото нежно дразнещо притрисане. Коментирано е и е нормално. Според мен мотора е твърде малък за да работи балансирано на тези ниски обороти на ПХ и оттам идва лекото притрисане. На 650 оборота шестак да, но четири цилидрово 1.6 според мен е тъпо, но все пак е направено от екологична гледна точка. Ако много те дразни си вземи друг комп от Поло и ще има 850 празен ход и притрисането няма да се усеща, но не знам как ще сработи с автомата.
Не е нормално обаче това което ми писа на ЛС, че като пуснеш климатика и тръгне компресора, оборотите ти на ПХ си остават същите. Трябва да се вдигат от 650 на 900 и като изключи компресора пак да падат до 650. Така е при ръчките, при автомата също мисля че трябва да ги вдига. Климатика оригинален ли е или е Diavia?
http://www.tav-autoverwertung.de/shop// ... 1-IAW1AVV2
Обърни внимание, че твоя комп сменя комп (Replacement: 032906030J >> 032906030S) с номер 032906030 J за който по-горе написах, че е с ниски обороти на ПХ. Това обяснява защо и твоя комп поддържа ниски обороти по default. С две думи оборотите ти трябва да бъдат точно такива.
Иначе притрисането не бива да те притеснява. Голф 3 АЕЕ също работи на 650 оборота и го има същото нежно дразнещо притрисане. Коментирано е и е нормално. Според мен мотора е твърде малък за да работи балансирано на тези ниски обороти на ПХ и оттам идва лекото притрисане. На 650 оборота шестак да, но четири цилидрово 1.6 според мен е тъпо, но все пак е направено от екологична гледна точка. Ако много те дразни си вземи друг комп от Поло и ще има 850 празен ход и притрисането няма да се усеща, но не знам как ще сработи с автомата.
Не е нормално обаче това което ми писа на ЛС, че като пуснеш климатика и тръгне компресора, оборотите ти на ПХ си остават същите. Трябва да се вдигат от 650 на 900 и като изключи компресора пак да падат до 650. Така е при ръчките, при автомата също мисля че трябва да ги вдига. Климатика оригинален ли е или е Diavia?
-
duspetobg1
- Автомобил:
- Двигател:
климатика е оригинален но на празен ход с включен климатик си държи 650 оборота
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”