Голф 4 не работят ел. стъкла и централно
- Vento_GLX
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 не работят ел. стъкла и централно
Колеги, имам следния проблем - не ми работеше зумера и плафона на шофьорската врата на Голф 4 и реших първо да проверя бушоните дали няма някой за смяна и след това евентуално щях да погледна ключалката на шофьорската врата. Бушоните изкарах 1 по 1 да ги погледна, нямаше нито 1 изгорял , но след това се получи следния странен проблем - не ми работят 4-те ел. стъкла и не ми се заключват 4-те врати от дистанционното, а се заключва само багажника. Иначе от бутона на вратата за заключване на цялата кола всичко се заключва, но без багажника. Какъв може да е проблема? 

Последна промяна от Vento_GLX на Пон 19 юли 2010 13:25, променено общо 1 път.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Колеги помагайте ПРОБЛЕМ!!!!
първо за зумера ,наи вероятно микретката в бравата не бачка виж плафона на твоита врата на тапета свети ли ако не свети 100% там е проблема .а за централнното си виж бушона за плафоните дали е здрав ако се не лъжа е някои от малките в предпоследната дясна редична 3-тия от горе на долу мисля че е 10-15 амперов
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Колеги помагайте ПРОБЛЕМ!!!!
оправи си заглавието според правилата!
- Vento_GLX
- Автомобил:
- Двигател:
Re: не работят ел. стъкла и централно на Голф 4
Ще е карам днес да е закачат на компютър и да видим какво ще излезе. Дано да са някакви грешки и да ги изчистим.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:

- Vento_GLX
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги закачихме е на VAG и се оказва, че проблема не е в компютъра. Проблема излезна в модула, който управлява ел.стъклата и централното заключване. По-късно ще пиша какво точно му се е случило на модула.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Надявам се знаеш,че такива модули има във всяка врата! 

- Vento_GLX
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колеги доколкото аз разбрах под волана на колата имало централен модул , който управлява стъклата и централното, а може би и още нещо(незная). Та този модул е имал няколко студени спойки, в смисъл на няколко места спойките са били пукнати и чисто и просто се е получило съвпадение с преглеждането на бушоните. Модула вече е презапоен и всичко работи нормално. 

- giotto
- Автомобил: VW Passat B7 Variant
- Двигател: CFFB
pas1.8mi написа:Надявам се знаеш,че такива модули има във всяка врата!
Колега модула е само един и се нарича комфорт модул, а това което е във всяка врата са микроключета

- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
я пак провери тия малките бушончета(трябва да е 10А) щото и при мен беше така и уви... не бях забелязал, че бушончето е изгоряло и не заклюяваше вратите, не работеше шибедаха, не вдигаше стъклата и така... 

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vento_GLX написа:Значи колеги доколкото аз разбрах под волана на колата имало централен модул , който управлява стъклата и централното, а може би и още нещо(незная). Та този модул е имал няколко студени спойки, в смисъл на няколко места спойките са били пукнати и чисто и просто се е получило съвпадение с преглеждането на бушоните. Модула вече е презапоен и всичко работи нормално.
Хубава тема,тъкмо я изнамерих в търсачката!
И аз съм със същите болежки по вдигане на стъклата и съмненията ми за студени спойки се оказаха ненапразни след като при теб е така,като чукна по пластмасата дето са бушоните се оправя колкото да вдигна джамовете..........утре се захващам да се докопам до въпросния модул!Надявам се да успея сам да презапоя(след като се справих със двете брави)

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Браво! Полезна тема 

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хубаво ама...днес разколачих аз пластмасите ...ама тая кутийка наречена конвиниънс/комфорт модул не успях да я видя бе
......предполагам че имам такова животно след като джамовете се вдигат и с ключа и с дистанционното на алармата ...де е завряно това нещо?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”