Голф 3 тди(AFN)проблем със съединителя
- boqnov_83
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: AFN
Голф 3 тди(AFN)проблем със съединителя
Здравейте колеги!От около седмица имам проблем,при включване на задна скорост(изхърква).Вчера като се прибирах се чу някакво тракане от към скоростната кутия.Веднага спрях,направи ми впечатление,че като натиснах педала на съединителя той започна да се движи.Изгасих двигателя и пак запалих.При паленето отново се чу тракане и се появи някакъв шум.Натиснах педала на съединителя и шума изчезна,след като го пуснах шума се появи пак.Съединителят не пробоксува и се съмнявам да не си е заминал демпферният маховик или бъркам.Някой може ли да ми посочи признаците по които да разбера дали маховика си е заминал.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Голф 3 тди(AFN)проблем със съединителя
тресене и губене на обороти на празен ход. Имаш ли масло в скоростната кутия ... първоначалното леко виене от кутиите започва от липса на масло.Щом натиснеш съединителя и спира шума се съмнявам да е от кутията 

- boqnov_83
Маслото го смених миналата година,скоро не съм го проверявал.Забравих да спомена че съединителя отделя много долу.Няма и сантиметър от пода.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
А да си чул някакви странни звуци по време на движение на скорост ( като виене на стар Москвич ) при отнемане на газта ? Ако да , виж какво се случва с кутията, ако не , отиваш към маховика.
- boqnov_83
Dobromirski написа:А да си чул някакви странни звуци по време на движение на скорост ( като виене на стар Москвич ) при отнемане на газта ? Ако да , виж какво се случва с кутията, ако не , отиваш към маховика.
Не колега,няма никакви шумове по време на движение,само на място без да е на скорост.В момента даже не се усещат никакви шумове но скоростите започнаха да влизат по трудно.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Чакай сега как беше да не те излъжа.Вдигни колата на крик от едната страна.Запали я и на празен ход колелото ще почне да се върти леко от центробежната сила но като го хванеш на ръка ще спре ...вкарай на първа без да пускаш съединителя и обърни внимание дали успяваш да спреш въртенето на гумата .Ако успяваш пак да спреш по същия начин колелото значи влизането на скоростите се затруднява от самата кутия ,а не от съединителя ...за маховика не знам как да си го провериш 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз съм в същото положение и 90% съм сигурен, че тракането е от аксиалния лагер. Натискам съединителя и изчезва, пускам го и почва да трака. Моята не е с монолитен маховик така, че слабо вероятно да е от демпферния маховик на колегата.
- boqnov_83
В събота смених феродовия диск,притискателния диск и аксиалния лагер.Като взех колата ми направи впечатление че педала вибрира почти незабележимо когато включвам на скорост даже и когато не съм включил на скорост а просто съм натиснал съединителя.Днес както си карах чух отново чукане от към скоросната кутия.Веднага отбих и изключих колата от скорост чукането продължи и педала на съединителя започна да се движи както преди да сменя съединителя.При запалване на двигателя се чува същото чукане и се усеща отново движение на педала на съединителя,както и при гасене.Маховика не съм го сменял майстора ме увери че бил в добро състояние.Проверих и маслото в скоростната кутия не е мръднало от както го смених преди 3 години.
-
- Автомобил:
- Двигател:
boqnov_83 написа:В събота смених феродовия диск,притискателния диск и аксиалния лагер.Като взех колата ми направи впечатление че педала вибрира почти незабележимо когато включвам на скорост даже и когато не съм включил на скорост а просто съм натиснал съединителя.Днес както си карах чух отново чукане от към скоросната кутия.Веднага отбих и изключих колата от скорост чукането продължи и педала на съединителя започна да се движи както преди да сменя съединителя.При запалване на двигателя се чува същото чукане и се усеща отново движение на педала на съединителя,както и при гасене.Маховика не съм го сменял майстора ме увери че бил в добро състояние.Проверих и маслото в скоростната кутия не е мръднало от както го смених преди 3 години.
Колега маслото последно е сменено миналата година или преди три години

Ако съединителя отделя много долу според мен е помпа или въздух в системата.Първо пробвай с обезвъздушаване и после помпи,но нека се изкажат и знаещите във форума
- boqnov_83
Маслото е сменено преди 3 години колега нещо се бях заблудил но сега съм сигурен.Майстора провери помпите,даже горната я смених преди 3 или 4 месеца.След смяна на съединителя ,скоростите си влизат лесно педала отделя към средата.Днес като я карах забелязах, че шумът си го има почти през цялото време дори когато си работи на място автомобила.Ходих до майстора,той се съмнява да не е от скоростната кутия и се разбрахме в неделя да му я закарам за да я отвори пак.
- iliqn_4o
- Автомобил:
- Двигател:
Като си се заблудил питай този дето ти го е сменил маслото,тоест мен 

Върни се в “Дизелови агрегати”