Въпрос за удар,който се чува след преминаване през неравност
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
Въпрос за удар,който се чува след преминаване през неравност
Отпред съм с амортисьори на 1 година(втора употреба), преди 2 месеца ги сложих. Амортисьорите ми ги слага мой майстор и , каза че са добре и си е така. Обаче като минавам през неравно(легнал полицай, тези които са като гърбица) точно вмомента , в който премени се чува удар все едно желязо в желязо. Имам чувството, че при разпъването на амортисьора се получава удара ... Някой ако има идея ше съм благодарен да сподели мнение(компетентно) 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Въпрос за удар,който се чува след преминаване през неравност
Тампони на макферсона.
Слагал ли си нови като сменя амортисьорите.
Слагал ли си нови като сменя амортисьорите.
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо подобно , дори и на най-малката неравност се чува , преди 2 седмици смених всичко по предницата плюс накрайници и тампоните на самите амортисьори дори , не спря , момчетата които ми правят колата се побъркаха , понеже все някой от нас бърза , няма време някой от тях да покара колата да види за кво иде реч.Та според мен няма какво друго да е , моите специaлно са вече 3 годишни май , най-евтините маслени(Оптимал мисля), нищо чудно сякаш да са издали фира , веднъж така се натресох в една яма и оттам се разтропа явно самия амортисьор , така че ако имаш възможност Нови
-
Ако говориш за тампоните , които са отгоре(под предния капак) мисля че не сме ги сменяли. Да отбележа , че според мен удара се получава при разгъването на амортисьора, а не при сгъването! Ако са тампоните дали бих могъл да ги сменя сам? Става въпрос за Голф 3 1.6 101кс АЕК. Дали има значение , че амортисьорите са от Passat B3 ? До колкото ме обеждаваха разликата е в резбата. На Пасата била с няколко милиметра по-дълга .
- yoan4o
- магистрален бандит
Тампоните са!
Точно при разгъването на амортисьора горе на бомбето като не е останал тампон бие.
Точно при разгъването на амортисьора горе на бомбето като не е останал тампон бие.
-
като гледам в еуро07 цените на убийствени. Въпроса е какви тампони да взема или да си пробвам късмета от моргата за втора употреба но истински и дали ще се налага да се ходи на майстор ? Мерси предварително 

- yoan4o
- магистрален бандит
Виж сега.
Тия тампони са страшен проблем при Голф 3.
Аз съм се убедил, че от оригинални по-добри няма, но за съжаление са много скъпи при официалния вносител.
Ако ще поръчваш от някой магазин за авточасти някоя от марките Сваг, Моог, Лемфьордер и темподобен Шитфьордер...., вземи за Шаран, ако си с малкия тампон, щото са усилени, ако си с голям тампон, все тая.
Вариянта за втора употреба не е лош, стига да попаднеш на оригинални полунови тампони, което според мен е 1/1000.
Успех.
Тия тампони са страшен проблем при Голф 3.
Аз съм се убедил, че от оригинални по-добри няма, но за съжаление са много скъпи при официалния вносител.
Ако ще поръчваш от някой магазин за авточасти някоя от марките Сваг, Моог, Лемфьордер и темподобен Шитфьордер...., вземи за Шаран, ако си с малкия тампон, щото са усилени, ако си с голям тампон, все тая.
Вариянта за втора употреба не е лош, стига да попаднеш на оригинални полунови тампони, което според мен е 1/1000.
Успех.
-
Мерси, ще видим какво ще се случи другата седмица. Така и така съм псунал тема да попитам и още нещо. От няколко дни се чува едно като триене от към предна дясна гума. Вдигнах я на крик, но не се чува за сметка на това накладките ми се струва , че доста задържат колелото,а и като завъртях ми се стори че съществува луфт като завъртя гумата напред назад ... Идея ?! 

- yoan4o
- магистрален бандит
Принципно за окачването и спирачките на колата е зле да се диагностицират по интернет, щото от тях зависят животи.
Най-добре иди в сервиз, където с/у 10-тина лв. да ти прегледат предницата.
Така ще разбереш най-добре какво да правиш, вместо да се набутваш на базата на предположения и после, когато си мислиш, че всичко е наред да те изпревари някое колело.....
Най-добре иди в сервиз, където с/у 10-тина лв. да ти прегледат предницата.
Така ще разбереш най-добре какво да правиш, вместо да се набутваш на базата на предположения и после, когато си мислиш, че всичко е наред да те изпревари някое колело.....

-
Благодаря , ще прегледам нещата в сервиз.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”