Жило на скоростомер/километраж за В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Alx-P
Автомобил:
Двигател:

Жило на скоростомер/километраж за В3

Мнениеот Alx-P » Чет 23 авг 2007 13:31

Здравейте!

Разглобява ли се жилото на скоростомера от пластмасовата връзка в средата му и как точно. Колата е В3 '90г.

Потребителски аватар
todoj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todoj » Чет 23 авг 2007 22:30

май не се разглобява-мойто като се скъса от долу свалих таблото и му турих ново

Потребителски аватар
simak
Автомобил:
Двигател:

Re: Жило на скоростомер/километраж за В3

Мнениеот simak » Чет 06 яну 2011 14:31

Определено не се разглобява. Жилото е цяло. Тази връзка в средата е за обиране на вибрации и вътре има една пружине, която не стига до жилото.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 06 яну 2011 17:15

И при смяната му не е необходимо да се демонтира таблото, :wink: влиза си в една конусовидна чашка.

Потребителски аватар
Liam
Автомобил: Passat B5_5
Двигател:

Мнениеот Liam » Чет 24 мар 2011 11:36

Здравейте колеги, имах проблем с стрелката на километража - от 10 до 70 Км/h постоянно трепереше. Казахами че е от жилото, след което го смених. А сега се чува някакъв звък ( цъгъркане ) от самото жило. Дали е нормално за ново жило или??? :( Между другото стрелката спря да трепере. :)

Благодаря ви предварително...

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Съб 26 мар 2011 19:40

Шумът идва от самото жило,ако си купил ментето е така!Не е нормално да се чува,аз моето го натъпках с масло и пак се чува,ще го сменям!

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Нед 27 мар 2011 19:14

два пъти сменям жило
Втория път след свяна на първото се чуваше и не след дълго сдаде багажа
Освен това не е задължително да се сваля таблото това го разбрах втория път

ЕТО МАЛКО ТАРИКАТЛЪЦИ
При мен първия път се беще скъсало в средата и тогава го вадих цялото и се сваля таблото
Ама при повторно късане след около 2 години се беше скъсал квадрата долу които е на скоростната кутия И ТУК НОМЕРА Е СЛЕДНИЯ издърпваш старото жило отдолу и от новото напъхваш новата сърцевина в монтираната броня и то директно си влиза в квадрата на километража така си спестяваш голяма кушия :012: т.е сваляне на таблото
А за тази дейност с бъркането зад таблото ще трябва да си с елегатни ръчички защото мечешките лапи не вървят там
Успех!!! :да:

Потребителски аватар
Liam
Автомобил: Passat B5_5
Двигател:

Мнениеот Liam » Пон 11 апр 2011 8:11

До се га се чуваше само едно цъгъркане, но стрелката отново почна да трепери.
Дали иам нещо счупено вътре в таблото???

Поздрави...

Потребителски аватар
VWzaxariGo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWzaxariGo » Пон 11 апр 2011 13:39

нзпри мен ли е само но моето точно под рамената жилото се раглобява (не на 2 ),а има един корпус и в него имапрожина ,при мене беше овито с тиксо и като го махнах се раздели там и почна да шуми и да трепти стрелаката,но с много инат и тиксо пак го сайдиних и трептенето спря но и шимасе намали

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Пон 11 апр 2011 17:16

Liam написа:До се га се чуваше само едно цъгъркане, но стрелката отново почна да трепери.
Дали иам нещо счупено вътре в таблото???

Поздрави...

Възможно е жилото да се е измъкнало малко от дупчицата и се получава това треперене на стрелката.По-лошият вариант е каналчето на самия километраж да се е разяло в следствие на хлабина между жилото и каналчето на километража,от там съответно при ниска скорост се получава треперенето.Съветвам те да свалиш жилото и таблото с километража и видимо да вкараш жилото в канала,би трябвало да се види ако има луфт! :beer Поздрави.

rockobarocko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rockobarocko » Пон 22 авг 2011 11:32

Здравейте
Как се сменя жилото на В3, по-точно как се вади отдолу и какво му е закрепването там. Откъм таблото ми е ясно но долу не знам как да го измъкна. И какво жило да си купя за да не ми прави проблеми като горе описаните?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 22 авг 2011 14:45

Долу на скоростната кутия е удължена гайка. Слагаш си гъвкавата ръка и между жилата за скоростите и маркучите за водата и отвиваш, с нормална резба си е. В интерес на истината не съм сменявал жило, но от свалянията на таблото си мисля че жилото може да се смени и без да се сваля изобщо таблото с уредите. Просто дето минава под машинката за чистачките жилото е закачено с пластмасова втулка към планчица една. Откачва се от там и би трябвало да излезе, най-много да има и гумено уплътнение там където жилото преминава през щита. Новото се вкарва и не е трудно да му уцелиш мястото на таблото заради конусовидния край на самото жило.

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Вто 23 авг 2011 13:24

Сменял съм го жилото след сваляне на таблото (поради не знание),след това разбрах че става и без :) Но точно когато се смяна без сваляне на таблото има вероятност да се получи проблемът със трептенето на стрелката и появата на шум поради не добро намесване на жилото в леглото на километража. Особено ако жилото(новото) е без този ограничител който се застопорява на планката спомената от колегата К.Одаджийски, дори и първоначално добре наместено , има възможност при извършване на някои други операции под капака едно неволно закачане на жилото да го извади леко от леглото му, от което се получава описаният проблем проблем. При мен се получава често от тогава и единствено ми остава да го коригирам като го притискам леко навътре от външната страна докато се намести добре.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 24 авг 2011 7:35

И моето жило цигъркаше,докато не ми писна и го махнах.Намерих си датчик за скоростната кутия,малко инсталация,километраж от G60 с MFA и вече е тишина.Мушица да тръцне я чувам :D :D :D

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 26 авг 2011 23:42

vit_autosofia написа:И моето жило цигъркаше,докато не ми писна и го махнах.Намерих си датчик за скоростната кутия,малко инсталация,километраж от G60 с MFA и вече е тишина.Мушица да тръцне я чувам :D :D :D

spam
Може и не в този ред... mhihi

Върни се в “Passat”