С натиснат съединител на сВетофара или....
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Re: С натиснат съединител на сфетофара или....
Спред мен се износва само и единствено аксиялния лагер ...
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Жена инструктор е учила бившата ми жена - на светофар чака с включена първа и натиснати едновременно съединител и спирачка
Карайте така два часа из София в час пик - и да ви питам .....
Винаги чакам на неутрална - ако е равно - и спирачка не натискам , ако има наклон - дърпам ръчна !!!

Карайте така два часа из София в час пик - и да ви питам .....
Винаги чакам на неутрална - ако е равно - и спирачка не натискам , ако има наклон - дърпам ръчна !!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Изчакването с натъскнат съединител е тест за шофьорска грамотност....Ако си наясно какво става със съединителя като го държиш натиснат никога не би си позволил да чакаш повече от 3-4 сек....ама наистина темата е за първолачета......
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Явно не ги целиш правилно. Мой колега бивш автобусен шофер ми демонстрира на служебната кола и не хърка изобщо
Няма проблем такива експерименти да се правят на служебни коли, когато ДРУГ плаща за ремонтите.

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
digo_pl написа:миии... според мен трябва да си излкючиш от скорост, защото както казваш ти, да вземеш без да искаш да си вдигнеш кракът от съединители и ще набиеш такъв шут с броня на пешеходеца... че после дупе да ти е яко!

Някой би ли обяснил по-подробно какво се натоварва при натиснат съединител. Според мен нищо, не говоря да седиш 3 мин или да си на полусъединител. Има места, като кръгови, където си е направо задължително да си с натиснат съединител
stefan4o написа:Явно не ги целиш правилно. Мой колега бивш автобусен шофер ми демонстрира на служебната кола и не хърка изобщо
Съгласен,ако всичко по скоростите е наред и масълцето е мазничко

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
И 1 секунда не го държа без причина!!Карам от 25 години и първото нещо на което ме научи баща ми беше това.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
bnick написа:digo_pl написа:миии... според мен трябва да си излкючиш от скорост, защото както казваш ти, да вземеш без да искаш да си вдигнеш кракът от съединители и ще набиеш такъв шут с броня на пешеходеца... че после дупе да ти е яко!
E, това ако се случи, по-добре е било да не си спирал въобще. Вече е било късно така или иначе.
Някой би ли обяснил по-подробно какво се натоварва при натиснат съединител. Според мен нищо, не говоря да седиш 3 мин или да си на полусъединител. Има места, като кръгови, където си е направо задължително да си с натиснат съединител
1)Натоварва се аксиалния лагер,защото при натиснат съединител лагера се измества и опира в диафрагмата или ламелите на притискателния диск(както искате го разбирайте,едно и също е),оказвайки натиск.;
2)Натоварва се диафрагмата на притискателния диск,защото под действие на натиска диафрагмата се огъва леко,което е и конструктивно замислено,като по този начин се освобождава феродовия диск.
Когато карах курсовете за водач на МПС кат.B,инструктора ми обясни защо трябва да се изключва от скорост,чакайки на светофар или пешеходна пътека,а именно:
1)На първо място за безопасността на пешеходци или автомобила отпред;
2)Поради изброените по-горе натоварвания,които се получават в елементите на съединителя.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
...да, освен това с дръпната ръчна, натисната спирачка (третия стоп(LED) и габарита за мъгла са задължителни), включени фарове (ксенонови) и халогени

Последна промяна от Pichaga на Пон 22 авг 2011 18:51, променено общо 1 път.
Причина: !
Причина: !
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
След подробното обяснение на колегата lent темата се изчерпи. Сега и авторът ако оправи сФетофара в заглавието на "сВетофар", може да остане в архива за поколенията. 

Re: С натиснат съединител на сВетофара или....
Като цяло темата е неясна, не е ясна причината поради която ги карат в Германия да държат натиснат съединителя! Съмнявам се немците да натискат съединителя заради опорния лагер
, може би причината е свързана по скоро със сигурността, но не е много ясно, може и да е за да тръгнат по бързо след това, не знам! 
Иначе по темата аз не го държа натиснат, или поне не и ако не съм спрял за малко, примерно на пешеходна пътека спирам за 5 сек. направо вкл. първа и като минат хората направо тръгвам, същото е и със сФетофарите, ама ако трябва да чакам повече от 5 сек. изкл. от скорост, ако не съм го направил метри преди светофара де!

Иначе по темата аз не го държа натиснат, или поне не и ако не съм спрял за малко, примерно на пешеходна пътека спирам за 5 сек. направо вкл. първа и като минат хората направо тръгвам, същото е и със сФетофарите, ама ако трябва да чакам повече от 5 сек. изкл. от скорост, ако не съм го направил метри преди светофара де!
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
muns61 написа:Тази тема ще се точи дълго, ако не я заключат.
Това, че е Германия, не означава да не говорят глупости.
ъхъ...

Като гледам колко неграмотно е написано първото мнение, представям си какъв спор е бил

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”