Питанка за климатик Нипон
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Питанка за климатик Нипон
Имам два обикновени нипона от 3 години и по-малкият - девятка, нещо странно като че ли почна да се държи - пускам го на студено, работи около час, час и половина и изведнъж от външното тяло започва да се чува доста по-силен шум, проверявам го и то е доста топло. Същевременно вътре е почнало да духа не студен, а хладен въздух. Спирам го за час и след това всичко е ок. Иначе си работи нормално. Притесняваме това увеличение на шума на външното тяло и това, че самото то се нагрява, не е горещо,но е доста по-топло. Нормално ли е това?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питанка за климатик Нипон
По това което казваш не мисля че е нормално!
1. Измии външното тяло (При възможност) с маркуч убилно !
2. Климатика ако няма гаранция, преди колко време му е правено профилактика?
1. Измии външното тяло (При възможност) с маркуч убилно !
2. Климатика ако няма гаранция, преди колко време му е правено профилактика?
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Външшното тяло е абсолютно чисто, вчеро го отварях, даже прах няма, а радиаторът е абсолютно чист. Перката няма луфт, лагерът не е разбит. Кво за тебе е профилактика - да си измия филтрите и да изчистя с препарат вътрешното тяло ли? Тва го правя редовно.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
The Red Guy написа:Външшното тяло е абсолютно чисто, вчеро го отварях, даже прах няма, а радиаторът е абсолютно чист. Перката няма луфт, лагерът не е разбит. Кво за тебе е профилактика - да си измия филтрите и да изчистя с препарат вътрешното тяло ли? Тва го правя редовно.
Щом от тези неща всичко е изрядно, остава да провериш компресора за фреон! Но за мен има някакъв проблем не би трябвало да бучи и да ти грее прекалено много, но нека се изкажат и други колеги, пожелавам ти късмет и да но нямаш проблем!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”