1Z пуши бяло студен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

1Z пуши бяло студен

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 22 авг 2011 21:35

Здр колеги
Изчетох темите за бял пушек сутрин ама си мисля ,че може още малко да се разсъждава на тая тема.
Моята е така от както я помня.Върви си нормално,зимата пали,не тепе и не гори масло.Центровката ми е наред,но като се зачетох днес се амбицирах и на своя глава направих си белези на помпата за да знам къде и е мястото и после дадох доста предварение.Като запалих пак пуши :banghead: :banghead: ама по малко де,но колата не върви добре така и е доста по шумна.
В такъв случай какво ли и е на моята кола щом не е центровката?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Re: 1Z пуши бяло студен

Мнениеот Zinoto » Пон 22 авг 2011 21:57

Основното е, че не е нова, това и е

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 23 авг 2011 17:19

Zinoto написа:Основното е, че не е нова, това и е

Кака да не е нова,преди един месец я купих :lol: :lol: :lol:

Сега сериозно. На ваг ком ще се види ли дали като е студена помпата си дава предварение сама?
аз лично си мисля,че е от дюзите ама няма да ги сменям сега.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 23 авг 2011 19:38

Ще се види на 4 ти канал ама порцията също влияе за доброто изгаряне. Бял пушек е от бедна смес, като е студена донякъде е нормално, зависи колко и зимата дали ще пали добре.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 23 авг 2011 23:18

Zinoto написа:Бял пушек е от бедна смес, като е студена донякъде е нормално, зависи колко и зимата дали ще пали добре.

Като не подгрее пак пуши бяло. Ако подгрее и не пуши?... каква е сместа тогава при един и същи мотор?

samo ra4na na zavoite написа:Здр колеги
Изчетох темите за бял пушек сутрин ама си мисля ,че може още малко да се разсъждава на тая тема.
Моята е така от както я помня.Върви си нормално,зимата пали,не тепе и не гори масло.Центровката ми е наред,но като се зачетох днес се амбицирах и на своя глава направих си белези на помпата за да знам къде и е мястото и после дадох доста предварение.Като запалих пак пуши :banghead: :banghead: ама по малко де,но колата не върви добре така и е доста по шумна.

Ако пуши само като е студено си провери свещите дали греят. Често при тези мотори предпазителя е дал фира.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 24 авг 2011 6:00

Само дето температурата сутрин е към 18-20 градуса и свещи не се ползват :wink:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 24 авг 2011 17:57

fox_vt написа:Само дето температурата сутрин е към 18-20 градуса и свещи не се ползват :wink:

Andonov написа:Ако пуши само като е студено си провери свещите дали греят. Често при тези мотори предпазителя е дал фира.

Мотора ти няма центровка. Това, че си местил помпата нищо не значи.
Освен помпа, има и колянов вал и разпределителен. Първо проверяваш последните две и чак тогава местиш помпата.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Сря 24 авг 2011 18:07

Andonov написа:
fox_vt написа:Само дето температурата сутрин е към 18-20 градуса и свещи не се ползват :wink:

Andonov написа:Ако пуши само като е студено си провери свещите дали греят. Често при тези мотори предпазителя е дал фира.

Мотора ти няма центровка. Това, че си местил помпата нищо не значи.
Освен помпа, има и колянов вал и разпределителен. Първо проверяваш последните две и чак тогава местиш помпата.

Ангренажа е на белези ,сигурен съм.Зимата си пали перфектно.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 24 авг 2011 21:24

Andonov написа:
Zinoto написа:Бял пушек е от бедна смес, като е студена донякъде е нормално, зависи колко и зимата дали ще пали добре.

Като не подгрее пак пуши бяло. Ако подгрее и не пуши?... каква е сместа тогава при един и същи мотор?

samo ra4na na zavoite написа:Здр колеги

Ако пуши само като е студено си провери свещите дали греят. Често при тези мотори предпазителя е дал фира.

На Fox след като бутах помпата е намалял белия лютив пушек. Свещите не играят роля за това, доказателството е, че на по-новите мотори може да се регулира времето за предварителен подгрев и няма разлика в пушенето, всеки мотор има индивидуални изисквания за сместа, най-малкото заради различното износване, отделно има различно износване на всеки цилиндър.

Върни се в “Дизелови агрегати”