Откъде да знам бе приятел, темата стои 3дена вече.Вече са купени и монтирани.
За всички които искат да минат от 256плътен на 256вентилиран на Б3 да поясня отново:
Трябват ви само супортите от пасат с предни вентилирани дискове на 256.Накладките са същите само дебелината на накладката за вентилирани нова е 16,2мм ,за плътните са по-дебели19,2мм
говоря размери за чисто нови.Иначе моите бяха поизтъркани до около 15-16мм и станаха идеално/ползвах си моите от плътния,поизносени разбира се/.Не забравяйте да си почистите водачите на супортите и да им сложите грес.Задължително прегледайте водачите за износвания и маншончетата им за скъсано за да не влиза влага.Не забравяйте да почистите новите дискове от консервационната смазка със спирт или друг обезмаслител,хубаво е и накладките от прахоляка също.
Супортите са два вида като възможност за поставяне на накладката във тях,играе годината на производство мисля до 90г и след това с леко променена конструкция,защо недоумявах.Моят е 1989 а супортите ги взех от 2е 1992г.Накладката е една и съща и за двата супорта./Абсолютно взимозаменяеми/
Масраф:
1. дискове Текстар 100обли камъка-от официален вносител
2. наклади АТЕ-не ги сменях ползвах старите от плътния,които бяха паднали до около 16мм дебелина-0лв
3.супорти от пасат с Вентилирани дискове-20лв комплекта,тука е мястото да благодаря официално на колегата asoto86.Пича ги даде много изгодно и даже на крака ми дойде да ги донесе, където живея в 9часа вечерта.Имах опасения за формата на накладките понеже супортите бяха леко различни и той пак мина и донесе накладките да ги погледна ей така ми ги подари,макар че не съм ги ползвал,оказаха се същите като моите.Евала майна голям си.
Специални благодарности и на колегата bobcho,който ми каза точно какво ми е необходимо за конверсията

.
работа около 2часа с почистване смазване демонтаж монтаж,1-2кафета ,1-2псувни,айляшката без да се бърза за да стане шукаритетно.
Тотал 120лв.
дано съм бил полезен че срещам 2-3 теми дето хората се чудят абе аджиба целите апарати ли се сменят или не.
Апарата е същия за плътен и вентилиран на 256mm Girlling 54.
Очаква се напасване.