Seat-Alhambra 1.9 TDI, PD придърпва
- tcaka35
- Автомобил: Seat Alhambra 19 TDI PD 4X4
- Двигател: AUY 2001
Seat-Alhambra 1.9 TDI, PD придърпва
Здравейте колеги собственик съм на Seat-Alhambra 1.9 TDI,PD, 4X4, 115 к.с. ,2001 година от известно време имам проблем с двигателя или с електрониката му незнам точно.Проблема се състои в това , че както си карам автомобила същият започва да педърпва ,това го прави при ускоряване и когато е загряла добре тогава светва лампата на ESP която е на таблото и двигателят започва да работи неустойчиво няма мощност и тресе целия при ускоряване.Дотук добре. Купих си и VAG-COM и закачих автомобила и грешките които ми дава са , че има проблем във електрическата верига на първи цилиндър и по окабеляване към електронния блок кодовете на грешките са /01314,16685 и 18074/ изчиствам ги и колата работи перфектно до следващият път.Проверил съм веригите на дюзите кабелите от електронния блок към дюзите също мерих съпротивлението на бобините на дюзите всичко в норми по Аутодата, всички купллунги съм ги третирал с контактен спрей но проблема си остава.Вече не знам какво да предприема дали да не сменя дюзата на първи цилиндър или да отворя електронния блрок на колата да търся студена спойка. Ако някой може да помогне ще съм благодарен или да ме насочи към някой който може да помогне.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Помощ! имам проблем с двигателя
Не пипай електронния блок. Проблема не е в него.
Щом като връзките към дюзите са добре, ако това предърпване и святкане на ЕСП-то го прави при поддържане на скорост около 120км/ч сменяй въпросната дюза.
А човека, който ще ти реши проблема, ако сам не можеш е колегата Ifidik от Варна.
Щом като връзките към дюзите са добре, ако това предърпване и святкане на ЕСП-то го прави при поддържане на скорост около 120км/ч сменяй въпросната дюза.
А човека, който ще ти реши проблема, ако сам не можеш е колегата Ifidik от Варна.
- tcaka35
Re: Помощ! имам проблем с двигателя 1.9 TDI, PD
Ще продължа да ровя по кабелите утре смятам да сменя кабелите на дюзите които са в главата вътре имам друг комплект.Дюзи също имам и имам готовност да я сменя но не със много сигурен как точно се регулира помпа дюза по точно на колко градуса трябва да върна ,знам че има връзка с мощноста на двигателя, нямям опит с помпа дюза.Как мога да се свържа с Ifidik.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж на 13 канал какви са показанията на дюзите, ако са в нормите няма какво да се занимаваш с тях,
а ако имаш проблем с някоя дюза ще ти обясня как става подмяната и регулирането.
а ако имаш проблем с някоя дюза ще ти обясня как става подмяната и регулирането.
- tcaka35
Проверил съм и 13 канал показанията и на четирите цилиндъра са в норма но данните са когато колата работи на празен ход както писах по горе проблема е като натоваря двигателя и когато е загрял.Но като възникне проблема докато карам като спра и изгася двигателя всичко се нормализира и колата работи нормално до след малко т.е. докато потегля. Като я закача на VAG-COM след това ми дава само грешка 18074-проблеми във веригата на първи цилиндър, другите две грешки ги хващам преди да съм изгасил колата както си свети лампата на ESP и както работи на три цилиндъра но като изгася те изчезват и не се появяват повече.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tcaka35 написа:Ще продължа да ровя по кабелите утре смятам да сменя кабелите на дюзите които са в главата вътре имам друг комплект.Дюзи също имам и имам готовност да я сменя но не със много сигурен как точно се регулира помпа дюза по точно на колко градуса трябва да върна ,знам че има връзка с мощноста на двигателя, нямям опит с помпа дюза.Как мога да се свържа с Ifidik.
Ifidik на лични ще го намериш.
Градусите са 180 на връщане.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Размени първа и втора дюза например и виж после коя ще запише грешка.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
като смениш кабелите и проблема ще изчезне
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
извади капака на клапаните и стесни с една игла крачетата на буксите пръсни с контактен спрей пак затваряш и караш още 200 000км без грижи
- tcaka35
Благодаря колеги, едва вчера имах време да се занимая с колата реших проблема с ваша помощ и по точно както каза колегата ifidik смених кабелите на дюзите и проблемът изчезна.
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
И без да ги сменяш щеше да се оправи както ти казах но браво че си се справил
Колеги можете ли да ми кажете колко пари са тея кабели и от каде се купуват имам го същия проблем
Върни се в “Дизелови агрегати”