Препоръчайте здрав телефон...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re: Препоръчайте здрав телефон...

Мнениеот xploda » Сря 24 авг 2011 16:55

Mihailov78 написа:Телефон ли търсиш или играчка? Ако е телефон за разговори си купи такъв с колкото се може по-малко екстри, дисплей, камери и т.н, другото е излишно за батерията. Гледам всички налитат на Нокиан. Като служебен телефон имам такъв:

http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/1 ... el-ot-v570

Е, такова говорене и 2 седмици забравям за зарядни. Абсолютно лек (83 гр.) и изключително устойчив на всякакви падания и огъващи усилия. С една дума: телефон за разговори. Извинявам се много, но 500 лв само за телефон е прекалено :lol:

Ама не четеш колега. Тръгна се с мисълта за нова "играчка" дето викаш, ама те с тези гигахерцови процесори амолед дисплеи и т.н. повече от два дена абсурд да издържат. А на мен ми трябва преди всичко за говорене и мразя адски много да зареждам телефон всеки ден или през ден. Затва и не мисля да взимам скъп телефон ако няма да ми държи поне няколко дена и затва питам пък случайно някой ако е попадал на таква "играчка", къде освен всичко друго и да държи...да сподели ;)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 24 авг 2011 17:03

Колега, може да се насочиш и към нокиа 1616, супер глъм телефон, най голямата му екстра е фенерчето, но пък батерията държи, то като му свършат чертичките, още два дена пищи че иска да яде ток, а и телефона държи на инциденти :D !

Иначе ако гониш продължителен режим на готовност, тия "модерните", с големи дисплей и много екстри не са теб! То на тях само зарядното е като електрожен, като го включиш и крушките в стаята премигват!

Бате Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бате Жоро » Сря 24 авг 2011 17:09

my heart iS iCe написа:
mupk0 написа:Nokia 1209 има чак и фенер :)

Тоя телефон, недай си боже, може да те надживее, пробвано е ! Може да плува, не се плаши от асфалтова екзема и батерията кара мноого!
:да:

На скоро пусках един такъв да плува в Струма... еееее удави се :talk:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 24 авг 2011 17:15

Един мой колега има Е72,знам,че е доволен много,Е6 пък държи още повече и има по-добра камера!

Аз също обмислям именно за Е6,но съм набелязал и Е7 и ще видя нещо изгодно с план,но Е7 не се вписва в твойте изисквания eusa

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 24 авг 2011 18:46

btw сега, като се загледах те всички тези нокии джиджаните са със симбиан, така че колкото и да държат(па като гледам не държат толкова:() отпадат. 1616-ката и Х1-то най-ми харесаха засега. Ще видя да ги пробвам кое ще ми пасне, че имам съмнения за 1616-ката, че ще ми се губи в лапата :mrgreen:

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 24 авг 2011 18:56

1616 се държи добре по 1 седмица без да го насилваш много,а ако го мъчиш към 4 дена и цената е отлична.Здрав,радио си има и фенер(безценно).Другото което се бях загледал е C1-00,но май разликата е основно батерията Li-Ion 1020 mAh срещу Li-Ion 800 mAh на 1616.Също така едно 90% съм сигурен,че са взаимнозаменяеми.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 24 авг 2011 18:59

Колега то ако го ползваш само за говорене няма какво да гълта и Е72\Е6 серията ще е отлична и държи повече и от 1616,който е със скромните 8\500ч. все пак батерията му е малка,Х1-00 обаче се представя най-добре от всички.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 авг 2011 13:34

Samsung B2710

Явно аз съм първият, който ще коментира телефона
значи ползвам го вече 6 мес. и мога да кажа, че е стабилен
+ батерията държи по 1 сед., хвърлял съм го в басейна няколко пъти и няма проблем, ритал съм го (не преднамерено) пак няма ядове менюто е просто и удобно, GPS-a е добър, фенерчето е доста силно, резолюцията е доста прилична за такъв размер дисплей, като цяло много добра сглобка.
- хендсфриито и зарядното са през едно usb, но проблема е, че е разположен отсрани, което е доста неудобно и липсата на автофокус на камерата, въпреки че неможе да се очаква да прави добри снимки такова обективче, но все пак.

като заключение - телефон за хората, които водят активен начин на живот, няма да съжеляват ако си го купят!
айде успех

Изображение
Изображение

SAMSUNG GT E2370
Run Time Details Talk ( GSM ) - up to 1320 min ¦ Standby ( GSM ) - up to 1608 hrs
http://www.mobilebulgaria.com/obiavi/0/ ... sung-e2370
Изображение

67 дни стенд бай и 22 часа разговори :kissy: mhihi Май не съм виждал по добър,но няма ГПС затова мисля да се насоча към 2710

Последна промяна от Matematiks на Чет 25 авг 2011 14:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 авг 2011 14:30

NOKIA 3720C

Време на разговор (2G/3G) 7 ч.
Време на готовност (2G/3G) 450 ч.

Изображение

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 авг 2011 14:40

Нокията също изглежда добре,но батерията не е нищо особено!Няма джи пи ес също :(

Но пък фенера е хубав mhihi и дизайна е по готин(субективно).Определено Самсунгите са по дуракоустойчиви.Проблем на 2700 е задния капак,който пада при изпускане от над 3 метра mhihi но пък е единствения с 3G и GPS

А да не забравя Samsung 2100

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 авг 2011 14:47

Sonim XP-3 enduro

Няма ти хареса цената scare

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 25 авг 2011 14:59

Колегата не търси здрав т.е. водо-прахо-удароустойчив телефон,а здрав т.е. да държи много на говорене!

Заглавието доста подвежда eusa

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 авг 2011 15:13

И сега изненада mhihi

Panasonic CF-P2 ToughBook PDA Mobile Phone/Sat Nav
http://toughbook.wikispaces.com/CF-P2

The Toughbook CF-P2 is the second in the ultraportable phone series from Panasonic. Introduced in 2006, the CF-P2 ran at 317MHz-400Mhz depending on model, using the GSM 850/1900 bands with options for 802.11b/g WiFi, Bluetooth v1.2 and external GPS receivers. They were available with a standard 128MB Flash ROM for the operating system, and 64MB RAM for user data and programs, daylight readable LCD and an ambient light sensor to adjust LCD and keyboard brightness accordingly.The CF-P2 is equipped with T9 text entry, as well as the standard "ABC" mode. It also has handwriting recognition in the form of "Block Recogniser", "Letter Recogniser" and "Transcriber" modes. There is, of course, a standard Windows Mobile On-Screen Keyboard available that many users may prefer.

Изображение
Изображение
Изображение

Тоя мисля да го тествам :Mr Green Fun като за парите дето струва ако версията е с Уи Фи mhihi

Последна промяна от Matematiks на Чет 25 авг 2011 15:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 25 авг 2011 15:14

Ебаси темата, честно.
Заглавието предполага търсене на Sonim.
После пък се търси телефон, по който да се говори много, ама па и да е играчка.
Айде изясни се първо какво искаш, щото последните две са абсолютно несъвместими. Другия вариант е да си закачиш един 85Ah акумулатор на гърба, да ти захранва играчката, ама не е много мобилно нек'си mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 авг 2011 15:14

godfadar написа:Колегата не търси здрав т.е. водо-прахо-удароустойчив телефон,а здрав т.е. да държи много на говорене!

Заглавието доста подвежда eusa

67 дни стенд бай и 22 часа разговори :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”