ABS-a ту свети ту гасне

Техническа и сервизна информация за Passat
borkobo
Автомобил:
Двигател:

ABS-a ту свети ту гасне

Мнениеот borkobo » Сря 30 авг 2006 18:14

Имам проблем с ABS-a, понякога светва за 5 минути и после гасне, понякога свети още при паленето и не иска да изгасне, а когато го закачих на диагностика грешката е че няма връзка с таблото. Някои казват че така започва да се разваля централния блок. Някой има ли идея какво може да е и дали някаде ги поправят?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS-a ту свети ту гасне

Мнениеот vaskoto1 » Сря 30 авг 2006 20:03

borkobo написа:а когато го закачих на диагностика грешката е че няма връзка с таблото?

за такава грешка при АБС честно за пръв път чувам...
мисля че нещо не си диагностирал както трябва. напиши каква е колата (ясно че е пасат ама кой?).
как я закачаш на диагностика?

borkobo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borkobo » Сря 30 авг 2006 20:08

Колата е Пасат 2000 година В5, не помня как точно беше на англииски грешката, но в Юнитрейд ми казаха така, днес например не е светила, но вчера няколко пъти, когато я провериха имаше тази грешка, номера и е 01204, изтрива се но когато пак светне лампичката пак набива грешка ((

Потребителски аватар
X-Style
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот X-Style » Чет 31 авг 2006 0:51

Колега,и аз имах същия проблем на моя Пасат! И при мен диагнозата беше "няма връзка с таблото"! Проблема ти е в управляващия блок на АБС,като отвориш предния капак се намира отдясно на двигателя! Лошото в случая е че нов такъв блок струва колкото една малка кола :o ,а пък втора употреба поне аз не успях да намеря,тъй като моя има и ASR система!
Единственото решение е да отидеш в D&S Сервиз - някаде в Люлин беше до Бриколаж,човека се казва Стефан и той е единствения който може да поправя АБС! На мен ремонта ми струва 200лв.и става много бързо! Засега няма никакви проблеми колата! :D

borkobo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borkobo » Чет 31 авг 2006 19:24

Благодаря ти, моят е същият като твоя, проблема е че аз я продадах преди 3 дена и се развали преди да съм я дал на човека, и трябваше да я оправя веднага. Иначе и аз чух за този в люлин ама нямах време да ходя, взех втора употреба за 350, само дето не му работеше помпата та се наложи да сложа моята помпа и "новия " блок )) Та сега си имам един неработеш който мога да отремонтирам и да го продам ))) Мерси за отговора все пак )) Успех

Върни се в “Passat”