Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN
Re: Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN
E няма ли да се намери един администратор да я заключи тази изтрещяла тема.Кола с турбо срещу 2000 кубиков асматик.То голяма работа АБФ.Бензинопиячка.Тя колата е 150 коня ама на 1500 км.Да не говорим че дизелите изкарват и милион.Просто двигателя е по здрав.Те половината му коне на АБФ-а отишли да пасат терфил ама пак ги четем на вечерната проверка.Аз със АЕК съм се впрягал на Голф 4 ТДИ не знам какво е под капака му ама на натоварен път.От 0-140 моя набира на ура.Ами на него да не му е по леко след 140.И не можа.Ама ако е на драг ще ме скъса.Та спора ми се вижда много безмислен.Поздрави 

- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
emiltd написа:Escap3 написа:http://vbox7.com/play:979e311e46
Определено с тези къси скорости вече е друго,определено радва и определено е по-пъргав от сток.Сигурно ако тези мотори излизаха заводски с по-късички кутии щяха да са много по-успешни.
Относно изолирането на филтъра от мотора,ефекта ще е минимален,но все пак е крачка напред.Ако не си изолирал и картерните газове,то няма да е зле да го направиш...пак е капка в морето,но пък що не
Това пък за мен е най-голямата глупост да се слагат къси скорости. Незнам каква е тази мания за "къси скорости" но аз никога не бих го направил.
П.С. А и без това нищо не се печели от тях освен "пъргавина", за което мога да поспоря...
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Bioside написа:E няма ли да се намери един администратор да я заключи тази изтрещяла тема.Кола с турбо срещу 2000 кубиков асматик.То голяма работа АБФ.Бензинопиячка.Тя колата е 150 коня ама на 1500 км.Да не говорим че дизелите изкарват и милион.Просто двигателя е по здрав.Те половината му коне на АБФ-а отишли да пасат терфил ама пак ги четем на вечерната проверка.Аз със АЕК съм се впрягал на Голф 4 ТДИ не знам какво е под капака му ама на натоварен път.От 0-140 моя набира на ура.Ами на него да не му е по леко след 140.И не можа.Ама ако е на драг ще ме скъса.Та спора ми се вижда много безмислен.Поздрави

И как върви.Самолет е така ли.Ами турбо ли има или нещо друго.2000 кубикова 16 клапанова Бензинопиячка.90% са на газ щот е яко.Та Така

Имам идея как върви АБФ.Гонил съм го не че е равностойна конфигурацията не го стигнах но ако навигацията отдясно не беше зяпнала че застрашавам живота и можехме и да поспорим с изключен климатик от моя страна.

Имам идея как върви АБФ.Гонил съм го не че е равностойна конфигурацията не го стигнах но ако навигацията отдясно не беше зяпнала че застрашавам живота и можехме и да поспорим с изключен климатик от моя страна.

- GTI 16V ABF
Никой никаде не е споменавал абф-а да е бил самолет,казвам че абф е приятен за каране добре си набира не е капризен разхода не го намирам за непоносим а пък вече като се пипне тук там става още по кефарско за не много пари 
незнам за твойта гонка обаче сигурно след молко ще почнете и със 80,90 коня до го сравнявате за сега са 101к.с

незнам за твойта гонка обаче сигурно след молко ще почнете и със 80,90 коня до го сравнявате за сега са 101к.с

Колега гледах клипа.От 4-та нагоре е жива мъка.Аз поне с чип до 160 нямам мъки.Оттам нататък си е наистина бавно и мъчно.С чип гадта иска поне 3000 об да тръгне като хората и на висока предавка пак не е така работата. 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
от абф минах на вр6 с идеята че повече върви, а то се оказва че трябвало да си карам моното, и което имах по същото време. Или да си взема 1.6 101 коня бегачка или най-добре дизел с турбо, особено ако е бил АФН. Какъв съм заспал
Как абф ще го мерите на вървене с моно и с 1.6 101коня, вие нацяло изпростяхте
Очевидно много хора не са наясно как върви читав абф. Леко да вметна- сток читав дава 16.1- 16.3с на 400м

Как абф ще го мерите на вървене с моно и с 1.6 101коня, вие нацяло изпростяхте

Очевидно много хора не са наясно как върви читав абф. Леко да вметна- сток читав дава 16.1- 16.3с на 400м
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
АБФ ли бе.Вчера с полото разстрелях един
3 коли му направих, онзи само си бръмчи отзад 

Velko написа:АБФ ли бе.Вчера с полото разстрелях един![]()
3 коли му направих, онзи само си бръмчи отзад

- GTI 16V ABF
pe6kata написа: Как абф ще го мерите на вървене с моно и с 1.6 101коня, вие нацяло изпростяхте![]()
![]()
![]()
И аз съм на това мнение

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
GTI 16V ABF написа:pe6kata написа: Как абф ще го мерите на вървене с моно и с 1.6 101коня, вие нацяло изпростяхте![]()
![]()
![]()
И аз съм на това мнениете хората със АБФ се опъват на ВР6,вие със коли по 100к.с го сравнявате
Я вземи пусни едно клипче с твоя АБФ,да видиме по ли е серт от на колегата с късата кутия,щото гледам яко браниш

Към пешката,аз лично не съм си и помислял да сравнявам АБФ с каквото и да е моно,камо ли 1.6 101коня, а с АФН+чип,каквото е и питането на автора и по-специално на 400м,защото е ясно,че винтилката ще бие в голямата скорост.Пък и ти с тоя шестак,навсякъде го споменаваш,все едно е ненормално чудовище.Малко си далечко,иначе с удоволствие ще те срещна с повече от една печки,които ще натупат твоя паско доста прилично на 400м.Без да се засягаш,просто казвам каквото мисля,не че не ме кефи возилото ти и мерака с който си го работил

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Bioside написа:Колега гледах клипа.От 4-та нагоре е жива мъка.Аз поне с чип до 160 нямам мъки.Оттам нататък си е наистина бавно и мъчно.С чип гадта иска поне 3000 об да тръгне като хората и на висока предавка пак не е така работата.
Ми колега аз до 3та съм го настъпвал, и попринцип ДА, незнам на какво се дължи но при слагане на 4та скорост колата слабее доста докато не влезне към 5000 оборота.
Иначе смело мога да твърдя че до 200 колата не се запъва изобщо, като изключим 4тата скорост за която говорим.
А да забравих да спомена, с оригиналната кутия найстина имах чуството че колата се представя по-добре, с тази е по пъргава, но при 1ва колата боксува много ако заваря гаста, докато при старите скорости нямаше тея филми а и 4та скорост не ми слабее като на тази.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
колега емил, няма толкова дразнеща чичка като тебе.
Какво си го зачекнал тоя АБФ, не върви та не върви.
давай някоя печка дето мислиш че става за нещо, да я пришляпам 5-6 пъти и да се кротнеш.
АБФа му трябва шофьор, който знае какво прави. Мотора си върви съвсем прилично и определено е по-надежден от прехваления АФН.
ПС. Колега емил, ти някога качвал ли си се в АБФ?
Какво си го зачекнал тоя АБФ, не върви та не върви.
давай някоя печка дето мислиш че става за нещо, да я пришляпам 5-6 пъти и да се кротнеш.
АБФа му трябва шофьор, който знае какво прави. Мотора си върви съвсем прилично и определено е по-надежден от прехваления АФН.
ПС. Колега емил, ти някога качвал ли си се в АБФ?
Такаааа...да обобщя:
1. стоков АФН няма никакъв шанс срещу вървящ стоков АБФ
2. АБФ си е доста муден мотор за мощността, с която разполага. Една Астра ГСИ или Калибра 2.0 16В например, които са със същата мощност ще направят всеки стоков АБФ смешен във всяко отношение...пробвано многократно.
Това последното може и да не се хареса на хората каращи АБФ-и, ама е факт.
1. стоков АФН няма никакъв шанс срещу вървящ стоков АБФ
2. АБФ си е доста муден мотор за мощността, с която разполага. Една Астра ГСИ или Калибра 2.0 16В например, които са със същата мощност ще направят всеки стоков АБФ смешен във всяко отношение...пробвано многократно.
Това последното може и да не се хареса на хората каращи АБФ-и, ама е факт.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”