Здравейте Имам драскотини по колата около 10см, как да ги оправя, четох по формумите за пасти но те са толкова много... препоръчайте някаква паста или шкурка с което да мога да ги оправя. Ето и снимки: http://prikachi.com/images/22/3728022z.jpg
трудно е по снимка да се прецени, но от това, което виждам - няма да стане с пасти, шкурки и т.н. Опитай да направиш по ясна снимка от малко по-далеч
п.с. принципно и ти можеш да разбереш дали ще стане - прокарваш нокът през драскотините и ако ги усещаш е почти сигурно, че няма да стане с пастиране. Има все пак вариант да е 'чужда' боя, която също се усеща при допир и можеш да опиташ да почистиш.
Нещо се е прецакал сайта prikachi, http://store.picbg.net/pubpic/16/54/f7a ... a61654.JPG . Премахнаха се малките драскотинки,но има още какво да се желае, 3-4см е одрасканото(голямата деруга). Черното, мисля че е от пластмасата, одраното не е релефно, ще стане ли с тази паста където е пропоръчал колегата или дайте идеи, или е за боядисване.
П.С. Не искам да е на 100% да не се вижда, просто да се заличи до колкото е възможно, за да не бие на око.
Колега ролята на пастата е да полира лака а не да пълни драскотини или да възстановява боя.Ако драскотината е малка смисъл такъв нокътя не ти задира тогава чрез шлайфането се изглажда лака . Съжалявам но според мен си 100% за боя
ПС: другия начин е да тушираш но няма да стане хубаво.Туширането става по следния начин: Купуваш си боя като твоята разреждаш я и слагаш малко "дървител" за шприц и го наслояваш с клечка за уши но да не е тънко след като изсъхне го шкуриш със водна шкурка 1500 и след това пастираш но ще личи
Последна промяна от passatdriver на Чет 25 авг 2011 19:51, променено общо 1 път.
За тези драскотини на снимката, не си заслужава да пребоядисваш кола, по-добре иди в някой магазин за маНикЮр, и си вземи лак като твоя цват на колата, и леко с четчицата замажи драскотината, поне няма да бие на очи... ма ако толкова си решил да го направиш както си трябва, отделяш 50 лева и я пребоядисваш!
за 50лв. най-много да го покажат и него на снимката с драскотините
Колега оти бараш като не знаеш какво правиш Сега поне се вижда на снимката, че си трябва малко кит, сприц, боя и лак. За бояджия си 100%. Каквото и да направиш ти, оттук натам, ще личи от самолет
п.с. това с лака за нокти е нелепо п.с.2 на боя не се слага втвърдител
Мерси за отговорите, значи е за бояджия. П.С. group®, кита нали се слага ако има неравности, а това е гладко като стъкло. П.С2. Ако не го бях минал с шкурка щях ли да мога да го залича малко поне .
Може да е гладко, ама е криво. Още повече, че е овал там (според снимките). Ако само се боядиса ще си личи кривина. Може и с малко по-дебел шприц да се изправи - все пак гледам снимка само Но това не е голям проблем. Нямаше да можеш. Въпросът е, че преди не беше толкова фрапиращо, колкото сега. А и ако беше решил да тушираш само драскотините(както ти каза колегата), щеше да стане горе долу поносимо, а сега ще си личи доста, ако само мацнеш боя.