Бензиномера показва на мах
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бензиномера показва на мах
След зареждане с бензин, всичко си беше нормално и показанието на бензиномера посочваше половин резервоар, колкото би трябвало да имаше в него. След едно запалване на двигателя и потегляне, стрелката заби в крайно положение на максимум и от тогава след всяко стартиране на двигателя забива там. Така карах известно време и отново отидох да заредя, учудването ми беше, че не позволяваше пълнене с бензин, макар да зная със сигурност, че не е пълен. Както казва жена ми, тази кола повече от 20лв бензин "не побира", а сега показва все максимум. Моля Ви за съвет, от какво може да е и как бих могъл да го оправя!? Пасата е В5.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензиномера показва на мах
Добър ден колега!В багажника като махнеш дъното има един капак с 3 болчета мисля и една букса пробвай да извадиш буксата и дай на контакт и виж кви са показанията на таблото,имай предвид че от тая букса се захранва и бензиновата помпа.Ако след махането на буксата ти показва пак макс проблема може би е или в таблото или някъде в инсталацията.Ако стрелата падне на минимума проблема е някъде при тая помпа има поплавък може да е задържал.Ако някой колега има друго мнение или аз греша нека да сподели.Дано съм ти бил полезен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е разрешен. Благодаря за съветите! Поплавъка наистина е бил задържал, но в зоната на минимума и за това съм изгубил представа за количеството гориво в колата. Така с течение на времето с всяко едно зареждане съм пълнел резервоара, без да зная точното количество в него докато накрая съм го препълнил. Явно това е довело до освобождаване на поплавъка и той е заработил нормално, а аз си помислих, че се е повредил. Сега имам работещ бензиномер и пълен резервоар с гориво. Желая на всички в този форум безаварийно каране!
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Ти си уникален случай в който повредата е с щастлив край
.
Честито

Честито

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колега, радвам се че проблема ти е бил разрешен! Снимай някой ден стелката на резервоара когато е пълен, че да се порадваме и ние!