6amanski написа:ами сатапалото ми е audiosystem f2 500 дават го 2х500 rms или както сам ги свързал аз двата буфера на 1 канал е равен на 1250rms
Пробвай да вържеш всеки бас на отделен канал.
6amanski написа:ами сатапалото ми е audiosystem f2 500 дават го 2х500 rms или както сам ги свързал аз двата буфера на 1 канал е равен на 1250rms
enigma79 написа:Колега с едно посещение на сбирките щеше да си решиш проблемаКакто са обяснили колегите по горе,а аз малко по така като за моя син ще ти обясня.Та ти си вързал в момента двата бушона,дали с един кабел или с два все едно и също ако не са паралелно,или казано иначе пример с два батерии по 1,5в,ако не са паралелно свързани то те ще пускат ток от 1,5в,но ака са паралелно(последователно)то те ще пускат ток 2х1,5в=3волта и съответни ампераж на батерият също ще е по две.Това и важи и за два акомулатора на колата,ако искаш да вдигнеш ''силата'' ампеража за по добър старт за паленето,за по яка музика,то трябва да ти са вързани не паралелно акомулаторите,или казано обратното на бушоните.Иначе ако са паралелно то ще потече 24в ток по системата и ще има фоерверки
patzo_sl написа:6amanski написа:ами сатапалото ми е audiosystem f2 500 дават го 2х500 rms или както сам ги свързал аз двата буфера на 1 канал е равен на 1250rms
Пробвай да вържеш всеки бас на отделен канал.
fox_vt написа:enigma79 написа:Колега с едно посещение на сбирките щеше да си решиш проблемаКакто са обяснили колегите по горе,а аз малко по така като за моя син ще ти обясня.Та ти си вързал в момента двата бушона,дали с един кабел или с два все едно и също ако не са паралелно,или казано иначе пример с два батерии по 1,5в,ако не са паралелно свързани то те ще пускат ток от 1,5в,но ака са паралелно(последователно)то те ще пускат ток 2х1,5в=3волта и съответни ампераж на батерият също ще е по две.Това и важи и за два акомулатора на колата,ако искаш да вдигнеш ''силата'' ампеража за по добър старт за паленето,за по яка музика,то трябва да ти са вързани не паралелно акомулаторите,или казано обратното на бушоните.Иначе ако са паралелно то ще потече 24в ток по системата и ще има фоерверки
Колега незнам колегата дали те е разбрал но мнението ти е напълно погрешно!! При връзване на източник на напрежение последователно със друг източник (примерно батерии)напрежението става двойно,при свързване на тези източници паралелно напрежението остава същото но се увеличава двойно капацитета на източника.Последователно връзване е това връзване при което плюсът на единия източник се връзва за минуса на другия и се ползват останалите + и - ,при паралелно връзване се връзват двата + заедно и двата - също.При бушоните случая е така ако има последователно вързани бушони най СЛАБИЯ от тях определя колко ток ще издържи схемата,при паралелно връзване е малко по сложно но в случая с колегата който има 2 * 60А ако са последователно вързани ще изгори при 60+ А а ако са паралелно вързани всеки от тях ще понесе по 60А и схемата ще издържи 120+А преди да изгори.
enigma79 написа:Колега с едно посещение на сбирките щеше да си решиш проблемаКакто са обяснили колегите по горе,а аз малко по така като за моя син ще ти обясня.Та ти си вързал в момента двата бушона,дали с един кабел или с два все едно и също ако не са паралелно,или казано иначе пример с два батерии по 1,5в,ако не са паралелно свързани то те ще пускат ток от 1,5в,но ака са паралелно(последователно)то те ще пускат ток 2х1,5в=3волта и съответни ампераж на батерият също ще е по две.Това и важи и за два акомулатора на колата,ако искаш да вдигнеш ''силата'' ампеража за по добър старт за паленето,за по яка музика,то трябва да ти са вързани не паралелно акомулаторите,или казано обратното на бушоните.Иначе ако са паралелно то ще потече 24в ток по системата и ще има фоерверки
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта