колега asiasi колата има ли газова уредба?че да гърми
то гърмежи и на бензин се получават ама трудно
в момента човъркам един стар пасат б3 дето бях го дал на един роднина за няколко години и сега положението му е трагично,като му намаля притока на въздух и се получават гърмежи в всмукателния колектор
та тая кола имаше и газ ама я махнах,делкото е завъртяно на яко предварение,ама не мога да го мръдна нещо заяло е
проблема е че като смачкам педала на газта и се чуди какво да прави да ускорява ли да гасне ли,не се развърта,ако подавам леко газ няма проблем и след 2500-3000оборота се развърта перфектно
и стигнах до извода че проблема е центровката,при газ няма проблеми развърта се доволно,при газ делкото се дава на предварение защото газта гори по бавно и и трябва повече време да изгори,за това искрата се подава по рано-предварение
датчика на дистрибуторната капачка е датчик на хол,и на мен ми е чудно как работи колата без него?защото реално той управлява комутатора и бобината,която пък подава ток на дистрибуторната капачка и от там на свещите
незнам може компа на колата да влиза в авариен режим ако е повреден датчика на хол...............или другия вариант да работи на детонации и яко предварение като дизел
колега ако може пробвай следното,извади централния кабел от дистрибуторната капачка и го допри на 1-2мм от някоя метална част,може и да годържиш с клещи да не те прасне ток-а, и в същия момент някой помощник да завърти стартера и виж дава ли искра,после извади буксата от дистрибуторната капачка и пак пробвайте така
ако има еденична искра само в началото то датчи не работи
по принцип ако е развален датчика на хол няма запалване колата щото няма ток до свещите ама при теб що работи........mistery
ako няма с кой да пробваш това пиши да се разберем,от сливен съм в дружба живея