Пасата пак се разтропа
Пасата пак се разтропа
Колеги побеля ми косата от тоя пасат все нещо се чупи нищо не е като хората. От вчера забелязвам че като стои на място колата и като въртя волана се чува някво тропане от лявата страна. Нещо чука като въртя волана лекичко все едно ше се откача колелото.А също и при ляв завой когато гумите са завити наляво като я карам се чува някво страшно тропане все едно нещо се върти заедно с гумата и дрънка много яко. От какво може да е този проблем. Смених от лявата страна къс и дълъг накрайник. Смених амортисьор също от лявата страна. Смених тампоните на макферсона и гадната кола от вчера пак започна да тропа. Гледам че има една стабилизираща щанга тампона й май си е заминал. Когато я взех колата а това беше преди един месец видях в багажника чисто нов тампон за същата щанга явно е подготвен да се сменява. Но не ми се вярва от това да щрака така гумата направо е страшно имам чувството че колелото ще изпада. Като карам в права посока колата тегли наляво. Не е от гумите нови са балансирани. Тази кола има някакъв пролем със лявата страна но какъв незная.
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасата пак се разтропа
Най-вероятно е от кормилната щанга,а ако го прави и в движение може и карето да си е отишло. Ако тегли при движение, задължително реглаж на предницата, а преди това пълна проверка на всичко по окачването и смяна, защото няма ефект от реглаж, а всички детайли по окачването не са здрави. Добре е да кажеш и за какъв автомобил става въпрос, че моделите на пасата са до Б7.
passat19911800 написа:Най-вероятно е от кормилната щанга,а ако го прави и в движение може и карето да си е отишло. Ако тегли при движение, задължително реглаж на предницата, а преди това пълна проверка на всичко по окачването и смяна, защото няма ефект от реглаж, а всички детайли по окачването не са здрави. Добре е да кажеш и за какъв автомобил става въпрос, че моделите на пасата са до Б7.
Пасата е б3 наистина забравих да отбележа. б3 88 година. Значи преди няма й месец я карах на майстор каза така и така лявата страна е разбира викам хубаво смени късия накрайник дългия и тампоните на макферсона. След това отидох на реглаж направиха го. Карах две седмици и ето резултата е налице гадното тропане се появи. Не съм я карал като луд пазя си я колата и пак се счупи

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега не мога да ти помогна със съвет,но поне мога да се опитам да те успокоя.отговори си на въпроса какво искаш от 23 годишна кола спукана от каране в България и по европа.отвори мобиле.де и виж пасати б6 2007ма примерно на над 400 хиляди км,представи си твоя 88 какво е видял през тия години 

- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Може да имаш скъсан тампон отзад на рамото на носача. Чува се едно скърцане и леко причукване, когато е закъсан, но ако изцяло е скъсан може и да прави тези бели. За мен Б3 е най-здравата машина на VW. Не се притеснявай! Всичко ще е на шест и ще се оправи бързо. Няма нужда да гадаеш, отиваш в най-близкия сервиз, за който си чувал добри отзиви и да я огледат добре. Поне половината от майсторите са се учили на тези коли, а и частите са почти без пари, особено по ходовата част. Възможно е и да не е достатъчно натегнат тампона на макферсона и да хлопа от него. Ако искаш да провериш сам, трябва да намериш канал и да я огледаш. След това да опиташ да разклатиш всички щанги, ако имаш и помощник, които да върти волана горе и да натика по предния капак ще е най-добре. Поне ще придобиеш обща представа за положението. Но почнеш ли ремонта приготви си паричики за смяна на още части, че не се знае какво ще трябва да се смени. По някой път се случва и някоя здрава част да се счупи или скъса, но не е болка за умиране. 

Благодаря ви колеги наистина ме успокоихте, благодаря от сърце че ми отворихте очите.Като се замисли човек сте прави колата не е първа младост трябва да се вложат малко пари, като имам предвид че я взех за 600лв какво да очаквам да е напълно изрядна без нито една забележка. Знаех че има забележки но въпреки това ми хареса и я взех. Притеснявам се само искам да знам до колко пари да вложа в нея че да си струва.

- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не е изгнила, двигателя работи добре, не ти гори много, не носи гуми и оправиш предницата /сигурно не е голям проблема, щом веднъж е била оправена и си я усетил, че върви добре, в смисъл, че няма удар/. Смяна на всички тампони, по долните носачи с работата, плюс ябълковидните болтове на главините е не повече от 120лв. Стягай и не се замисляй! Както разбирам и каретата са добре, най-лошо ще е, ако е за смяна лявото каре, че от там имаш шумове - около 170лв. струва ново със смяната. Карам такава кола и съм доволен. Доста неща съм сменил по нея за около 9 години и 60000км., но съм доволен. Поддръжката е евтина, във форума има много оферти за части втора употреба почти за без пари. Както казват колегите, последният автомобил, който е правен така, че може и децата ти да го карат след време. Двигателя на бензинките 1,8 кубика при редовна поддръжка изкарва над 600000км. 

passat19911800 написа:Ако не е изгнила, двигателя работи добре, не ти гори много, не носи гуми и оправиш предницата /сигурно не е голям проблема, щом веднъж е била оправена и си я усетил, че върви добре, в смисъл, че няма удар/. Смяна на всички тампони, по долните носачи с работата, плюс ябълковидните болтове на главините е не повече от 120лв. Стягай и не се замисляй! Както разбирам и каретата са добре, най-лошо ще е, ако е за смяна лявото каре, че от там имаш шумове - около 170лв. струва ново със смяната. Карам такава кола и съм доволен. Доста неща съм сменил по нея за около 9 години и 60000км., но съм доволен. Поддръжката е евтина, във форума има много оферти за части втора употреба почти за без пари. Както казват колегите, последният автомобил, който е правен така, че може и децата ти да го карат след време. Двигателя на бензинките 1,8 кубика при редовна поддръжка изкарва над 600000км.
Не е изгнила колата мотора е без отказ само че е слаб 1,6 карбуратор но е добре.Карето много скъпо ебах му мамата 170лв. Нещо вариянт втора употреба дали е възможно.
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Да, има доста оферти за карета, но за 1.8. Е трябва да се поровиш, но още не си сигурен, че е каре, нали??? Допитай се до майстор, за да не сменяш здрави неща!
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
какви 170 лева за каре бре колега?
определено не ходи там,магазин/сервиз където са ти казали тая цена
ето го 62 лева ново http://drive.bg/index.php?ModelId=1708& ... 0114_10171
смената ако е от него е елементрна,имаше в раздел направи си сам подробно описано с снимки как се сменя
извикай един да върти волана а ти слушай от къде издава звуци,тия коли са много добре направени и удобни за ремонт
щом ти тегли наляво или имаш някой тампон разбит-я на носача я на стабилизиращата щанга,а щом си сменал кормилни накрайници обезателно се ходи на реглаж на предницата
пп:може да сложиш каре и от 1.8, само да е в комплект с маншона
смената ако е от него е елементрна,имаше в раздел направи си сам подробно описано с снимки как се сменя
извикай един да върти волана а ти слушай от къде издава звуци,тия коли са много добре направени и удобни за ремонт
щом ти тегли наляво или имаш някой тампон разбит-я на носача я на стабилизиращата щанга,а щом си сменал кормилни накрайници обезателно се ходи на реглаж на предницата
moimoimoi написа:какви 170 лева за каре бре колега?
Благодарско колега.

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=11&t=87390&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%BE%D0%BD
сменят маншон на голф2 но е 100% същото при смяна на каре на пасат
сменят маншон на голф2 но е 100% същото при смяна на каре на пасат
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Колата е екстра. Дай една снимка да и се порадваме.
Двигател и няма гнило. Още толкова да дадеш да я стегнеш си струва.
Чел съм някъде за подобен проблем от пружините. Блокира лагера на макферсона и върти и пружината. Звукът бил все едно се разпада колата.
Виж някой препоръчан майстор. Този си го остави за черни дни.
Двигател и няма гнило. Още толкова да дадеш да я стегнеш си струва.
Чел съм някъде за подобен проблем от пружините. Блокира лагера на макферсона и върти и пружината. Звукът бил все едно се разпада колата.
Виж някой препоръчан майстор. Този си го остави за черни дни.
Благодаря на всички за подкрепата и отговорите искренно се радвам че съм член на фолксваген клуба. С времето ще си я стегна колата и ще й се радвам
Ето една снимка на колата да я видите
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 48484y.jpg