Сервиз и продажба на ксенон, Ситняково - Кой крив, кой прав?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
gogomil49
Автомобил:
Двигател:

Re: Сервиз и продажба на ксенон, Ситняково - Кой крив, кой прав?

Мнениеот gogomil49 » Съб 27 авг 2011 19:44

Позволявам си да пиша и аз в тази тема, тъй като съм ползвал услугите на инж. Борисов нееднократно .
ИЗКЛЮЧЕНО Е ДА СМЕНИ КРУШКАТА С ПОВРЕДЕНА. Всички са изнервени от случката и тонът наистина не е много любезен, но
по отношение на фактите- не мога да допусна ,че инж. Борисов има някаква вина. Иска ми се хората да не се напрягат
в такава степен за такива случки - толкова по лоши и отвратителни неща има ,като лекар за 30 години съм се нагледал на страдания и ужасии - не си струва да се влагат толкова емоции за това.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Нед 28 авг 2011 7:30

groznika написа:
orlin4ooo написа:Уважавам мнението на всички - всеки има мнение и много хора са доволни от този господин. Също така не мога да кажа кой е прав и кой не е, защото не съм бил там.
Но Господин Жоро ли си какъв ли си - останах потресен от вулгарния ти тон с който опитваш да се защитиш. Не приляга на търговец да демонстрира такова отношение и да използва думи като твоите, още по-малко пък човек държаш да го наричат ИНЖЕНЕР. Със сигурност няма да бъда само аз човека, който да се откаже или въобще да потърси твоите услуги, след като прочетох мнението ти. Плюс това какво се хвалиш че имало А8 след колегата - услугите които предлагаш така като се замисля не са кой знае колко по скапи в зависимост от модела на автомобила. Все едно да взема повече пари за диагностика на Голф 4 отколкото на Голф 3 :) Смешна работа.

Пиле що ачкаш на метеното бре? Я дай да ти нахраня майката на децата ти да видим какъв бизнесмен ще излезе от теб тогава...
Нито познаваш хората в случката, нито някой ти иска компетентното мнение.
Не те знам, но почти мога да се обзаложа, че чичко ти Жорко е въртял бизнес доста преди да се научиш да ползваш компютър и да се регистрираш тук. Недей да сееш излишен мозък кой за какво става и колко му струва бизнеса и квалификацията!

Ще отговоря на всичките ти реплики ред по ред :)
1. Нямам жена и деца
2. Изрично съм написал че не познавам хората лично нито съм присъствал там лично
3. Със сигурност чичко ми Жоро е въртял бизнес по рано от мен
4. Не можеш да знаеш кога съм се научил да работя със компютър и дали началото на бизнеса на чичко ми Жоро е настъпило преди този момент
5. Да регистрацията ми в този форум е от скоро тъй като от скоро управлявам МПС Фолксваген
6. Както съм написал в мнението цитирано от теб не искам на никой да въздействам с мненията си за това "сеитбата на мозък" ако искаш я жъни ако не искаш недей
7. Не знам какво ти е образованието но званието ИНЖЕНЕР е плод на личен труд - така че и за миг не съм успорил качествата на чичко ми Жоро още повече че не го и познавам
8. Аз лично за себе си съм дал ясен довод защо не мисля да ползвам услугите му.
9. Моето мнение беше и остава лично насочено към чичо Жоро , така че не разбрах какъв ти е проблема с мен че си ме подхванал :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 28 авг 2011 22:34

orlin4ooo написа:9. Моето мнение беше и остава лично насочено към чичо Жоро , така че не разбрах какъв ти е проблема с мен че си ме подхванал :)

Точно за това става въпрос. На никой не му пука къде и при кой ще или няма да си правиш колата!
Постовете ти по темата не са обективни и това ги прави излишни точно защото не познаваш никой от горните.
Въпреки това държиш да се разпишеш в може би в някакъв странен опит за изпъкване? Търсиш внимание или просто си спамкаш...
Изявяваш се като похлупак на чужда тенджера...

ПП
Съдейки по снимките от гаража ти... Чичо ти Жоро е правил бизнес преди да се родиш тъй че... шшшшшшшшшшшшшшшт! Тихо за да не ставаш за резил... ;)

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 28 авг 2011 22:46

groznika написа:...

Не знам и ти като какъв се изживяваш в цялата драма (ок познаваш го и го защети, ама след това...?!?!?), но момчето каза нещо смислено, което си има много отношение по темата!
А и не си ти човека, който решава, кое - е и кое не е спам. Има доклади за целта :idea:
За разлика от 'други' пише сдържано и възпитано!

Това, което е по темата и на мен направи впечатление е тона и обидите на 'набедения'.
Не взимам страна (държа да отбележа) и човека разумно се защити, но останалата част ... :?
Не знам кой, какъв бизнес и откога има, но не е това начина на изразяване.
Разбирам, че човека може да е засегнат (особено от думите за жена му :evil: ), но няма нужда да пада толкова ниско.
Кой крив, кой прав - всеки си решава ...

edit:
Cocolino написа:Пак казвам - не ми интерпретирай думите.

Cocolino написа:... глупавата му жена.

Нищо не интерпретирам!

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Нед 28 авг 2011 23:26

Колега, ясно е защо съм пуснал темата. В заглавието го пише: "Кой крив, кой прав?". Всеки има своя позиция и исках да се получи една дискусия с двете гледни точки и да се отсъди кой е правия в случая. Аз като клиент си изисквам максимума и съм си в своето право.
За жена му нищо не съм казвал. Не ми интерпретирай думите. Поне си мълчах от епитети най-културно по време на срещата ни. От другата страна обаче не получих такова отношение, а даже напротив - най-нагло и безапелационно държание. Затова се наложи да сложа такъв епитет и то чак тук във форума. Пак казвам - не ми интерпретирай думите.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 28 авг 2011 23:32

Fuhrer написа: тоя ревльо почна да зяе,

Fuhrer написа:После ми се наложи да покажа на бастуна

Fuhrer написа:Нещастнико,

Като прочетох тези епитети и направо не вярвам на очите си че при този "търговец" на всичкото отгоре и инженер, някой изобщо ходи :shock Докато не стигнах кулминацията, която не разбрах какво точно трябва да е, реклама какви коли идват при великия "инженер" (инженер в кавички защото аз нищо инженерно не намирам в монтажа на ксенон, явно е инженер толкова колкото и търговец) или просто тъп опит за хвалба :shock :shock
Fuhrer написа:а зад теб чакаше А8, в сравнение с което твоята
изглеждаше като коптор

Много грозно господин "колега" при все че не ви познавам след прочит на това цветущо изказване, при вас не бих стъпил, а и бих посъветвал много от познатите си да не го правят. :shock
па кой крив, кой прав специално в ситуацията не е много ясно :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 29 авг 2011 9:21

За отношениоето и аз останах много изненадан.Колегата е преди всичко клиент и неможе да му се говори така,не съм бил там,но виждайки как го нахрани тук,си представям как си му говорил и на живо,те хората тук и на живо са си еднакви и като нищо колегата може да е бил възмутен от отношението ти. Аз не рабзирам как може да наричаш свой клиент "нещастник,ревльо" и т.н. след като уж си професионалист в това,което правиш.Да беше написал само,че нямаш вина,да обясниш ситацуята,да изчакаме колегата да каже дали си е сравнил номерата на крушките,както му казахме да направи,за да се сложи край на темата и т.н. И от мен хората са били недоволни,но да е имало подобно мнение в моята тема? Да съм казал на някой, който е недоволен, да си гледа работата и че е "ревльо и нещастник" ,не съм, както и в нито една тема за сервизите в този форум няма такова нещо.Отвори и другите теми,прочети,никой не си служи с такива епитети за клиент.
За това,че чакала А8-ца отзад пък няма никакво значение и е много грозно изказване от твоя страна,наистина много много грозно и с това обиждаш огромната част от този форум,която се движи с коли на 10 и повече години...При мен и Q7-ците чакат заради Голф 3 примерно или Пасат на възраст за женене,понеже преди всичко, те са клиенти и като такива са еднкави,без значение дали кара кола,мой набор или последен писък на модата,това за сервизната услуга е напълно без значение. :не:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 29 авг 2011 10:03

group® написа:
groznika написа:...

Не знам и ти като какъв се изживяваш в цялата драма (ок познаваш го и го защети, ама след това...?!?!?), но момчето каза нещо смислено, което си има много отношение по темата!

Намесих се защото Жоро го доведох аз тук, аз го предложих за партньор на клуба и др. работи, които очаквано си забравил. Поста на Санто е достатъчно двусмислен за да ме набърка и мен в тъпата историйка.
Относно кое и как съм решил... ми не си ти пък човека, който да ми даваш на мен градуси на наклона. "М"-то до ника ти може и да променя коментари, но не и личното мнение на хората. Трябва да ме познаваш достатъчно добре за да знаеш, че пиша това което мисля. Твоята преценка и мнение знаеш също, че отдавна не намирам за меродавни и подминавам. Продължавам да недоумявам защо във всички теми където участвам от целия екип на сайта се буташ да ми даваш акъл само ти... Вземи си намери друго хоби.

По темата повече нямам какво да напиша. За мен е изчерпана. Провокирахте Жоро да си изпусне нервите и сега ще го разпъвате на кръст... Щом ви доставя удоволствие виртуалното лешоядство...
Не го оправдавам за думите му, но той е голям човек и знае да си носи последиците.

ПП
До колегата zfa159,
извинявай, но явно нещо не е станало ясно за въпросната А8-ца. Баровеца е дошъл да си прави колата, но е бил отбит да чака защото момчето с 20 годишния голф е имал уговорка преди него и съответно е бил приет преди баровеца както е в реда на нещата и мъжката дума. Предполагам разбираш, че мнозина други майстори биха мушнали чичко паричко м/у другите клиенти само и само да изкярат някой допълнителен лев пък останалите... ми ще почакат.
Относно изпускането на нерви пред клиента... Пак ще кажа, че "клиент" не значи нито майка, нито баща, нито е някакъв Бог, президент или премиер. Никой няма право да прекрачва елемнтарни морални граници на поведение стоейки зад думата "клиент". Това, че живеем в бананова република и ближем задника на всеки дошъл и готов да похарчи 5 лв при нас... Това ни доведе до ситуацията всеки бастун да се надува като домашен козунак, да ни прави на маймуни и да се бие в гърдите, че бил клиент и видиш ли вселенското право било на негова страна...
Аз съм готов да си напусна работата, но подобно отношение НЕ търпя. Ако на някой му доставя удоволствие да го мачкат и да го хранят разни "клиенти"... това вече си е друг въпрос. Мазохисти всякакви...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 29 авг 2011 10:55

Отказвам се да коментирам,защото темата не е по този въпрос и кой как ще се държи с клиентите си,си е негова работа и си е негово лично право :) Не разбирам защо за 30лв за една крушка,става вече 3-та страница спор.Казах и пак ще го кажа - крушката има номер,вижте го,това решава всичко.Вече обясних,че човека едва ли е сменил крушката,понеже е смешно да го прави и обясних защо.Иначе като искат да си обясняват кой е крив и кой е прав и да се карат и псуват ,тук не е мястото за това,да си ги мерят и да си обсъждат майките,жените и децата,понеже това няма отношение към работата и общо взето мен лично не ме интересува особено кой на кого какво казал,просто изгежда много грозно да прочетеш такива думи и от двете страни на спора,който като се замислите реално, е за 20-30лв и една тъпа крушка...
:beer

Потребителски аватар
Fuhrer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Fuhrer » Пон 29 авг 2011 12:32

Не очаквах да се стигне дотук.

Епитетите отправени към автора на темата са в резултат на изказването му
относно умствения багаж на съпругата ми, също инжинер в областа на слабите токове
(а по-правилно е да се зове "апаратура, работеща на ниски напрежения") от времето, когато ДИПЛОМИТЕ НЕ СЕ КУПУВАХА !!!

Освен това заглавието на темата е променено, беше "Сервиз и продажба на ксенон, Ситняково - МОШЕНИК" или нещо такова.

Използувал съм думите съвсем целенасочено, за да му стане гадно на писателя и даже положих усилия, за да са толкова "меки" .

За тези, които ме укоряват за начина, по който проведох словесния двубой... да не мислите, че ще оставя някакъв мърльо
да нарича съпругата ми "глупачка" пред целия форум, а аз, в името на добрия тон, ще си премълча, ще се наведа
и ще чакам някой евентуален клиент да оцени смирението ми и да реши да похарчи някаква сума при мен.
За съжаление, точно в този момент, ръцете ми стигаха само до клавиатурата, иначе нямаше да я има тая тема.

И за тая А8 - да, човекът дойде, за да ми остави едни 380 лв., наистина бързаше, за да пътува за Турция,
но го оставих да чака, защото имах уговорка с ТЕБ, непознатий за мен и уговорил се само по телефона,
без капаро, защото думата на Жорката на две не става.

И какво сега, трябва да съжалявам, че нарекох нещата с истинските думи? Ама разбира се, трябваше да използувам
думи като евробастун, евроревльо, еврокоптор. А нима той нарече съпругата ми евроглупачка, а мен - евромошеник.

Добре, че не беше някой афроклиент, сега вече щях да съм в новините,
да ме разнищват, вижте го, готов е да яде невръстни дечица, чухте ли какви думи използува, вижте му ника...
Който е сглупил да мине покрай него, започва да страда от тежка параноя, а жена му нон-стоп е до врящия казан
и чака да се появи поредния заблуден клиент...

Последна промяна от Fuhrer на Пон 29 авг 2011 16:02, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Fuhrer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Fuhrer » Пон 29 авг 2011 13:19

Cocolino написа:Колеги, аз ви казвам нещата, такива каквито бяха. Без значение кой е крив и кой е прав аз няма да се извиня на въпросния инженер, защото това са фактите. Отидох с бели крушки, тръгнах си с жълта. И недей да подценяваш статистиката, защото като инженер трябва да си учил такова нещо.
Не ми хареса отношението на жена ти - беше просташко и не на място. Ако почнем да се изясняваме ще трябва да загубим много време.

И недей да говориш за това момче такива обидни епитети, защото с него сте работили заедно и сте били партньори.

Имал съм само един партньор, голем боклук, дойде на готово преди 7-8 години, гол като пушка, научих го на занаят...
Страхотен мозък, но - престъпен.

Веднага имахме сделка - 50 на 50, за да си стъпи на краката, да научи занаят и да забогатеем заедно.
А междувеменно, докато се обучава, взема половината от постъпленията. Пей, сърце! Да, ама не.
Идвам си един ден от отпуска, гаража - празен. Една отвертка дори нe беше останала. Тръгвам да разпитвам из махалата
- "Аааа, ми Сашко направи сервиз, всички клиенти натам ги препращам", вика ми една от кафето.

Отивам, намирам го.
" - Давай инсрументите!"
" - Жорка, чекай да свършим таа кола"
Еха ти нахалството!

Прибрах си инструментите, почнах работа, идват хора, все търсят Шашко.
- Абе хора, аз съм майсторчето
- Не, ние със Шашко...
Чудех се, как успява да ги омагьса с повърхностното си познаване на материята.
Накрая разбрах, че го търсят, защото ги е завлякъл с мангизи.
Върхът беше, когато ме извикаха в Първо РПУ за справка. Беше взел да ремонтира един бус и го беше продал,
взел капаро нашия. А бусът беше на комшия, който го познава от дете.
За какво ли са му трябвали пустите пари, а да се реши на такъв ход?

Както и да е, реших че съм минал тънко.
Но после - сметка за телефон над 400 лв., беше участвал в игри на късмета.
Отделно от това не даде нито стотинка за наем на помещение и консумативи за 6-те месеца пребиваване.
И накрая - взел на вересия аларми, парктроници, усилватели, букси и др за над 700 ЛВ.

Ти, приятелю, на този мой партньор ли попадна?

Може и да си, защото той казваше така:
- Аз ги дерем като катерици, а те ме гледат тука (и сочи между веждите си) и ме имат за бог.

Сега съм сам, не защото нямам нужда от помощници, а защото нямам доверие на други.

И така сам ще си "петня" името и сам ще си го чистя.

Последна промяна от Fuhrer на Пон 29 авг 2011 18:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 29 авг 2011 13:44

Fuhrer написа:Не очаквах да се стигне дотук.

Епитетите отправени към автора на темата са в резултат на изказването му
относно умствения багаж на съпругата ми, също инжинер в областа на слабите токове
(а по-правилно е да се зове "апаратура, работеща на ниски напрежения") от времето, когато ДИПЛОМИТЕ НЕ СЕ КУПУВАХА !!!

Освен това заглавието на темата е променено, беше "Сервиз и продажба на ксенон, Ситняково - МОШЕНИК" или нещо такова.

Използувал съм думите съвсем целенасочено, за да му стане гадно на писателя и положих усилия, за да са толкова "меки" .

За тези, които ме укоряват за начина, по който проведох словесния двубой... да не мислите, че ще оставя някакъв мърльо
да нарича съпругата ми "глупачка" пред целия форум, а аз, в името на добрия тон, ще си премълча, ще се наведа
и ще чакам някой евентуален клиент да оцени смирението ми и да реши да похарчи някаква сума при мен.
За съжаление, точно в този момент, ръцете ми стигаха само до клавиатурата, иначе нямаше да я има тая тема.

И за тая А8 - да, човекът дойде, за да ми остави едни 380 лв., наистина бързаше, за да пътува за Турция,
но го оставих да чака, защото имах уговорка с ТЕБ, непознатий за мен и уговорил се само по телефона,
без капаро, защото думата на Жорката на две не става.

Сега и аз ще се изкажа без да познавам нито една от страните в спора. Както казаха и други колеги преди мен-ако отида с работещ ксенон и крушката си променеше светенето след като някой е пипал по колата и аз бих си помислил че това е причината. Това че може да е нелепо съвпадение би трябвало някой да ми обясни като човек, така че да го разбера. Особено като става въпрос за нещо, от което не разбирам.
От друга страна-сега като прочетох темата и аз вече съм сигурен че никога няма да стъпя при човекът Борисов или фюрер или както и да се нарича. За мен е абсолютно недопустимо да се държи подобен тон. Или ако се позволява (както в случая) човекът пада до нивото на опонента си. Което в миг обезмисля всички всички НЕкупени инжинерни или други дипломи. Колкото и да викат сега всички по мен ми е все едно. А изказването за А8-цата и парите които бил взел от нея сложиха капак на всичко. Господин Борисов определено не е добър търговец. Лично мен ме загуби завинаги като клиент (настоящ или бъдещ), аз ще отида там, където на А8-ци и на мойта таратайка ще бъде обръщано еднакво внимание.

Потребителски аватар
Fuhrer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Fuhrer » Пон 29 авг 2011 13:49

:bishop

dlug написа:Сега и аз ще се изкажа без да познавам нито една от страните в спора. Както казаха и други колеги преди мен-ако отида с работещ ксенон и крушката си променеше светенето след като някой е пипал по колата и аз бих си помислил че това е причината. Това че може да е нелепо съвпадение би трябвало някой да ми обясни като човек, така че да го разбера. Особено като става въпрос за нещо, от което не разбирам.
От друга страна-сега като прочетох темата и аз вече съм сигурен че никога няма да стъпя при човекът Борисов или фюрер или както и да се нарича. За мен е абсолютно недопустимо да се държи подобен тон. Или ако се позволява (както в случая) човекът пада до нивото на опонента си. Което в миг обезмисля всички всички НЕкупени инжинерни или други дипломи. Колкото и да викат сега всички по мен ми е все едно. А изказването за А8-цата и парите които бил взел от нея сложиха капак на всичко. Господин Борисов определено не е добър търговец. Лично мен ме загуби завинаги като клиент (настоящ или бъдещ), аз ще отида там, където на А8-ци и на мойта таратайка ще бъде обръщано еднакво внимание.

Колега, това с А8-цата, не си го разбрал, оставих я да чака, за да свърша работа на колегата с Голфа.

То пък каква я свърших - ожълтих му крушката, нагрубих жена му, пратих го в комисията за защита от дискриминация...
А човечеца с А8-цата трепери, леле, епа ти майстора, мене ме кара да чакам, кара се с клиентите, поврежда им инвентарчето...
По-добре да бех отишъл пюритрейт и да си запиша час за след месец. scare

Последна промяна от Fuhrer на Пон 29 авг 2011 16:26, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 29 авг 2011 14:04

Fuhrer написа::bishop

жалко или не точно цитата с Аудито обърна всичко колега.Защото ти реално можеш и да не искаш да обърнеш същото внимание на "коптората" на колегата от форума,но нямаше нужда да го казваш така.Факт е ,че масово майсторите вече избягват правенето на доста стари коли.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 29 авг 2011 14:24

Много е рядко човек, който разбира от професията си да умее да работи и с хора (zfa159 е изключение - успя майсторската да ме откаже да набия още едни 1000 лева по колата си :bowdown :drunk ). Тая тема го доказва. Лично аз не зная, какво бих предпочел - да ме наругае някой разбирач, или да ме поизлъже качествено някой пишман-майстор. Може би нито едното. Аз също работя в сфера с много хора и то предимно недоволни. Ако бях на тоя принцип досега да съм се сбил с половината от тях щото мрънкат - еми, мрънкат си, имат право :Mr Green Fun Иначе ме кефят някои мастОри - ще ми оправиш ли карба? Ами не, щото ще загубя време да ремонтирам 3-4 коли с инжекцион за същите часове. Някак като ти кажат тези неща и те накарат да се замислиш разбираш, че хората са прави и всеки си гледа интереса. Няма ругатни, няма обиди, че караме барака и т.н. :beer

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”