! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот hooligans » Нед 28 авг 2011 22:47

Аз днес карах известно време в авариината с 80км/ч, но какво да направя, че другата част от магистралата е непроходима :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 29 авг 2011 6:52

Да ясно, но поне тиквеника като види, че приближава към изход от крайпътен обект с лента за ускорение да се мръдне от аварийната... :banghead:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 29 авг 2011 7:50

Ако говорите за частта откъм Варна преди Шумен, тази година няма особено основание да се кара в аварийната. Вярно, че е вълнист пътят, но поне няма дупки като миналата година (тогава колко хора имаше в аварийната с пукнати гуми). Тогава и аз карах в аварийната с 80 на места. Тази година остана само подскачането, ама не ми се рискува най-малкото разправията с КАТ...
А колкото до излизането от обект, аз като наближавам такъв изход, се мърдам ако е възможно в най-лявата лента, ако няма "бързащи", за да могат излизащите да си се престрояват спокойно. Сещам се миналата година как преди ОМВ Ябланица, понеже беше пълно вътре, хората се бяха наредили в аварийната, за да влязат. И това точно на един завой. И една шоферка от тези там, реши, че не ѝ се влиза в ОМВ, точно когато бях тръгнал да изпреварвам един човек. Набих спирачки както си бях в най-лявата лента, свирнах, колегата се усети навреме и сви пред мен... Добре, че нямаше други наблизо...

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 29 авг 2011 13:28

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 29 авг 2011 14:05

Сашо Белята написа:....

Кой го снима това бе , направо изтръпнах :( , този водач в колата сякаш беше заспал . Дай Боже да има оцелели в автомобила , ужас :horror: .

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 29 авг 2011 15:02

milmar написа:Кой го снима това бе...

Едно устройство, наречено "видеорегистратор" - силно на мода в страните от бившия СССР. В техните автомобилни форуми има цели раздели за клипчета-случаи, заснети с видеорегистратори.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 29 авг 2011 15:14

да сме по точни сайта е www.rusdtp.ru аз го следя както пресата всеки ден има по няколко зверски катастрофи :( Не че ми е кеф да ги гледам а някак си да не се самозабравям :roll:

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Вто 30 авг 2011 13:59

Сашо Белята написа:

За съжаление от този удар ... няма как да се оцелее в колата ...

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Вто 30 авг 2011 18:14

Карам си аз по околовръстното в Бургас (покрай Вая-та), ограничение 80км/ч, спазвам си ограничението...
По едно време зад мен се залепя патрулка! Стриктно следя дали карам с позволената скорост и ... ето какво следва:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 31 авг 2011 8:34

Това горното е ежедневна гледка в София - патрулки в буслентите хвърчат със сигурност с над разрешената скорост без пуснати предупредителни светлини... Предполагам, че това не е позволено? А в твоя случай това май е аварийна лента... Някой да го прати на btv да видим дали ще се получи нещо.
Да не говорим, че всеки ден гледам как едни т.нар. полицаи правят забранен ляв завой, за да спрат от другата страна и да глобяват тези, които правят абсолютно същото... България...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 31 авг 2011 8:53

Ха-ха, преди десетина дена се връщах от Варна към София и въпросните убавци караха в насрещното в аварийната лента по магистралата! Без пуснати светлини, не бяха в специален режим нищо. Така че какво се учудвате. Най-интересното е, че се обадих на 112 и им съобщих за номера на автомобила, но ме съмнява дали е имало каквито и да е последствия.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Сря 31 авг 2011 17:43

slimmer написа:Това горното е ежедневна гледка в София - патрулки в буслентите хвърчат със сигурност с над разрешената скорост без пуснати предупредителни светлини... Предполагам, че това не е позволено? А в твоя случай това май е аварийна лента... Някой да го прати на btv да видим дали ще се получи нещо.
Да не говорим, че всеки ден гледам как едни т.нар. полицаи правят забранен ляв завой, за да спрат от другата страна и да глобяват тези, които правят абсолютно същото... България...

Винаги съм се чудил ако забележа едни такива "гъзари" (дори и да не са ченгета), набия едни аварийни и спра пред тях какво ли ще стане и дали ще се забият в мен? :) (Вярно ще съм идиот на пътя и аз, но пък само разсъждавам в момента) :)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 31 авг 2011 21:03

Аз пък се чудя какво толкова ви пречат патрулките???
Пречат ви персонално с това че карат в бус лентата, или просто се дразните че те могат, а вие не?
Полицаите просто си вършат работата, на мен не ми пука че завили наляво до дюнерите отсреща, по добре да ядат докато нямат работа, отколкото като ти потрябват още да ядат, щото са обикаляли да търсят паркинг, още по малко че пък завили да хванат някой нарушител, може би искате да отидат да завият на разрешено място, пък нарушителя ще спре културно да ги изчака?
Не били с пуснати сирени; нима предпочитате всеки път да дигат гюрлутия и показност докато отиват към някой мизерен квартален хоремаг да разтървават двама скарали се алкохолици, или като патрулират в пешеходни зони да са с пуснати сирени?

Вярно, че не всички са цвете за мирисане, но да не ги слагаме под общ знаменател!
Как искате тези хора да работят качествено като има такива изказвания за тях по форумите?
Монетата има две страни, после как да очакваме качествено да си вършат работата, нека се научим и ние да уважаваме хората на закона, пък после да изискваме от тях същото!

п.п. още много неща бих могъл да кажа, за тази хич не лека професия, ама няма, сега ще чакам да видя с какво ще нахраните мен...и тях!

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 31 авг 2011 21:24

ivo_555 написа:Аз пък се чудя какво толкова ви пречат патрулките???
Пречат ви персонално с това че карат в бус лентата, или просто се дразните че те могат, а вие не?
Полицаите просто си вършат работата, на мен не ми пука че завили наляво до дюнерите отсреща, по добре да ядат докато нямат работа, отколкото като ти потрябват още да ядат, щото са обикаляли да търсят паркинг, още по малко че пък завили да хванат някой нарушител, може би искате да отидат да завият на разрешено място, пък нарушителя ще спре културно да ги изчака?
Не били с пуснати сирени; нима предпочитате всеки път да дигат гюрлутия и показност докато отиват към някой мизерен квартален хоремаг да разтървават двама скарали се алкохолици, или като патрулират в пешеходни зони да са с пуснати сирени?

Вярно, че не всички са цвете за мирисане, но да не ги слагаме под общ знаменател!
Как искате тези хора да работят качествено като има такива изказвания за тях по форумите?
Монетата има две страни, после как да очакваме качествено да си вършат работата, нека се научим и ние да уважаваме хората на закона, пък после да изискваме от тях същото!

п.п. още много неща бих могъл да кажа, за тази хич не лека професия, ама няма, сега ще чакам да видя с какво ще нахраните мен...и тях!

Десетки пъти съм ставал свидетел на изцепки от страна на Служителите на Реда - патрулиращи полицайки.Поне 20 пъти съм виждал тоя който кара да говори по телефон без hands free, редовно без колани, редовно на червен светофар без да са включили сигнализация - каквато и да било звукова или светлинна, виждал съм да засичат хора ( в един от случаите мен и щях да ги блъсна,'щото бяха в нарушение), виждал съм 2-3 пъти да подминават места с ПТП на които няма полицаи без дори да спрат да проверят какво се е случило.... и ще спра до тук.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 31 авг 2011 23:18

ivo_555 написа:Аз пък се чудя какво толкова ви пречат патрулките???

Не мога да те разбера :screwy
Явно искаш винаги да си от другата страна на спора :не:
Един път казваш да намаляме преди светофар и да минаваме с 20км/ч, друг път оправдаваш патрулка нарушаваща закона!?
Ченге ли си?
И как искаш някой, който трябва да е за пример, да кара като свиня и да не зачита нито светофари, нито маркировка, че да ми го и оправдаваш...
Явно търсиш спора само, друго не виждам от мненията ти...

Върни се в “Пътеводител”