За Цифровите апарати - фото кът...

Раздел за снимки и фотография в памет на нашия приятел Краси - madcap
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: За Цифровите апарати - фото кът...

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 29 авг 2011 15:56

joromnt написа:
ChimeyJimmey написа:От UK, където са с поне 500 лева по-надолу. :)

Че и аз гледам от там, то разликата е няколко лева. В смисъл, аз гледам по техните магазини за фото-техника и като обърна паунда, става същата цена...

Taкаааа...

Значи, Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM при диджигууда в момента е тотал 730 паунда ~ 1613 лева.
А сега да видим тук... Опаааа! Аз ли съм кьорав или нЕкой самурайски търговец тука е простинАл звероватно... ? :screwy

P.S. диджигууда от известно време не праща до БУлгЕриЪ, явно някой чутовен наш сънародник го е избомбил мощно... Е, мен това не ме бърка. :D

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 29 авг 2011 16:20

ChimeyJimmey написа:P.S. диджигууда от известно време не праща до БУлгЕриЪ, явно някой чутовен наш сънародник го е избомбил мощно... Е, мен това не ме бърка. :D

Праща ама не и про техника.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 29 авг 2011 22:22

ChimeyJimmey написа:
joromnt написа:
ChimeyJimmey написа:От UK, където са с поне 500 лева по-надолу. :)

Че и аз гледам от там, то разликата е няколко лева. В смисъл, аз гледам по техните магазини за фото-техника и като обърна паунда, става същата цена...

Taкаааа...

Значи, Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM при диджигууда в момента е тотал 730 паунда ~ 1613 лева.
А сега да видим тук... Опаааа! Аз ли съм кьорав или нЕкой самурайски търговец тука е простинАл звероватно... ? :screwy

P.S. диджигууда от известно време не праща до БУлгЕриЪ, явно някой чутовен наш сънародник го е избомбил мощно... Е, мен това не ме бърка. :D

B&H доставят до БГ и всичко ти се връзва на 1600 даже. А защо нашите го дават за 400+лв....сигурно заради допълнителните транспортни разходи, реалната гаранция, която получаваш :roll:

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 30 авг 2011 0:17

тука го пускам, щото тук ще бъде оценен mhihi

Петнадесет месеца и половина - мъките на фотографа.

# Януари. Заснех си котето с моята сапунерка . Ужас. Ще трябва да си купя DSLR. Знаещи хора ме посъветваха за Nikon D300. Сега ще къртя.
# Февруари. Разбрах , че китовата оптика категорично не ми допада. Няма покъртителна рязкост , нито добро замазване на фона , а и бокето нещо е много измъчено. Пак снимах котето, мустачките не са детайлни , пълна мазня по краищата.
# Март. Купих Nikkor 17-55/2.8 Остър като бръснач. Снимах котето , вижда се всеки косъм от мустака . Те сега вече ще къртя.
# Април. На кропка снимат само любителите . Купих фулфрейм Nikon D700 - снимам вече котето на ISO 25600 при пълна тънина. Canon да го духа . 17-55 го смених с 24-70.
# Май. Май не ми достига вариото. Котето се е качило върху гардероба и от дивана ми се вижда малко . Купих 14-24/2.8 и 70-200/2.8 VR. Спокойно снимам вече и котките на съседите. Мисля че съм на прав път
# Юни. Разбрах защо истинските фотографи снимат с твърди обективи. Купих 85/1.4 . Пак снимах котето - мустачките са резки и на фокус, останалото приятно се размазва. Най-сетне започнах да разбирам.
# Юли. Прочетох във фотофорума, че съвременната оптика не е като старата - няма добър рисунък. Затова купих два стари твърдака само с ръчен фокус 50/1.2 и 85/2.0 . Опитвам се да хвана котето на фокус - не ми дава проклетника.
# Август. Във фотофорума ме освиркаха заради снимката с котето - хоризонта бил крив. Купих си статив Manfrotto от карбонови нишки и с нивелир. Отново започвам да къртя.
# Септември. Каквото и да ми говорите на цифровите камери не им достига динамика. Купих си професионална Nikon F6. Кефя се на благородната зърнистост на лентата. Само нещо козинката на котето при сканиране не ми се получава и ме дразни.
# Октомври. Във фотолабораторията ми съсипаха лентата с най-новите ми фотографии на котето. Купих си увеличител Durst, сега си промивам и фиксирам снимките сам. Котето започна да му харесва червената светлина в килера , където промивам лентата.
# Ноември. Мъдростта върви ръка за ръка с опита. Продадох цялата си никонска вехтория на някакъв дилетант и си купих Leica M7. Най-сетне имам рисунък. Само нещо котето пак взе да ми излиза накриво.
# Декември. Какъв глупак съм бил . Продадох лайката и купих Hasselblad 3D (първо мислех да взема Mamiya , но реших да не правя компромиси). Не ми достигнаха пари - опитах се да продам няколко снимки на котето във фотосток агенция , но там явно не разбират нищо от фотография и не ги взеха. Затова си продадох колата. Все пак цифровото си е цифрово.
# Януари.Hasselblad-а се оказа прекалено тежък , падна върху котето и го премаза.Сега то куца и ходи на три лапички , обаче е адски удобно за снимане. A и в снимките се появи драматизъм.
# Февруари. Най-сетне. Изхвърлих тежкият Хассел и вече снимам котето на Holga-pinhole . Получих поощрителни мнения във фотофорума - раздел Автопортрет
# Март. Ура!!! Само ми е жал за котенцето . Днес донесох TOHO SHIMO FC-45 4x5", показах го на котето , а то жално мяукайки докуцука до прозореца и скочи от 16 етаж. Слязох долу, и заснех остатъците от котето с телефона си. Заради майтапа пуснах снимката във фотофорума - тя пък взе че стана снимка на деня. Сега вече разбрах че ако имах Теле-обектив и бях заснел котето от прозореца и през клоните на дърветата щеше да се получи още по-яко.
Все пак трябва отново да си купя някакво турбо-сапунерче .В такива случаи са просто незаменими. И да си взема още две-три котета . Все пак съм още в началото!

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 30 авг 2011 0:29

theraven написа:тука го пускам, щото тук ще бъде оценен mhihi

...

След хасел-а не знаех за какво става дума mhihi

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 30 авг 2011 18:01

xploda написа:

...

http://microsites.lomography.com/holga/about
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% ... 0%B8%D1%8F

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 30 авг 2011 19:12

веселин написа:
xploda написа:

...

http://microsites.lomography.com/holga/about
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% ... 0%B8%D1%8F

mhihi Още преди да постна горния пост ги проверих какво са що са mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 01 сеп 2011 23:43

Колеги, може питанията ми да ви се сторят като на идиот, но съм затруднен.
Гледам за стативи по онлайн магазините.
Но съм затруднен в разбирането на терминологията на стативите - какви са тия трипозиционни и четирипозиционни глави???? За какви позиции става дума?
Бюджета ми е около 80-100 лв, но ми се иска да не е за еднократно ползване ако ме разбирате. И едно сравнение да направите на следните два модела:
http://dynaphos.com/product.php?c=14&sc=30&id=596
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 00012.html

По между другото, тази тема е много полезна. Доста неща се научват тук, само да четеш редовно.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 02 сеп 2011 14:50

Кажи какво ще слагаш върху статива и какво мислиш да снимаш, щото товароносимостта и височината са едни от важните неща при покупка на статив.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 02 сеп 2011 23:01

Към тоя момент мисля да слагам Никон Д3100 с китов обектив - общо мисля че теглото е около 0,8 кг. Предстои смяна на обектива с по-голям, но теглото пак ще е около 1кг. Относно това какво ще се снима, ами .... ще се наложи да е мултифункционален, щото ще снима каквото има. Нямам нищо конкретно намислено като цел на покупката, просто искам статив като снимам на ниска скорост да не ми се размазва картинката.

Потребителски аватар
RISTEE
Автомобил: Vw mk2 GT special
Двигател: 1.8 RP

Мнениеот RISTEE » Нед 04 сеп 2011 16:36

Здравейте колеги
Реших да си взема фотоапарат, спираме това каква марка да бъде, това което мога да дам като пари е 400лв
Спрял съм се на http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional
Какво ви е мнението за този модел ?

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Нед 04 сеп 2011 19:13

joromnt написа:Към тоя момент мисля да слагам Никон Д3100 с китов обектив - общо мисля че теглото е около 0,8 кг. Предстои смяна на обектива с по-голям, но теглото пак ще е около 1кг. Относно това какво ще се снима, ами .... ще се наложи да е мултифункционален, щото ще снима каквото има. Нямам нищо конкретно намислено като цел на покупката, просто искам статив като снимам на ниска скорост да не ми се размазва картинката.

Търси тогава нещо, което да носи поне 1.5кг да имаш резерв някакъв. Като ти гледам оборудването не си ПРО, така че не се впускай в скъпи изпълнения. Аз съм с китайски статив за 25лв. и ми върши перфектна работа :

Изображение

Моя е 120см в 3 секции, но ми идва нисък mhihi та ако си 190+ висок си вземи колкото се може по-висок статив.

RISTEE написа:Здравейте колеги
Реших да си взема фотоапарат, спираме това каква марка да бъде, това което мога да дам като пари е 400лв
Спрял съм се на http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional
Какво ви е мнението за този модел ?

Като за нормална щракалка-сапунерка става, има и по-добри ама са по-скъпи. За тези пари(400) по-добрите варианти ще са втора употреба турбосапунерки или DSLR тяло с китов обектив.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 04 сеп 2011 19:32

xploda написа:...

Не съм професионалист, и оборудването ми е посредствено. Снимам понеже ми харесва, а не понеже ме бива в снимането :mrgreen: Но ходих да гледам разни стативи на Hama в една от техноверигите в града и не останах особенно впечатлен от изработката, нито имаше кой да каже колко тегло носят.... Ще ходя да ги видя тия на живо как са двата модела, и тогас ще се решава на място вероятно.
Мерси за съветите колега :да:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 04 сеп 2011 21:19

joromnt написа: Не съм професионалист и оборудването ми е посредствено. Снимам понеже ми харесва, а не понеже ме бива в снимането :mrgreen:

а, браво!
това е точно описание на моето статукво във фотографията!
:bowdown

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 04 сеп 2011 23:02

Аз наскоро си взех статив , много съм доволен , макар че е от ефтините .

Гледай да изглежда (поне :) ) здрав , гледай да се сгъва и прибира в малки габарити , ако ще го разнасяш постоянно (като мен) . Да няма прекалено много екстри , да е възможно най-просто устроен защото почти всичко по него е пластмаса . Аз си избрах такъв с бързо сваляне и монтиране на фотоапарат , т.е. на фотото се монтира с винт една планка и аз така си я оставих , не ми пречи в чантата . После монтиране/демонтиране е просто и бързо - една щипка :) .

Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”