само да отбележа,че майстора много разбира и не е някакъв пишман майстор.
Днес смених другата ламбда сонда човек като дава 360 лв за първата сонда,а втората 95 много не му тежи свиква се

Днес смених другата ламбда сонда човек като дава 360 лв за първата сонда,а втората 95 много не му тежи свиква се krassy написа:Газова уредба има ли?
BLADE8209 написа:На един познат така му светва но той има газова и когато пуска климатика нещо се ебаваше показваше май богата смес. Пробвай да ти е пуснат климатика и да се опиташ да запалиш май тогава светкаше.
Koksan написа:В ауто-дата гледал ли си, какво дава за тази грешка? Според мен въобще не е трябвало да сменяш сондите? Старите сонди при теб ли са?
за грешката ауто-датата казва:
Обедняване на сместа при първа Ламбда сонда под лимита (дългосрочен план)
Евентуални проблеми:
1. Налягане на горивото - филтър, помпа
2. Инжектори
3. Пробив в изпускателните или смукателните тръби -
Според мен трябва да се погледнат гарнитура на колекторите, спукани тръби на входящия, и най-често, което не се забелязва - скъсана мека връзка точно преди ламбда сондата! Проблемът ти най-вероятно е в нея и не е трябвало да наливаш 1 торба пари за сонди! Щом казва че му е бедна сместа, значи има повече кислород, щом е така, значи го засмуква от някъде, след горивния процес или след дебитомера!

Koksan написа:Затова е LONG TERM грешката, превишението е с малко и той си наблюдава, наблюдава с надеждата че ще се оправят нещата, и накрая му писва да прави корекции и записва грешката!
На двама прители вече, единия от които е имено с AUA мотор, меката връзка беше проблемна! Всички я гледат отвън че е добре, ама никой не я проверява по обстойно, и .... ето смениха ги с нови и нещата се оправиха, затова ти казвам - Ако не е гарнитура на изпускателен колектор, то е меката връзка според мен!

maslinkov написа:Уточни още, ако обичаш имаш ли аларма и заключва ли ти вратите, като тръгнеш.

maslinkov написа:Абе ти нормален ли си? Колко повече акъл искаш, като правиш каквото си знаеш? Нали щеше да сменяш гарнитура и мека връзка? Каква муха ти влезе в главата че да буташ клапата? Нали ако беше от нея щеше да ти запише грешка? Пробва ли да смениш МАП-а за проба, както ти бях писал на лични? Предлагам за да не стане безкрайна тема от рода какаво не трябва да се сменя, като решите проблема с мастора ти, да пишеш какво е било. Поне да беше правил това, което те съветват, че да не го е яд човек, че си губи времето с тебе.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 66 госта