Плеъра ми работи само когато е на контакт ...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
ProbeX
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1994

Плеъра ми работи само когато е на контакт ...

Мнениеот ProbeX » Пет 19 авг 2011 18:02

Плеъра е Caliber MCD170. Откакто е сложен плеъра (преди 2 години) си работеше безпроблемно. Но нямаше радио и аз реших да взема букса и да свържа антената, свързах и вече си бачкаше и радиото. Но вече работи само когато е на контакт (или въобще не работи), а преди си работеше само с вкаран ключ. Какво може да съм бутнал отзаде че се получи така, някакви идеи ?

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: Плеъра ми работи само когато е на контакт ...

Мнениеот mirkata 4020 » Пет 19 авг 2011 18:07

най вероятно си извадил жълтия кабел които е свързан към червения в един куплунг като мост,ако мога така да се изразя.Извади и виж,трябва да са заедно.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 19 авг 2011 18:47

Единия е постоянен 12 волта,другия е с контакта 12 волта.Измъкнал си постоянния.

Станциите остават ли запаметени ?

Потребителски аватар
ProbeX

Мнениеот ProbeX » Пет 19 авг 2011 18:52

^ Не, не остават запаметени.
Ще погледна кабелите и ще пиша пак.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 19 авг 2011 18:56

100 % е това което ти казахме.

Потребителски аватар
Mr.Stiff
Автомобил: VW Jetta III GL
Двигател: ABA 1995

Мнениеот Mr.Stiff » Пет 19 авг 2011 19:20

Има много изписано по темата. Използвай търсачката.

Ако си разменял местата на кабелите най-вероятно не си свързал правилно червения и жълтия. Ако само си сложил буксата на антената си провери двата кабела дали не са прекъснати. На единият трябва да има постоянно напрежение, а на другият само когато вкараш ключа. Ако този за постоянното захранване е прекъснат плеярът ще работи само когато е вкаран ключа и ще ти губи настройките, когато го изкараш. Ако проблемът не е там и всичко изглежда както трябва, значи ти се е прецакал клемореда или по точно пластинката, която затваря веригата, когато вкараш ключа.

За да ти работи така, както искаш НЕ ТРЯБВА ЧЕРВЕНИЯТ И ЖЪЛТИЯТ КАБЕЛИ ДА СА СВЪРЗАНИ ЗАЕДНО. Ако са свързани плеярът ще работи постоянно. Без значение какво е положението на контактния ключ, също така дори и когато не е вкаран в патрона. Ако проблемът ти е в клемореда, свързването на двата кабела е възможно решение на проблема. От теб зависи дали ще е временно или постоянно.

П.С. Колега, mirkata 4020, ако всичко в ел. инсталацията на автомобила е изрядно, никога червеният и жълтият захранващи кабели не трябва да са свързани заедно. Освен това не може просто да ги оголиш и да ги свържеш. Трябва ток да се взима от този, който има постоянно напрежение, а другият да бъде изолиран откъм ел.инсталацията на автомобила. Прочети какво е написал колегата и се замисли, дали когато двата са свързани ще може плеярът да бъде управляван, чрез позицията на контактният ключ. Може би твоят е свързан точно така, но това не означава, че това е правилният начин и трябва да съветваш колегата да си свърже и неговият така. Убеден съм, че твоят не се включва, когато поставиш ключа и не спира, когато го извадиш.
Защо, си мислиш, че всичко е толкова просто и раздаваш съвети, с риск колегата да си повреди ел. инсталацита на автомобила без да има нужда.

Потребителски аватар
ProbeX

Мнениеот ProbeX » Съб 20 авг 2011 23:53

Ето така са кабелите:
Изображение Изображение
По спомени всичко си беше така и преди да сложа антената, но при слагането на плейъра вътре в DIN-а го бях озорил малко. Като гледам няма прекъснати кабели, а и плеъра вече въобще не се включва :?

Потребителски аватар
mirkata 4020

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 24 авг 2011 21:23

.....
П.С. Колега, mirkata 4020, ако всичко в ел. инсталацията на автомобила е изрядно, никога червеният и жълтият захранващи кабели не трябва да са свързани заедно. Освен това не може просто да ги оголиш и да ги свържеш. Трябва ток да се взима от този, който има постоянно напрежение, а другият да бъде изолиран откъм ел.инсталацията на автомобила. Прочети какво е написал колегата и се замисли, дали когато двата са свързани ще може плеярът да бъде управляван, чрез позицията на контактният ключ. Може би твоят е свързан точно така, но това не означава, че това е правилният начин и трябва да съветваш колегата да си свърже и неговият така. Убеден съм, че твоят не се включва, когато поставиш ключа и не спира, когато го извадиш.
Защо, си мислиш, че всичко е толкова просто и раздаваш съвети, с риск колегата да си повреди ел. инсталацита на автомобила без да има нужда.[/quote]

По реда на горе написаното.
Ако никога не трябва кабелите да са заедно,защо и двете букси са двойни на червения и жълтия?
Второ,аз не съветвам колегата да ги свърже така,а да провери дали няма изваден кабел.(прочети поста ми)
Трето не си мисля,че всичко е просто,и ако говорим за жълт и червен кабел елементарно казано и постоянен плюс,били ми обяснил как колегата би си повредил инсталацията по какъвто и начин да ги свърже?

Потребителски аватар
mirkata 4020

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 24 авг 2011 21:26

Mr.Stiff написа:...
Защо, си мислиш, че всичко е толкова просто и раздаваш съвети, с риск колегата да си повреди ел. инсталацита на автомобила без да има нужда.

По реда на горе написаното.
Ако никога не трябва кабелите да са заедно,защо и двете букси са двойни на червения и жълтия?
Второ,аз не съветвам колегата да ги свърже така,а да провери дали няма изваден кабел.(прочети поста ми)
Трето не си мисля,че всичко е просто,и ако говорим за жълт и червен кабел елементарно казано и постоянен плюс,били ми обяснил как колегата би си повредил инсталацията по какъвто и начин да ги свърже?

Потребителски аватар
Mr.Stiff
Автомобил: VW Jetta III GL
Двигател: ABA 1995

Мнениеот Mr.Stiff » Чет 25 авг 2011 22:29

mirkata 4020 написа:най вероятно си извадил жълтия кабел които е свързан към червения в един куплунг като мост,ако мога така да се изразя.Извади и виж,трябва да са заедно.

Колега,извинявам се, ако по някакъв начин съм те обидил с острата ми реакция по темата! Мисля че съм прочел мнението ти достатъчно добре, за да разбера ясно какво си написал. Ако си се опитал да кажеш нещо друго, явно просто не си се изразил правилно.

mirkata 4020 написа:аз не съветвам колегата да ги свърже така,а да провери дали няма изваден кабел.(прочети поста ми)

Мисля, че го прочетох доста пъти и не намирам къде е написано това.

Относно буксите, никъде не виждам да има двойни такива. Според мен всички букси са си съвсем нормални (1 мъжка + 1 женска). Говоря за захранващите кабели.

А на последният ти въпрос, веднага ти отговарям: Ако свържеш две отделни вериги една към друга без да изолираш никаква част от тях, шансът нещо да окъси е доста голям (особено ако някой друг след теб работи по автомобила, спазвайки същите принципи).
Веднага прилагам пример: Когато купих моят автомобил, му светваха светлините на номера, като пусна плеяра.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 29 авг 2011 18:03

червения и жълтия кабел от буксата ги връзваш за червения от касетофона, ако не обратното виждаш къде ти е постоянния плюсов кабел и за него връзваш червения и жълтия кабел от касетофона

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пон 29 авг 2011 18:56

пък ас имах същия проблем и бяха ми фанали тока за габаритите смятаи сам колко тъпо е напраено сам разкачих един син кабел и сичко ток и жица heavy metal zork

Потребителски аватар
ProbeX

Мнениеот ProbeX » Вто 30 авг 2011 10:34

Колеги проблема не е било в кабелите на СD-то, а се оказа в патронника на контанктния ключ. Понякога работи на контакт, понякога не, при запален двигател също неще да работи. Обаче като се натисне ключа здраво навътре тръгва, пусна ли ключа - спира... Мисля че има някво разместване вътре в патронника... Незнам какво да правя, в търсачката намерих за клеморед, да не е от там проблема :x

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 30 авг 2011 10:39

Май май натам отиват нещата.Иначе за първо време може да прекъснеш жълтия кабел(разделяш го от връзката му) и този стърчащият червен да го бутнеш при жълтия.Така са по-старите коли,дето нямат положение аксесоари.

Потребителски аватар
ProbeX

Мнениеот ProbeX » Вто 30 авг 2011 17:15

И така ще работи винаги независимо дали е поставен контактния ключ ? :roll:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”