reingar-x написа:Колега сигурен ли си ,че мотора от 3-ката ще стане на моята кутия защото това ще ми спести доста пари понеже съм намерил двигател за 200лв от един блъснат голф който е в много добро състояние.А скоростите ми да ли ще издържат 1,9 мотора?
Еми 100% съм сигурен аз бях с мотор JR (1,6тд) сега съм с AHU (1,9тди) порадаи излишни разправии реших да пробам дали кутията на двойката ще стане и за мой голям късмет направо си заспа

, имаше леки преправения (махане на една ламаринка от мотора и смяна на маховика (на тди-то е по-голям и кожуха на кутията не го хваща) иначе болтовете всичките си влезнаха и стартера си е същия, също както и се сещаш полуосите несъм ги сменял....(ще видя колко ще издържи)
При тебе няма да има никакъв проблем със чистия дизел т.к. разликата във въртящия момент не е много голяма, изобщо не се плаши, слагай и карай проблема е в електрониката (ако е 1,9сди ) сложи си датчиците от 2ката за маслото датчик за температура на водата и може би и релето за свещите за което много несъм сигурен трябва да е от тройката (аз си карам със старото но много бавно изключва)Датчиците си ги вземаш от стария мотор(може и нови да си купиш около 5-6лева бяха). Мисля че нестават за 3каджиския мотро, но несъм сигурен (при мен непаснаха) отиваш при стругар и искаш да ти направи преходници с резба от 3ката към 2ката и си слагаш 2каджииските датчици на 1,9д

и си запазваш оригиналното табло (демек вътре нищо не се променя)иначе може и да стане филм с кабелаците