Смяна на двигател.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на двигател.

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 28 авг 2011 21:19

reingar-x написа:Тя 3-ката и по-тежка от моята 2-ка и мисля поне според мен де,че ще има разлика и също ще направя най малко преправяния ако избера тоя мотор,пък и гледам че от него сякаш няма оплаквания или не съм чел поне.А другия въпрос е че 1,6 мотора е с много чувствителна глава а за 1,9 не съм чул до сега.

Е добре де щом ти е толкова на сърцето 1.9 сложи AAZ

Потребителски аватар
plamencho_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamencho_ » Нед 28 авг 2011 21:55

Недей да си сменяш кутията ако е 5 степенна става идеално на тройкаджийския мотор иначе ще трябва да сменяш и полуоските (поне едната) а така си решаваш проблема Двигателя направо си заспива в коша :да:

но най-ефтино ти излиза ако смениш главата (втора употреба,морга) . На стария ни голф първата глава я спуках от прегяване, сложихме от морга и да ти кажа доста време карах с нея (мотора блокира) главата я сложих на голф 2тд, карах с нея малко над 60000км и след това започна филма със смяна на мотор който не е ефитин вариант

reingar-x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reingar-x » Нед 28 авг 2011 22:47

Колега сигурен ли си ,че мотора от 3-ката ще стане на моята кутия защото това ще ми спести доста пари понеже съм намерил двигател за 200лв от един блъснат голф който е в много добро състояние.А скоростите ми да ли ще издържат 1,9 мотора?

reingar-x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reingar-x » Нед 28 авг 2011 22:51

А че забравих можете ли да ми кажете кодовете на скоростните кутии който се слагат на 1,9 и 1,6 чист дизел за да направя сравнение на предавателните числа?

Потребителски аватар
plamencho_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamencho_ » Пон 29 авг 2011 22:30

reingar-x написа:Колега сигурен ли си ,че мотора от 3-ката ще стане на моята кутия защото това ще ми спести доста пари понеже съм намерил двигател за 200лв от един блъснат голф който е в много добро състояние.А скоростите ми да ли ще издържат 1,9 мотора?

Еми 100% съм сигурен аз бях с мотор JR (1,6тд) сега съм с AHU (1,9тди) порадаи излишни разправии реших да пробам дали кутията на двойката ще стане и за мой голям късмет направо си заспа :banana , имаше леки преправения (махане на една ламаринка от мотора и смяна на маховика (на тди-то е по-голям и кожуха на кутията не го хваща) иначе болтовете всичките си влезнаха и стартера си е същия, също както и се сещаш полуосите несъм ги сменял....(ще видя колко ще издържи)

При тебе няма да има никакъв проблем със чистия дизел т.к. разликата във въртящия момент не е много голяма, изобщо не се плаши, слагай и карай проблема е в електрониката (ако е 1,9сди ) сложи си датчиците от 2ката за маслото датчик за температура на водата и може би и релето за свещите за което много несъм сигурен трябва да е от тройката (аз си карам със старото но много бавно изключва)Датчиците си ги вземаш от стария мотор(може и нови да си купиш около 5-6лева бяха). Мисля че нестават за 3каджиския мотро, но несъм сигурен (при мен непаснаха) отиваш при стругар и искаш да ти направи преходници с резба от 3ката към 2ката и си слагаш 2каджииските датчици на 1,9д ;) и си запазваш оригиналното табло (демек вътре нищо не се променя)иначе може и да стане филм с кабелаците

reingar-x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reingar-x » Вто 30 авг 2011 8:25

Мотора който съм си избрал е модел 1Y тоест чист пред камерен дизел до колкото четох за него той е с 24 нм по-як от моя харесах го поради следните причини 1,9 палят зимата по-добре (поне според мен де ) не съм чул някой да се оплаква от тях освен че са тромави.Мисля,че качен на купето на 2-ката ще гори по-малко и ще помоля вие също да изкажете мнение за този двигател както и лични впечатления.

Потребителски аватар
plamencho_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamencho_ » Сря 31 авг 2011 20:51

колега кой знае каква разлика няма да намериш във вървежа :) , но реално погледнато ако е запазен за тези пари инвестицията е почити същата колкото да сменяш главата. Гледай да го вземеш с документи. Мисля че само КАТ трябва да минеш да го регистрираш с новия мотор (ако след време решиш да го продаваш голфето ;) )

но пак казвам неочаквай нещо велико от този мотор

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Сря 31 авг 2011 21:05

Я някой да раздуе как стоят нещата в КАТ, след смяната :idea:

Потребителски аватар
plamencho_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamencho_ » Сря 31 авг 2011 23:27

nappyboy написа:Я някой да раздуе как стоят нещата в КАТ, след смяната :idea:

Ами накрато е това :
1. Ако сменяш мотор от друга кола, но същия модел примерно голф2 тд му слагаш мотор от голф 3 тди дизел -> към дизел -> същия модел демек голф (досега нямаше проблем може и 6 поколение да е) минаваш на канал и ти записват новия номер на мотора, сменя се и талнона на колата
2. Сменяш мотор от друга марка кола примерно голф1 слагаш му мотор от мицубиши ево (с предно :screwy :D ),дори мотора да е от поло или пасат и да го има като разновидност на голфа, задължително минаваш техно тест преди да отидеш в КАТ. Там се плащат едни 200лв (сега незнам колко са) и ти казват дали мотора става за тази кола и при всяко друго изменение на автомобила което се забелязва (спирачна апаратура, седалки, махане на врати, слагане на допълнителни пед*ли и др.) се минава техно тест да се провери дали колата е безопасна и там техни си работи за справка http://www.technotest.bg/bg/company.html имат си и ценова листа ;)

документи които трябва да имаш за смяната на мотор са: договор за покупко-продажба (може и на ръка писан без да е нотариално заверен с двама свидетели) копие на талона на автомобила от който се взема мотора (колата трябва да е бракувана на талона с големи букви пише "БРАКУВАН" и е перфориран) За от моргата несъм запознат но мисля че ти издават фактура на твое име.

Това беше преди 1,5г сега незнам може да има изменение... :beer

reingar-x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reingar-x » Чет 01 сеп 2011 8:58

Колеги питах вече във Кат и там ми казаха,че ако се сменя само мотора на се минава на технотест иска се само документи на двигателя и се прави нов талон.Другият ми въпрос е към колегите които имат преки наблюдения към този двигател да кажат от какво страда и какви главоболия може да имам с него?

Върни се в “Дизелови агрегати”