Запалих спирачките на Голфа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nedjalko1
Автомобил:
Двигател:

Запалих спирачките на Голфа

Мнениеот nedjalko1 » Пон 29 авг 2011 19:04

Голфа е 1.6 абу има газ и бензин,като спускам на газ до 2500 оборота мотора спира след 2500 започва сама да си подава газ и ускорява, спусках от Алеко и в Драгалевци на центъра предните колела пушеха, полях ги с вода,знам че може да се спука диск или нещо подобно, но гоних влак и нямаше кога да чакам. Какви може да са последиците??? Имаще и други коли преди мен и те караха на спирачки, ама само голфарата се озори..... аман...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Запалих спирачките на Голфа

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 29 авг 2011 19:09

Това с водата кърти мифки :shock

1. Очаква те, или изкривени дискове!
2. Или проблем с каретата!

Приготви 300 лева и ходи в сервиз! Дано проблема е по-малък! И не го прави пак :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 29 авг 2011 19:25

Вероятно не е в вентилирани отпред и затова се зори,общо взето и Пасат-а беше така,преди да метна дискове отзад и вентилирани отпред и то си оставих 256-ците.Дори в Петрохан с доста ръчка,не успях да ги прегрея толкова :) Това зависи и от дискове и накладки.
За водата - груба грешка,ама казваш,че не си имал избор.
Иначе - дискове 99% криви,накладки 100% за смяна,щом си ги запалил.Задължителна смяна на спир. течност,защото завира от високата температура и си измсня свойствата вече завинаги,за предпочитане и гумички на спир. апарати отпред,понеже не обичат зверски високата температура,която ти си понижил рязко след това.
Общо взето помисли за някакъв ъпгрейд на спирачките,ако ти се случва често да караш по-така :) Можеш да сложиш дискове отзад,ако нямаш,можеш да сложиш по-сериозни или поне вентилирани дискове отпред...хем ще си подобриш спирането,хем вече няма да имаш такъв проблем при по-екстремно спускане .VW до 98-ма просто не знаят или по-точно не искат да правят спирачки като хората.Кола 1300кг излиза с барабани отзад и 256мм плътни дискове отпред,което е крайно недостатъчно (само мотор над 100 коня,излиза оборудван с големите спирачки и спира що годе по-добре),ако не я сравняваме с френска кола,било тя и от 90-та година с 75 коня мотор mhihi
:beer

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 29 авг 2011 19:43

аз ще те посъветвам същотот дори и д анямаш проблем по спирачките след принудителното охлаждане нправи един ъпгрейд, аз например най напед сложих дискови задни и 256вентилиран,по голямо серво и 22мм помпа с 1.6мотор съм но спирачката е нещо страшно,спира брутално с вискока скорост както и при спускане с 5 човека преди това с 5 човека и на скорост едвам спирах,баси нямат хубави спирачки

nedjalko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedjalko1 » Пон 29 авг 2011 20:18

Дисковете не са криви, Спирачките се държат съвсем нормално като истинаха,пукнатини няма, феродото е съвсем ново .... с карането си покаже

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Пон 29 авг 2011 20:34

nedjalko1 написа:Дисковете не са криви, Спирачките се държат съвсем нормално като истинаха,пукнатини няма, феродото е съвсем ново .... с карането си покаже

Сподели с нас каква марка са тези ЗВЕРОВЕ дето запалени като ги полееш с вода са си пак същите :shock :shock

Мен лично жестоко ме съмнява да са както трябва :bishop

nedjalko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedjalko1 » Пон 29 авг 2011 20:38

нз каква е марката, отзад ги запомних че са бош,а отпред какви сложи маистура нз, но мисля че са менте с оргиналните не съм имал такива проблеми

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 29 авг 2011 20:39

Аз пък друго искам да питам? Как така си подава газ сама?? Ако е бил голям наклонът се минава на по-ниска предавка.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 29 авг 2011 20:44

TheExorcist написа:
nedjalko1 написа:Дисковете не са криви, Спирачките се държат съвсем нормално като истинаха,пукнатини няма, феродото е съвсем ново .... с карането си покаже

Сподели с нас каква марка са тези ЗВЕРОВЕ дето запалени като ги полееш с вода са си пак същите :shock :shock

Мен лично жестоко ме съмнява да са както трябва :bishop

Абе тези зверове не знам какви са,ама някога когато имах Вартбург(по-старите колеги знаят за фрайлауфа и големия проблем със загряването на дисковете при продължително спускане) два пъти го правих този номер с водата в Родопите,защото от загряване завря спирачната течност и почти загубих спирачките(пак типичен проблем за тази "велика" соцмашина :lol: )....Е!!!...нямаше никакви последствия...може и да е било късмет :roll:

nedjalko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedjalko1 » Пон 29 авг 2011 21:01

пак отидох да ги пробвам току що - всико е наред а марката не мога да я видя през процепа на джантите, иначе за изкривяване и дума не може да става, карал съм с криви дискове и трепти волана. За оборотите на газ съм - бъгва се компа и стъпковото моторче отваря дроселовата клапа, влиза въздух и газ и това е резултата, когато моторчето ми не работеше нямах тия проблеми.

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Пон 29 авг 2011 21:09

Струва ми се, че колегата е пръскал по джантите, а не по дисковете. Ако е така няма да има проблеми с дисковете. Един съвет, ако ти се случи да караш така отново, натискаш спирачката колкото се може по-рядко, но силно. Така ще се охлаждат по лесно и няма да загряват, та да димят. Второ, трябвало е да караш на бензин с включена предавка или така на газ.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пон 29 авг 2011 22:48

stefan4o написа:Аз пък друго искам да питам? Как така си подава газ сама?? Ако е бил голям наклонът се минава на по-ниска предавка.

Да де , и на мен ми е интересно как от поливане на дискове с вода компира започва да се бъгва ? Поливане на нагряти дискове и други детайли не винаги води до повреда - понякога води , понякога не , божа работа . И пак питам по-знаещи колеги - как от прегряване на дискове и накладки колата се бъгва ?

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Вто 30 авг 2011 8:35

Ехх това ABU и при мен си подава газ сама :)
На мен когато ми се налага да спускам дълго време и то при голям наклон спирам и двата вида гориво и вече не си подава газ самичка :Mr Green Fun Така почти не ми се налага да използвам спирачките.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 30 авг 2011 8:47

Ivan4u написа:.....
Да де , и на мен ми е интересно как от поливане на дискове с вода компира започва да се бъгва ? ....

Че къде пише така mhihi ?

ПП
Ivan4u написа:
nedjalko1 написа:като спускам на газ до 2500 оборота мотора спира след 2500 започва сама да си подава газ и ускорява, спусках от Алеко и в Драгалевци на центъра предните колела пушеха, полях ги с вода

Май не четеш както трябва :D . В тоя смисъл , че не подреждаш случките в естествената им последователност mhihi , ако моторът си спираше преди "заливката" , то тя , последната нямаше да се наложи :да: .

Последна промяна от milmar на Вто 30 авг 2011 9:23, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 30 авг 2011 9:06

nedjalko1 написа:като спускам на газ до 2500 оборота мотора спира след 2500 започва сама да си подава газ и ускорява, спусках от Алеко и в Драгалевци на центъра предните колела пушеха, полях ги с вода

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”