Къде да се разкарат старите монитори?
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Къде да се разкарат старите монитори?
Здравейте! Изкупуват ли някъде стари монитори (от тези тумбестите), работят си, но не ни трябват повече. Или ако не изкупуват, къде се предават за рециклиране? Или пък да ги подарим някъде? Идеи, съвети? Предварително благодаря!
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Къде да се разкарат старите монитори?
Моя го подарих, ако не намериш на кой мисля виж тук http://www.nadin.bg/
"...В случай, че разполагате с ненужна бяла и/или черна техника и желаете да я предадете за екологосъобразно обезвреждане или рециклиране, то НАДИН може да Ви съдейства.
Дружеството ни е партньор с ЕКОБУЛТЕХ – специализирана организация по оползотворяване, която заедно с НАДИН гарантира, че предадената от Вас техника ще бъде приета, разкомплектована, транспортирана до завод за рециклиране и преработена без риск за околната среда.
При желание от Ваша страна, разполагаме с възможност да транспортираме от посочено от Вас място ненужната техника.
Телефон: 02/441 50 56 ; 0884 444 048 или на място по бази:
гр. Нови Искър, кв. „Славовци”, ул. „Победа” №35
....."
"...В случай, че разполагате с ненужна бяла и/или черна техника и желаете да я предадете за екологосъобразно обезвреждане или рециклиране, то НАДИН може да Ви съдейства.
Дружеството ни е партньор с ЕКОБУЛТЕХ – специализирана организация по оползотворяване, която заедно с НАДИН гарантира, че предадената от Вас техника ще бъде приета, разкомплектована, транспортирана до завод за рециклиране и преработена без риск за околната среда.
При желание от Ваша страна, разполагаме с възможност да транспортираме от посочено от Вас място ненужната техника.
Телефон: 02/441 50 56 ; 0884 444 048 или на място по бази:
гр. Нови Искър, кв. „Славовци”, ул. „Победа” №35
....."
-
Мерси много!Как не се сетих за Надин...
Но решихме в крайна сметка да ги даряваме в читалище/училище/сиропиталище...
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
PyMu написа:Мерси много!Как не се сетих за Надин...
Аз се пробвах ама... като им казах че е туба а не плосък и ме изгледаха странно..
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Помисли си само колко са хората като тебе, които искат да се отърват от старите си CRT-та.
С тях по-скоро правите мечешка услуга на тия заведения, защото увреждат очите много повече, отколкото LCD-тата.
Техномаркет, технополис, мисля рециклират... И може да ти направят отстъпка за нов примерно...
С тях по-скоро правите мечешка услуга на тия заведения, защото увреждат очите много повече, отколкото LCD-тата.
Техномаркет, технополис, мисля рециклират... И може да ти направят отстъпка за нов примерно...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ISRalien написа: защото увреждат очите много повече, отколкото LCD-тата.
Иво, пишеш глупости!

Единственото, с което CRT мониторите са по-опасни от TFT-то е излъчването на електронни емисии.
На практика, след въвеждането на стандартите ТСО'03 тези емисии са по-ниски от същите на един котлон, доста по-ниски от емисиите на микровълнова фурна и с пъти по-ниски от емисиите на GSM
При всички случаи това няма нищо общо с увреждане на очите!
Очите се увреждат от взирането в монитора (основно), от сенки (особено цветни) и от размазани цветове
Всепризнато е, че CRT-тата дават много по-хубав, контрастен и плавен цвят от кое да е ТФТ
Погледни си от ъгъл дисплея - ще видиш и цветните сенки, особенно около белите пиксели.
Така, че TFT мониторите имат 2 предимства, но ако предположим, че нито един от двата типа монитори няма да го изпускаш върху крака си - те не са свързани със здравето

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Абе те и цигарите са вредни за здравето ама... ако подариш един стек на някой няма да ти се разсърди. Аз също подкрепям идея тези неща вместо при някой търговец на метали да отидат някъде, където да се ползват от хора, нямащи възможност да имат свои собствени такива.
-
Извинявам се, не бях забелязала, ще я прочета, Боби. Нека тази тема бъде заключена, преместена или направо изтрита. Оказа се полезна не само за мен, защото няколко човека поискаха да вземат от мониторите.
Благодаря отново!

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Можеше да пуснеш обява в "Подарява".
Иначе, в големите компютърни фирми има кошове за електронни отпадъци и всеки може да изхвърли ненужните неща на това подходящо място.
Иначе, в големите компютърни фирми има кошове за електронни отпадъци и всеки може да изхвърли ненужните неща на това подходящо място.

- Ivailo
- Контакти:
radotom написа:ISRalien написа: защото увреждат очите много повече, отколкото LCD-тата.
Иво, пишеш глупости!![]()
Единственото, с което CRT мониторите са по-опасни от TFT-то е излъчването на електронни емисии.
На практика, след въвеждането на стандартите ТСО'03 тези емисии са по-ниски от същите на един котлон, доста по-ниски от емисиите на микровълнова фурна и с пъти по-ниски от емисиите на GSM
При всички случаи това няма нищо общо с увреждане на очите!
Очите се увреждат от взирането в монитора (основно), от сенки (особено цветни) и от размазани цветове
Всепризнато е, че CRT-тата дават много по-хубав, контрастен и плавен цвят от кое да е ТФТ
Погледни си от ъгъл дисплея - ще видиш и цветните сенки, особенно около белите пиксели.
Така, че TFT мониторите имат 2 предимства, но ако предположим, че нито един от двата типа монитори няма да го изпускаш върху крака си - те не са свързани със здравето- пестят място и в повечето случаи са и по-пестеливи на електроенергия
Амииии не съм съгласен.
На 60 херца ти давам 5 минути работа, преди да го запратиш в стената.
На 75 мен лично все още ми дразни очите.
От опит говоря, а не от факти, сертификати и т.н.
На CRT съм работил около 12 години, после минах на lcd (до момента 4). От типа хора съм, които седят по цял ден на компа (сигурно личи).
За цветовете и ъгъла си прав, ако сравняваш с бюджетните модели.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Е аз от 15 години карам на CRT и прекарвам около 6 часа пред него и нямам проблеми. Снощи бях на гости и за малко седнах пред едно ТФТ и веднага почнаха да ме парят очите. Така че ..
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз също се чувствах тъпо като от 100Hz Тринитрон минах на 60Hz LCD ама тогава нямаш право на спор защото PC-то беше на сестрата.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Срам ме е да си призная, но ги оставих в контейнера за боклук 

- Ivailo
- Контакти:
chefito написа:Срам ме е да си призная, но ги оставих в контейнера за боклук
Аз моя го оставих ДО контейнера с един надпис "РАБОТИ!"
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”