Бора или Октавия, или Толедо2 и мотори.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бора или Октавия, или Толедо2 и мотори.

Мнениеот lowrider » Вто 30 авг 2011 22:29

Колеги, трябва да изберем ново VW на баща ми, през 2 голфа 2ки и сеат толедо 1л, сега пак сме на тема голф и отново с раница, тоест колата трябва да е бора/толедо2/октавия, да не е комби, да е турбо дизел или не-турбо бензин, който може да се газифицира, около ~2000та година с клима. Аз малко се откъснах от групата в последните години :oops: и не съм много наясно с изброените МПС-та. Та моля Ви споделете ако имате някакви впечатления. Моите са следните.
Далеч от 1.4, 1.6 и 1.9SDi. 1.4 и 1.9д са доста слабички, а 1.6 май много чупят скоростни кутии :dummy:
1.8Турбо също не е вариант, остават 1.8 125к.с, 2.0 115к.с. и 2.3 150к.с. - кой от тези мотори подлежи на газифициране и задължителен ли е газовия инжекцион?
От дизелите за тази времева рамка, 1.9ТДи 90 и 110к.с. до колкото знам и двата мотора са читави. Кажете на какво да се обърне внимание при огледите на колите. Мерси предварително :обичам ви

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Re: Бора или Октавия, или Толедо2 и мотори.

Мнениеот mitko85 » Вто 30 авг 2011 23:25

Според мен, щом трябва да е с раница, най-добре да е Г4 или Бора комби и най-добре да е дизел. В тази година "най-голям проблем" ще имате с демпферния маховик, който срещу 1000-1200 лева в зависимост от марката ще го замените с плътен, и феродоф с пружини след което проблема с маховика отпада. Ако е бензинова ГИ е задължителен, пак са 1000-1200 лева. А дали VW 1J (бора, голф4) или октавия, толедо, сам си прецени дали държите на вътрешния комфорт - октавията отвътре цялата е пластмасова, докато Фв не е. Успех с намирането на автомобил!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 31 авг 2011 6:59

mitko85 написа: - октавията отвътре цялата е пластмасова, докато Фв не е. Успех с намирането на автомобил!

Когато говориш за даден автомобил,първо трябва най малко да се качиш вътре!

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 31 авг 2011 8:49

като си търсих кола се качих на октавия и на толедо 2. Личното ми мнение е, че Октавията вътре е scare , цялостното усещане е такова, че си в кола от нисък клас. Седалките са тесни и неудобни, а пластмасите са доста кофти качество.
Толедото е доста по-добре на усет, но също ми се стори тясно.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 31 авг 2011 9:06

Октавиата наистина е пластмасова и доста скърца. Все пак тези автомобили са на една и съща платформа, всичките са тесни, като най-широка може би е октавиата. Лошото е че принципно е доста здрава и е търсена, по тази причина трудно се намират читави екземпляри или ако са читави са на безумни цени (говоря от личен опит, търсех да купя октавиа и се отказах защото си купих пасат на по-ниска цена :shock )

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 31 авг 2011 9:15

При Голфа багажникът е малък, при толедото и бората е по-голям, а и са седани, което ги прави по-тихи откъм шум от шосето. Шкодата е нелош вариант, но изглежда по-"евтина" вътре (изключваме L&К изпълненията, те са :да: ) Шкодичката е малко по-евтина(по-постните варианти), после е Толедо, Голф и Бора като цени (казано условно естествено). Бора Хайлаин е супер вариант, си мисля аз. Толедото също е хубаво или поне на мен ми допада, но не знам качеството какво е (нямам нищо предвид, просто не знам отзиви). Аз лично бих поогледал Толедо и Октавия (заради цените)с високи нива на оборудване.
Иначе моторите са идентични. Аз лично бих взел 2.0 бензин или 1.9 тди. И двата доказано здрави, еластични и приятни за каране. Не знам 2.0 като разход в града как е, но ГИ ще пооправи нещата все пак :D
Иначе какво да гледаш при покупка си има цяла тема. Попрочети за маховика и особеностите на ПД моторите (там са скъпоструващите "детски" болести, които продавачите маскират). Това като съвет, инак - късмет ти желая!

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 31 авг 2011 9:29

А малко впечатления относно v5?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 31 авг 2011 10:01

lowrider написа:А малко впечатления относно v5?

Здрав е, ама за какво ти е? Типичния мотор мислен за САЩ...

От тази година Бора и Толедо2 са класи над Октавиа. Платформата и техниката е същата, но шкодата вътре е потресаваща :drunk

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 31 авг 2011 10:06

пета година карам октавия и съм доволен от качеството на колата нищо че "евтина" имам същите проблеми които имат колегите с бора,голф,леон защото се различават само на външен вид разбира се октавия има най-големия багажник от бензиновите 2.0 най ми допада на въпроса кой от моторите може да се газифицира с обикновена газова без проблеми ... този на бмв то mhihi

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 31 авг 2011 10:17

Сега разгледах мобиле.бг за пасати, има добри предложения на ниски цени - предполагам че се дължи на високото съдържание на алуминий в окачването mhihi

tdi fen написа:... на въпроса кой от моторите може да се газифицира с обикновена газова без проблеми ... този на бмв то mhihi

хехе, я бързо сменяй ника на tds fen :applause:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 31 авг 2011 10:21

Покажи няколко варианта, които сте набелязали. В смисъл аз лично бих предпочел хубава Октавия с много екстри (каквато е рядкост, но ги има), отколкото някоя гола като пушка Бора. До колко пари сте отделили. Фейслифтовата Октавия след 2002 изглежда доста по-приятно за окото отвътре, с новото табло, въпреки, че наистина си е цялата пластмасова. Сеат Леон е не по-малко пластмасов отвътре, а те са 1:1 с Толедо. Инак пък външно Толедото ми е най-красиво поне на мен. Абе много е относително всичко. ЛиК серията при Шкода е с доста хубави екстри от завода - кожа, климатроник, ел.пакет, мисля и фабричен ксенон и т.н. При Сеат и Шкода ме дразни доста това, че са най-често с текстилни салони - т.е. плюш, кожа, алкантара не се срещат толкоз често като при ФВ.
Хвърлих едно око из мобилето набързо - Толедотата всички, които видях са с плюш салон :да: и са малко по-евтини сякаш от съответната Бора и Шкода (2003 има за по 7-8 хиляди лева)

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 31 авг 2011 11:06

Леона е точно толкова пластмасов колкото Голф и Бора, наистина много хора говорят без да са се качвали в такава кола.
Иначе най-добрия вариант е 1.8Т с ГИ, не знам защо го изключваш, имам познати и с Голф 1.8Т и с Октавия 1.8Т на газ и си вървят добре.

Потребителски аватар
Стоянчо
Автомобил: Skoda Superb II Revo Stage 2
Двигател: CDAA 2014

Мнениеот Стоянчо » Чет 01 сеп 2011 11:44

Толедо 1.8 125к.с. Карал съм такъв. Не е нищо особено, но е по-добре от 1.6 16в. BTW старата ми кола беше Леон 1.6 и счупих скорстна кутия (по-точно зъбец и 3 бона ремонт).

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 01 сеп 2011 12:45

MK4 написа:Леона е точно толкова пластмасов колкото Голф и Бора, наистина много хора говорят без да са се качвали в такава кола.
Иначе най-добрия вариант е 1.8Т с ГИ, не знам защо го изключваш, имам познати и с Голф 1.8Т и с Октавия 1.8Т на газ и си вървят добре.

Никой не е коментирал Леона. Ще ти кажа обаче да прекараш нокти по капака на пасажерския еърбег - ще чуеш чегъртане. Знаеш, на Г4 всичко това е поне някаква бегла имитация на кожено покритие, меко е. Въпреки това Леона е поне толкова приятен, че и повече. ПП: Вчера се возих в Леон, чисто черен салон, много добре. :да:

Стоянчо написа:Толедо 1.8 125к.с. Карал съм такъв. Не е нищо особено, но е по-добре от 1.6 16в. BTW старата ми кола беше Леон 1.6 и счупих скорстна кутия (по-точно зъбец и 3 бона ремонт).

Колега, за тези пари оригинална нова кутия ли си поръчал?

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 02 сеп 2011 8:12

май се насочихме главно към толедо2...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”