Мнение за лаптоп Terra

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Мнение за лаптоп Terra

Мнениеот slimmer » Сря 31 авг 2011 15:32

Нека и аз малко да поспамя. Евтиното си е евтино, това се знае. Само да кажа нещо за MSI (не е заяждане с radi_nrj, просто мнение) - от трите които са ми попадали за разни операции (включително личния ми, който изгърмях по невнимание) имам следните наблюдения:
- много недомислени охлаждания на всички модели
- евтини пластмаси

В крайна сметка затова са и толкова евтини. Иначе чарковете вътре не мисля, че са noname - всичко си имаше марки - Atheros, Agere, Transcend, WD и от сорта... Дъната сами си ги правят, което според мен не е хич зле (HP май не си правят сами дъната, ама неслучайно забравих кой беше производителят им...). Но горните две неща просто прецакват всичко. Иначе поне моето си вършеше перфектно работата (ex610x), макар и с охлаждаща поставка, и като сглобка беше читаво направено, с изключение на прекаляването с изолирбанд, което ми се вижда смешно (същото и за останалите две, които отварях).

А колкото до това кой кога какво е пуснал, малко е глупаво да се спори точно затова - нормално е ако имаш нещо изостанало да го пуснеш след другите по-евтино... Моят MSI от 2007-ма си имаше 800MHz памет, просто беше по-скъп...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 31 авг 2011 15:38

xploda написа:То хубаво си отварял повече машини отколкото аз съм виждал(можем да поспорим доста, щото и аз съм работил в РС сервиз известно време), ама май и ти си толкова в час с нещата. Да поясня, че виждам ти убягват някои факти :

- DDR2 работещ единствено и само на 533- какво те учудва не виждам, всичко над 400 до 800 се води ддр2 стандартни + клокърските над 800 къде са, тва че работи на 533 не е дефект, просто е от първите двойки и не може нито на повече нито на по-малко. Все едно мойта тройка къде е 1600 макс, да се чудиш що не върви на 1800 или 2000.
- Процесора Intel Pentium Т2080 - Странно животно с 2 ядра, но работещо само с 32 битови инструкции и максимална скорост на шината пак 533 - ако беше си направил труда да прочетеш малко, което ти очевидно не си направил, щеше да забележиш, че процесора си е 32 битов и посмъртно не мож го накараш да работи с 64 битов сет...освен ако не измислиш някаква върхова технология къде интел не я знаят mhihi Та тва, че е две ядра не го прави автоматично процесора 64 битов mhihi
- WiFi - No Name (ама пък работи даже и на G standard) - :shock от 1001 начина за разпознаване да не можеш да кажеш ква е картата...признавам те, честно, определено си гоУем бате mhihi

Той Математикса по горе поясни за годината на производство и алтернативите.
2 ядрените 32 битови процесори са някаква измишльотина на Интел, който не съм виждал в нито една сериозна машина. Защо са го кръстили Пентиум идея си нямам като Селерона на домашното Пресарио е със същите параметри, но е 64 битов.
За вифито под No Name имам в предвид, че е някакъв световно неизвестен производител mhihi Виж Слимъра е уцелил на Atheros ама му е струвало пари. Конкретния Мегабуук е бил около 1200лв в далечната 2007ма.

slimmer написа:като сглобка беше читаво направено, с изключение на прекаляването с изолирбанд, което ми се вижда смешно (същото и за останалите две, които отварях).

В конкретния беше прекалено с хартиено тиксо mhihi

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 31 авг 2011 15:44

radi_nrj написа:В конкретния беше прекалено с хартиено тиксо mhihi

Като се замисля си прав, но това е от екологична гледна точка по-добре - като тръгне да гори лаптопа от прегряване, хартията вреди по-малко на природата ;)

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 31 авг 2011 15:47

slimmer написа:Нека и аз малко да поспамя. Евтиното си е евтино, това се знае. Само да кажа нещо за MSI (не е заяждане с radi_nrj, просто мнение) - от трите които са ми попадали за разни операции (включително личния ми, който изгърмях по невнимание) имам следните наблюдения:
- много недомислени охлаждания на всички модели
- евтини пластмаси

Именно едно от тези или даже и двете + още няколко типични проблема присъстват в 90% от моделите на евтините марки (има и сполучливи модели, спор няма). И именно тези проблеми са решени било то частично или изцяло при скъпите и надеждни марки :) И отново за успокоение на някои - да - и там разбира се има модели "изтърсаци"... няма нищо перфектно на тоя свят. Просто както показва и статистиката шанса е различен ;)

Аз имам малък или голям опит със следните марки (като личен или служебен комп.):

IPC, ECS-Elitegroup, Acer, Dell, Fujitsu-Siemens, Apple, Lenovo, Sony, Toshiba, Samsung... може и да пропускам нещо.

И от проблемите с тях (или липсата на такива) съм почти изцяло съгласен със статистиката. може би бих разменил тук и там някоя марка, но като цяло е напълно вярна.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Съб 03 сеп 2011 23:56

radi_nrj написа:2 ядрените 32 битови процесори са някаква измишльотина на Интел, който не съм виждал в нито една сериозна машина. Защо са го кръстили Пентиум идея си нямам като Селерона на домашното Пресарио е със същите параметри, но е 64 битов.

Сериозна като какво, производителност, издръжливост ли, идиотоустойчивост ли? Питам защото има не един или два модела на Latitude точно с тази "измишльотина" на Интел вътре в тях.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 04 сеп 2011 11:15

jijane написа:
radi_nrj написа:2 ядрените 32 битови процесори са някаква измишльотина на Интел, който не съм виждал в нито една сериозна машина. Защо са го кръстили Пентиум идея си нямам като Селерона на домашното Пресарио е със същите параметри, но е 64 битов.

Сериозна като какво, производителност, издръжливост ли, идиотоустойчивост ли? Питам защото има не един или два модела на Latitude точно с тази "измишльотина" на Интел вътре в тях.

Казвам, че не съм виждал, не че няма ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”