Бора - ел. стъкла

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Бора - ел. стъкла

Мнениеот icefire » Сря 31 авг 2011 8:51

Колеги, става дума за шофьорското ел. стъкло на Бора. Нали бутонът за управление е с 2 позиции - ако се натисне леко надолу стъклото слиза, докато е натиснато копчето, а ако се натисне докрай надолу се сваля цялото стъкло. После същото важи и за нагоре - ако се дръпне леко се вдига само докато е дръпнато копчето, а ако се издърпа до крайна позиция си се вдига до горе, без да има нужда да се държи.

При мен обаче е следното: Ако става дума за първата позиция, независимо дали дърпам или бутам копчето, стъклото винаги се вдига. Ако е на средата, започва да се движи нагоре, а ако е вдигнато, просто не помръдва. Стъклото на пътника си работи нормално, но шофьорското може да се свали единствено ако се натисне докрай надолу.... :banghead:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Бора - ел. стъкла

Мнениеот hooligan_sk » Сря 31 авг 2011 10:17

При мен първата степен надолу е прецакана и на 2те стъкла(2врата е). Стигнах до извода, че нещо по споиките на самите копчета се е развалило. Може да вземеш една дръжка с копчетата от всяка морга в Германия за никакви пари предполагам, сменя се за 30сек без инструменти :да:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 31 авг 2011 15:24

hooligan_sk написа:Може да вземеш една дръжка с копчетата от всяка морга в Германия

Да, ще се намерят, аз също подозирах, че проблемът е там. Все пак дали копчетата подлежат на ремонт?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 31 авг 2011 16:13

icefire написа:
hooligan_sk написа:Може да вземеш една дръжка с копчетата от всяка морга в Германия

Да, ще се намерят, аз също подозирах, че проблемът е там. Все пак дали копчетата подлежат на ремонт?

Може да извадиш дръжката с копчетата и да погледнеш буксата им, някое краче да не е окислено. Даже аз това не съм го поглеждал, ще взема да проверя и при мен.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 31 авг 2011 22:34

Ще погледна и буксата. От морга - независимо в коя точка на света - не ми се иска да взимам, защото не знам колко време ще работи..

Иначе забравих да кажа, че ми дава следната грешка:
00913 - Window Regulator Switch; Front Right Driver (E81)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent

Предполагам, че се получава именно от това?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”