здравейте,
харесах си една шкодичка такава отново , но ми е интересно едно
топлообменника е изолиран, това пречи ли по някакъв начин на колата да кажем през зимата ?
има още доста проблеми по въпросния автомобил но това не го бях виждал,досега съм карал толедо и една октавия с този двигател..
и ако трябва да се сменя какво би ми струвало това?
поздрави
ще се радвам на скорошни отговори
Не е Фолксваген но все пак е най сходен с Г4 !

питанка за двигател 1.6 SR (AKL) 101hp
Re: питанка за двигател 1.6 SR (AKL) 101hp
Същия двигател го има и на Голф 4, Бора, Ауди А3...
Имаш предвид топлообменника над масления филтър, нали?
Ако е така, причините за които се сещам, са:
1. пробит топлообменник.
2. прецакан О-ринг.
Разглоби и провери, може и да го отремонтираш- все пак той е там, за да върши някаква работа (да охлажда маслото). Но е хубаво да се замислиш и за последствията при една такава повреда- според мен, има вероятност да е мешала антифриз и масло.
Имаш предвид топлообменника над масления филтър, нали?
Ако е така, причините за които се сещам, са:
1. пробит топлообменник.
2. прецакан О-ринг.
Разглоби и провери, може и да го отремонтираш- все пак той е там, за да върши някаква работа (да охлажда маслото). Но е хубаво да се замислиш и за последствията при една такава повреда- според мен, има вероятност да е мешала антифриз и масло.
Re: питанка за двигател 1.6 SR (AKL) 101hp
точно това е че беше смесила масло и вода преди това , но ... само масло отиваше във водата , а обратното не !
това е общо взето .. , както спомена , някой каза че може и да се смени о-пръстена и незнам дали ще функционира .... , мисълта ми беше дали е фатално това че е изолиран ? премахнат...
това е общо взето .. , както спомена , някой каза че може и да се смени о-пръстена и незнам дали ще функционира .... , мисълта ми беше дали е фатално това че е изолиран ? премахнат...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”