Как да намаля светлината на boost meter
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да намаля светлината на boost meter
Здравеите колеги.Въпроса ми е как да намаля светлината на бустметара,че вечер много ма осветява. 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Как да намаля светлината на boost meter
Имах същия проблем....наслагах няколко резистора последователно и сега е ок
-
- Автомобил:
- Двигател:
би ли ма светнал по подробно как става 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по добре с един тример потенциометар - за да можеш да си го регулираш . 3 ком май беше моя
-
- Автомобил:
- Двигател:
кажете по подробно как става къде се връзва на плюса ли,че съм малко скаран с жиците
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
dalgi4kia написа:Здравеите колеги.Въпроса ми е как да намаля светлината на бустметара,че вечер много ма осветява.
Кажи каква е колата де. Ако имаш потенциометър фабрично за реголиране на силата на светлината на таблото , взимаш захранване от там , аз така съм направил и буста се реголира едновременно с таблото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата е голф 2 1.6 GTD 91-ва год.SB-мотор 80 коня,имам такава врътка дето увиличава и намаля светлината ама си мисля ако го вържа там,тъи като буст метара свети доста по ярко,като го намаля от врътката ще намалее светлината на буста ама ще намалее и на таблото,пък е гадно с намалена светлина на таблото,де да знам,ама ще пробвам.Мерси 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Може да прозвучи леко тъпо, но можеш да му лепнеш едно фолио за стъкла, но пък през деня няма да виждаш нищо.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Ако успее да лепне фолио за стъкла ще стане подобно на тия бустметъри, които са със тъмно стъкло. Моя е такъв и съм си решил проблема с осветлението през деня така както ми е решен и вечерта. Не съм вързал осветлението към фаровете или габаритите или други светлини в купето, а към бушона на контакта т.е. като дам контакт и се задействат всички токове веднага се осветява и бустметъра и като изключа от контакт гасне и той. И за мен това е оптималния вариант за бустметъри с тъмно стъкло. При колегата щом е много ярка светлината сега, предполагам, че ако лепне фолио пак ще е достатъчна за да се вижда от вън на вътре.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Някой отварял ли е буустметър? Иска ми се да сменя светлината на моя, но не знам дали са измислени да се отварят тези джаджи.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
dalgi4kia написа:кажете по подробно как става къде се връзва на плюса ли,че съм малко скаран с жиците
Връзваш резистор некъв на плюса,но трябва да се пробват няколко стойности,докато уцелиш нужното намаляне на осветеността,елементарно.По-добрия вариант е с тример,така ще можеш да регулираш по вкус

Моя първоначално го бях свързал към осветлението но светеше много силно по-силно и от таблото и ме заслепяваше,затова го захраних отделно през предпозител и на +проводник сложих прекъсвач и потенциометър и сега си го включвам когато искам и си регулирам светлината както искам
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
emiltd написа:dalgi4kia написа:кажете по подробно как става къде се връзва на плюса ли,че съм малко скаран с жиците
Връзваш резистор некъв на плюса,но трябва да се пробват няколко стойности,докато уцелиш нужното намаляне на осветеността,елементарно.По-добрия вариант е с тример,така ще можеш да регулираш по вкус
точно така си го направих аз на голф 3 .Ток взех от осветлението на запалката .
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
kamo_73 написа:Моя първоначално го бях свързал към осветлението но светеше много силно по-силно и от таблото и ме заслепяваше,затова го захраних отделно през предпозител и на +проводник сложих прекъсвач и потенциометър и сега си го включвам когато искам и си регулирам светлината както искам
Няма нужда от отделен предпазител,осветлението на таблото си има.Връзваш се за него.С тример (последователно на + захранване на бустметъра) нагласяш при макс усилено табло бустметъра да свети колкото таблото и си готов

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”