Golf Mk3 1992 ААМ - SilberGrau

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Re: Golf Mk3 1992 - In progress...

Мнениеот ZeroCool » Чет 25 авг 2011 21:38

Днес почти запълних задната броня, обаче забравих да я снимам преди да си тръгна.
Сега има снимки, само по "реставрацията" на капачката за куката

Изображение

Изображение

И тука е грозната картинка преди да го загладя, утре ще я снимам да се види сега как изглежда, не че некой го интересува де :)

Изображение

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 26 авг 2011 0:02

мен ме интересува :bowdown

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 27 авг 2011 1:15

Ами Сашо ето от днеска :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поошлайфаната задна броня

Изображение

Изображение

Изображение

Поошлафаната предна броня

Изображение

Засега тва е Сашо....грозна работа ама моя :) малко има за допълване на 2-3 места по задната броня..което утре ще направя, тая вечер ми се изпилиха нервите като я сложих и забелязах, че е крива уж се поизправи и си легна като хората по ръбовете...и можеби след време ще я сменя тази броня, което можеше и сега да стане ама...поне да се науча как се пълнят :)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 27 авг 2011 12:45

Ами добре е , супер даже. Кеф и мерак като имаш ще стане. Само не прекалявай с кита, ако трябва 14 дена си играй с пластмасата, мрежите и смолата отколкото 20гр. повече кит. Евала за труда. Успех

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 27 авг 2011 22:51

Изображение

Утре дневни снимки по-детайлни...че апарата имаше сокче да направи само тая после умре :)
Остана да чакам бояджията, да започне да я подготвя.....тва кога ще стане май нямам идея... :| аз квото можах направих...нататък не се наемам да бутам

qqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qqqq » Съб 27 авг 2011 22:56

колега, сподели повечко за процедурата и материалите които си ползвал - от А до Я ако не ти е проблем :D на мен лично ми е полезно

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 27 авг 2011 22:57

qqqq написа:колега, сподели повечко за процедурата и материалите които си ползвал - от А до Я ако не ти е проблем :D на мен лично ми е полезно

За броните ли?

Ако става въпрос за тях...

Материалите и инструментите, които ползвах
Предна броня голф 3 - преди 2-3 години я намерих до коша за боклук близо до мястото където ми е "сервиза" казах си че един ден може да ми потрябва..и този ден дойде :)
Метална мрежа...приличаща на тея по тунинг колите :) купена от склад за метали...има всякакви, тази остана от миналогодишния проект които се вижда на една от снимките :)
Поялник, колкото по мощен толкова по-добре.
Пистолет за горещ въздух

и процедурата е следната, специално за каналите, щото другото незнам кой ще се наеме да го прави, но и за него ще споделя.

Режа си лентички от мрежата колкото да стъпи от двета страни на канала, с поялника я награвам и натискам да влезе вътре в самата пластмаса, доста досадна и бавна работа особенно ако е слаб поялника.
След това режа ленти от бронята приблизително колкото е широк канала, това не е много от значени просто да мога да ги топя по бързо, хващам я и я разтапям върху мрежата до течно, така че материала да мине през мрежата и да излезе от другата страна (където има място поне) като същевременно и това което е накълвано докато съм слагам мрежата го смесвам с добавъчния материал, един вид като заваряване..ама по бавно и не свети толкова :) така мисля че се получава пре-достатъчно здраво, да не кажа доста здраво.....опитвал съм се да лепя броня само с пластмаса преди години но....при удър винаги се чупи там където е лепена...тея утре ще ги подложа на тест със шут за всеки случай...но подозирам че ще го издържат :)

За запълването на номера си направих като рамка от мрежата, пак на лентички и отразях от донора неговото място за номера с размери такива, че да легне на мрежата и разтопих на няколко места по края да мине през мрежата после пак добавъчен материал от донора и топя докато стане течно и се смеси материала от парчето и добавъчния и си мине през мрежата.

При капачката на куката беше голямата играчка :)
От мрежата напарвих изцяло капачка, както се вижда на снимките със размери една идея по малки за да може като добавя пластамасата да излезе на колкото си трябва, там вече и мерене си трябва да излезе симетрично като от другата страна.

Двойно по-голяма играчка е като има мрежа.....но спред мен е доста по-здраво, като се стремих и дето се вика почти да няма кит...като почна да ги китвам ще видя какво съм направил общо взето.

Лошото е, че в понеделник почвам да изпълнявам служебните си задължения и времето за работа по голфа ще намалее доста...

Незнам дали се разбира, че съм един добър в обясненията :)

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Нед 28 авг 2011 23:03

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И някой беше питал за капачката на резервоара

Изображение

Вътре където се хваща гърловината с една видия :) също е сменено повече от половината.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 29 авг 2011 5:51

аз бях питал - за ремонт съм там и да се надяваме другата седмица и аз ще се похваля с нови тенекии :Mr Green Fun
обърна ли внимание твоя човек с какво обмазва ламарината? това сивото ?

Потребителски аватар
bodil4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodil4o » Пон 29 авг 2011 8:36

parno написа:с какво обмазва ламарината? това сивото ?

Най-вероятно е някакво боди.Числата не ги знам кои са, но сигурно е това :)

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пон 29 авг 2011 21:49

parno написа:аз бях питал - за ремонт съм там и да се надяваме другата седмица и аз ще се похваля с нови тенекии :Mr Green Fun
обърна ли внимание твоя човек с какво обмазва ламарината? това сивото ?

Какъв мой човек бе, аз правя колата :) само с подготовката и боята ще се заеме друг човек, като аз ще гледам да помагам там, па и да се уча :)

където съм кърпил и където не се вижда съм процедирал така, след шлайфането на заварките, ръждопреобразувател, грунд (които уж също е с антикорозионни свойства) и после на Body 999 води се лепило, поне тва пише на кутията, седи малко като паста и се маже малко гадно, но пък има възможност да се разрежда, което аз почти не съм правил, после с сиво шагре, пак на боди, колкото да маскирам не толкова за защита....колко ще изкара преди пак да ръждяса ми е неизвестно общо взето.....колкото толкова... после пак :)

А капачката където гледаш отвътре е е пак ръждопреобразувател -> грунд (тоя път просто някакъв какъвто имах...алкиден ли къв беше, щото "специалния" свърши) -> боди 999
Отвън е само ръждопреобразувател и алкиден грунд след това, колкото да не ръждясва докато стане време за подготовка.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 30 авг 2011 5:56

браво колега за труда - питах с какво мажеш защото ми се видя като паста - загледах за малко полиуретана на работа ама много скъп а и не знам дали ще е траен като залепване - иначе засъхне ли става на гума а разнесено много прилича на твоето :shock
аз сега карам без калници няколко дни и се възползвам да изчистя ръждите и да ги обработя
мажа с ръждопреобразувател Permatex ,после обикновен грунд (дебело - 2 3 ръце) и антикор (български тип хАсфалт)
вътре казваш където се държи резервоара?
само виждам отвън при мен какво е но ще трябва да сваля и моя резервоар - дано под него нямам проблеми
иначе всичките голф 3 и венто по един и същи начин - прагове и 10-15 см навътре от тях са леш :?
успех с колата - мераклия си!

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 30 авг 2011 12:09

parno написа:браво колега за труда - питах с какво мажеш защото ми се видя като паста - загледах за малко полиуретана на работа ама много скъп а и не знам дали ще е траен като залепване - иначе засъхне ли става на гума а разнесено много прилича на твоето :shock
аз сега карам без калници няколко дни и се възползвам да изчистя ръждите и да ги обработя
мажа с ръждопреобразувател Permatex ,после обикновен грунд (дебело - 2 3 ръце) и антикор (български тип хАсфалт)
вътре казваш където се държи резервоара?
само виждам отвън при мен какво е но ще трябва да сваля и моя резервоар - дано под него нямам проблеми
иначе всичките голф 3 и венто по един и същи начин - прагове и 10-15 см навътре от тях са леш :?
успех с колата - мераклия си!

Адски много пясък се събира върху гърловината на резервоара, мисля нещо да направя там...като малко подкалниче да не позволява да мята чак там...че колкото и да буташ с водоструйката няма как да падне....
а праговете ако нямаха толкова много тапи...нямаше чак така да ръждясат.....защо германеца е решил толкова да има не знам...аз ги премахнах повечето специално на праговете всичките, на пода останаха 2-3 които не бяха мръднали и отгоре ги замазах с 999.

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 01 сеп 2011 2:27

Набързо че исках да видя дали достатъчно съм пуснал "лайстната" над номера надолу

Изображение

Ше изкара дупе :)

Тая вечер я преместих при бояджията...утре отивам да пазарувам материали и газ :)
на 15-ти септември сигурно ще карам вече :)

Потребителски аватар
bodil4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodil4o » Пет 02 сеп 2011 7:15

Същия цвят ли ще я пръскаш, колега?Добре става :да:

Върни се в “Оптичен тунинг”