Съвет за UPS
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Съвет за UPS
Как ще включваш 3-те компа към 2 UPS-а, да не стане някой фал, иначе Fortron-а 150VA е по-читав от двата.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
DundyTheCroc написа:Как ще включваш 3-те компа към 2 UPS-а, да не стане някой фал, иначе Fortron-а 150VA е по-читав от двата.
Какъв фал да стане?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако на всеки UPS са вързани отделни конфигурации е ОК, обаче ако примерно компа е на един UPS, а монитора на друг е възможно да стане фал. Притесненията ми идват от това, че синусоидата на изхода на двата UPS-а ще е различна и ако примерно по кабела на монитора се появи отечка може да има проблем. Не съм сигурен дали наистина може да стане така, но знам, че паралелно вързани UPS-и от висок клас се синхронизират, за пример сървърно помещение, където през единия UPS се подава ток към едното захранване на сървърите, а през втория към резервното.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Това не трябва да те притеснява, всичките ти консуматори ползват импулсни захранвания. На входа си всяко от тях има изправител с голям електролит. Така че какво им подаваш като фаза/форма синусоида няма никакво значение- откъм питането ти.
Утре в работата ми ще вържа комп към един упс и монитор към друг.
Ако изтрещят, ще ти пиша имало ли е заря.
Утре в работата ми ще вържа комп към един упс и монитор към друг.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Малко подробности да дам единия комп с монитора ще са на единия УПС на този на който работя, другита два играят ролята на сървари-единия линукси който изпълнява ролята на рутер на него даже няма и вързан монитор, на другия пак играе роля на деловоден сървър и целта е да може да си завърши записа когато евентуално спре тока, неговия монитор в 90% от врмето стои изкл. за сега има смао един глас за Фолтрона чакам още мнения 

-
- Автомобил:
- Двигател:
При тази схема на свързване не би трябвало да имаш проблеми. За работната станция можеш да вземеш и по-малък UPS, 600-700VA ще са достатъчни.
- vwfena
- Контакти:
DundyTheCroc написа:При тази схема на свързване не би трябвало да имаш проблеми. За работната станция можеш да вземеш и по-малък UPS, 600-700VA ще са достатъчни.
Претеснява ме, че е малко по-мощен компа-около 600Вата е захранването и 24 инчов ЛСД и предпочитам да е по-големичък.
- bobocamaro
- R.I.P
bobocamaro написа:Утре в работата ми ще вържа комп към един упс и монитор към друг.
Така: комп към един упс, монитора му към друг.
Ами виндовса бачка, няма смущения в картина/звук

Независимо дали упсовете са вързaни, или не, към енергото. Ръчкай смело

bobocamaro написа:bobocamaro написа:Утре в работата ми ще вържа комп към един упс и монитор към друг.
Така: комп към един упс, монитора му към друг.
Ами виндовса бачка, няма смущения в картина/звук :shock
Независимо дали упсовете са вързaни, или не, към енергото. Ръчкай смело :beer заря няма.
Smart ли са UPS-ите или пробва да им изгасиш захранването? Защото ако са на ток и са Back, то прехвърлят една и съща синусоида.
- bobocamaro
- R.I.P
Колега, това са двата безподобни боклука с които си играх- буквално.

Те са толкова нещастни, че даже превключват с релета към инвертора/мрежата. Те са нещо по-долно от back.
Да, изрично ги включвах и изключвах злобно от контакта, двата заедно и поотделно. Исках нещо да гръмне защото и те и конфигурацията са долни пародии. Е не стана
Последно към колегите: моля, купете си UPS-и от този производител http://www.apc.com/site/products/index.cfm
съобразете ги с вашите енергопотребления и сте вие.

Те са толкова нещастни, че даже превключват с релета към инвертора/мрежата. Те са нещо по-долно от back.
Да, изрично ги включвах и изключвах злобно от контакта, двата заедно и поотделно. Исках нещо да гръмне защото и те и конфигурацията са долни пародии. Е не стана

Последно към колегите: моля, купете си UPS-и от този производител http://www.apc.com/site/products/index.cfm
съобразете ги с вашите енергопотребления и сте вие.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Айде и аз като вече стар ползвател на UPS да се включа в темата.Миналата година бях пред същата дилема, но благодарение на съфорумци и приятели направих правилния избор.Много се чудих какво да взема но накрая ибрах APC SMART серия, първо взех този.
http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SC420I&total_watts=50
Общо взето впечатленията ми са чудесни , машинката бачка чудесно , издържа на няколко доста стабилни токови удара и нито компа ,нито някое от другите устройства закачени към UPS дори не премигнаха.Дойде зимата и след няколко спирания на тока докато съм под душа(на газ съм) което води до почти мигновенно потичане на студена вода ,реших да сложа UPS и на газовия котел , след консултации с техници се спрях на този.
http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SUA750I&total_watts=50.
От този отзивите също са ми добри , вече почти година не е мръднал а работи във влажна среда.Като цяло аз до сега не съм чул никой да се е оплакал от APC и мисля че има защо , едно от добрите им качества е че имат много добър софтуер за управление който наистина е полезен в някой случай.Моят съвет към колегата е да заложи на APC , вярно е че цената им е по висока от на Турските и Китайски UPS-и но според мен има защо.От мен успех в покупката и дано никога не се налага да изпитваш възможностите на UPS-а.
http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SC420I&total_watts=50
Общо взето впечатленията ми са чудесни , машинката бачка чудесно , издържа на няколко доста стабилни токови удара и нито компа ,нито някое от другите устройства закачени към UPS дори не премигнаха.Дойде зимата и след няколко спирания на тока докато съм под душа(на газ съм) което води до почти мигновенно потичане на студена вода ,реших да сложа UPS и на газовия котел , след консултации с техници се спрях на този.
http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SUA750I&total_watts=50.
От този отзивите също са ми добри , вече почти година не е мръднал а работи във влажна среда.Като цяло аз до сега не съм чул никой да се е оплакал от APC и мисля че има защо , едно от добрите им качества е че имат много добър софтуер за управление който наистина е полезен в някой случай.Моят съвет към колегата е да заложи на APC , вярно е че цената им е по висока от на Турските и Китайски UPS-и но според мен има защо.От мен успех в покупката и дано никога не се налага да изпитваш възможностите на UPS-а.
- vwfena
- Контакти:
Напълно те разбирам колега но ми трябват малко по-големи UPS-и, а марковите такива са над 500 лв единия и май ще е този на Фолтрон. До сега бях с някакви no name УПС-и които караха повече от 3 години така че и тези ако изкарат толкова ще са си избили парите. Мерси за мненията ако има нещо по-добро за цена от около 250 лв за брой някой може да предлага. 

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
у дома единия от 5 ми юпс-а е :
http://www.pazaruvaj.com/neprekysvaemi- ... p17079756/
чудовище е това 3 години бачка непрекъснато без грижа, да чукам на дърво
http://www.pazaruvaj.com/neprekysvaemi- ... p17079756/
чудовище е това 3 години бачка непрекъснато без грижа, да чукам на дърво

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”