Как най-евтино да си докарам 4 джанти 18ки (около 40-50кг) от Атина?
Ако отида с колата ми е около 300 лв отиване и връщане гориво. Има ли шанс с фирма или нещо такова за по-малко пари да стане?
Джанти от Атина?
Re: Джанти от Атина?
Питай Еконт,доставят и от Гърция!
За цена незнам,по телефона ще ти кажат
Виж и някоя друга фирма.
За цена незнам,по телефона ще ти кажат

Виж и някоя друга фирма.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
По Еконт ще е около 200 лв.
Мисли друга алтернатива.
Мисли друга алтернатива.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
С Еконт е от Солун.
http://www.econt.com/tariff-parcel-gr/
За Атина, трябва да се пита. От Солун до София калкулатора им генерира цена за такава пратка ~ 100 Евро.

За Атина, трябва да се пита. От Солун до София калкулатора им генерира цена за такава пратка ~ 100 Евро.
При такива условия бих си ги взел сам. За тия 100лв поне екскурзия ще си направиш. А ако не отидеш сам може да си поделиш и пътя с някой.
На еконта вече нямам вяра. Миналата година трябва да получа доста обемиста пратка от София. Обявиха ми цена 70лв. Поръчах я. Като дойде стоката беше на цена 170лв. Побираше се в автомобил, но не Голф. Аз имам Пасат комби.
Познайте как трябва да карам за да изгоря 170лв газ за 600км?
ПС: НА такива калкулатори нямам вяра вече.
Виж това в една друга тема
На еконта вече нямам вяра. Миналата година трябва да получа доста обемиста пратка от София. Обявиха ми цена 70лв. Поръчах я. Като дойде стоката беше на цена 170лв. Побираше се в автомобил, но не Голф. Аз имам Пасат комби.
Познайте как трябва да карам за да изгоря 170лв газ за 600км?
ПС: НА такива калкулатори нямам вяра вече.
Виж това в една друга тема
Последна промяна от velinsl на Чет 01 сеп 2011 10:22, променено общо 1 път.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Кой ти каза , че ще струва 70 лв и обясниха ли защо струва 170лв?
Калкулатора си е верен , друг е въпроса дали можеш да боравиш с него.
Калкулатора си е верен , друг е въпроса дали можеш да боравиш с него.

xalerrelax написа:Кой ти каза , че ще струва 70 лв и обясниха ли защо струва 170лв?
Отидох да видя какво е положението отначало - такъв багаж, такова тегло колко ще струва и ми каза 70лв. Отидох да получа пратката 170. Защото питах в един офис, а я получих в друг "Ами кой ви го каза, а той колегата къде е гледал, той се е объркал" мисля, че филмите с едни същи. Беше горещо и не ми се занимаваше. Едва ли щяха да отбият от цената.
- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
Има редовни автобуси от Атина до София, които извършват куриерски услуги.
Получавал съм пратки, но цените не ги знам. Офисът им е срещу хотел Принцес.
Получавал съм пратки, но цените не ги знам. Офисът им е срещу хотел Принцес.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:На еконта вече нямам вяра. Миналата година трябва да получа доста обемиста пратка от София. Обявиха ми цена 70лв. Поръчах я. Като дойде стоката беше на цена 170лв.
Питал си за цената, като си казал само килограмите на пратката, но не и обема й. Но тя е имала ОБЕМНИ килограми, затова цената е излязла по-солена. Ако зададеш точните размери на пратката в тарифния им калкулатор, ще се получи вярната цена, защото и те работят по него.

Ljubon написа:velinsl написа:На еконта вече нямам вяра. Миналата година трябва да получа доста обемиста пратка от София. Обявиха ми цена 70лв. Поръчах я. Като дойде стоката беше на цена 170лв.
Питал си за цената, като си казал само килограмите на пратката, но не и обема й. Но тя е имала ОБЕМНИ килограми, затова цената е излязла по-солена. Ако зададеш точните размери на пратката в тарифния им калкулатор, ще се получи вярната цена, защото и те работят по него.
Мислех, че начална, крайна дестинация и килограми са достатъчни. Ама давайте по темата оставете ме мене. Минало-заминало.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Ljubon написа:velinsl написа:На еконта вече нямам вяра. Миналата година трябва да получа доста обемиста пратка от София. Обявиха ми цена 70лв. Поръчах я. Като дойде стоката беше на цена 170лв.
Мислех, че начална, крайна дестинация и килограми са достатъчни. Ама давайте по темата оставете ме мене. Минало-заминало.
1 куб.метър = 333 кг., обемът е определящ. А ти спомена, че пратката ти е била доста обемна. При Еконт само за авточасти и мебели не взимат под внимание обема.

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не дрънкай глупости , бъркаш хората.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
xalerrelax написа:Колега не дрънкай глупости , бъркаш хората.
Я ти професоре обясни точно как стоят нещата. Защото е много лесно да се подхвърли една фраза без ясен отговор.
Когато пратката е относително лека, но с голям обем той се взима предвид, защото заема място на превозвача.

Последна промяна от Ljubon на Чет 01 сеп 2011 11:28, променено общо 1 път.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Ето калкулатора. Въведена е маса от 50 кг, но след като са въведени размерите на пратката калкулатора автоматично завишава масата на 54 кг. Ако например дължината е до 120 см, корекция на масата няма, но при 130 см вече прави корекция. Това е при Еконт. Ако пращате големи пратки винаги въвеждайте размерите в калкулатора да няма после "Некой ми е виновен, че не гледам.."

xalerrelax написа:Колега не дрънкай глупости , бъркаш хората.
Аз работя с Еконт,никакви мизерии не са правили.
Ако пратката е малка се тегли на кг.,ако е обемна се пише и размерът!
Тарифното тегло е действителното или общото обемно тегло на всички колети от една пратка, като се таксува по-голямата величина!То се закръгля до цял килограм!
Обемното тегло на пратката се изчислява по формулата: (обща ширина, см Х дължина, см Х височина, см) /6000, кг.
Цената се вдига и от наложен плажет и дали е офис-офис или офис-врата и тн.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”