! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот dobrin » Сря 31 авг 2011 23:26

Именно хората прилагащи закона са длъжни да го спазват при всички случаи. И когато е необходимо, да се движат в специален режим. И не защото е голям проблем за тях самите, а защото с поведението си дават пример на хората, които трябва да контролират.
Не може патрулка да направи втори ред до паркирал луксозен автомобил и да затруднява по този начин движението, докато полицаите си лафят най-безцеремонно с видимо дебеловратия субект вътре. Някак нехигенично е ...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 31 авг 2011 23:47

ivo_555 написа:Аз пък се чудя какво толкова ви пречат патрулките???
Пречат ви персонално с това че карат в бус лентата, или просто се дразните че те могат, а вие не?
Полицаите просто си вършат работата, на мен не ми пука че завили наляво до дюнерите отсреща, по добре да ядат докато нямат работа, отколкото като ти потрябват още да ядат, щото са обикаляли да търсят паркинг, още по малко че пък завили да хванат някой нарушител, може би искате да отидат да завият на разрешено място, пък нарушителя ще спре културно да ги изчака?
Не били с пуснати сирени; нима предпочитате всеки път да дигат гюрлутия и показност докато отиват към някой мизерен квартален хоремаг да разтървават двама скарали се алкохолици, или като патрулират в пешеходни зони да са с пуснати сирени?

Вярно, че не всички са цвете за мирисане, но да не ги слагаме под общ знаменател!
Как искате тези хора да работят качествено като има такива изказвания за тях по форумите?
Монетата има две страни, после как да очакваме качествено да си вършат работата, нека се научим и ние да уважаваме хората на закона, пък после да изискваме от тях същото!

п.п. още много неща бих могъл да кажа, за тази хич не лека професия, ама няма, сега ще чакам да видя с какво ще нахраните мен...и тях!

малъ пример за хранене на теб и тях: по ЕВРОПА ако останеш 10-15мин аварирал някъде отнищото се появява полиция и гледа да ти помогне:ЗА ДА НЕ СЪЗДАВАШ предпоставка за ПТП/ в бг по личен опит -аварирал автомобил със спукана гума и патрулката минава със 100 и бибитка:после защо е имало оплакване във съответното РПУ.........заплатата на "закона" идва от данъкоплатците и полицията е орган в услуга на обществото :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 01 сеп 2011 4:49

Колеги тръгвам за Бургас , стискайте палци да стигна здрав :bishop mhihi

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 01 сеп 2011 7:28

Сашо Белята написа:Колеги тръгвам за Бургас , стискайте палци да стигна здрав :bishop mhihi

Стискаме! Умната и се пази.

ivo_555 - дразня се, че карат в бус лентата или че завиват накъдето си искат без "специален режим", понеже бързат за работа... Ама и останалите бързаме за някъде, нали? Аз не искам да карам в бус лентата, не ми е там мястото и се дразня и на останалите гъзари, които, за да изпреварят/!прецакат! останалите, го правят това и не може човек да си се престрои спокойно надясно на кръстовище поради разни профучаващи "автобуси"... Голям егоизъм и маоумие, голямо чудо. Аз поне друга причина не виждам...
И като сме на тема полицаи: Данаил Николаев, пешеходен светофар до ИСУЛ, вчера, двама си минаха на ярко червено пред полицаи, застанали до BOSCH Сервиз - без ответна реакция... А не е като да нямаше пресичащи пешеходци...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 01 сеп 2011 12:57

Жалкото е че не им хрумва в дебелите глави да пуснат само светлинния сигнал, когато правят магарии... а не е много трудно.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 01 сеп 2011 17:32

Днес сутринта съм спрял на магазин Лидъл. И чакам в колата! Пред моята кола има паркиран мерцедес Е190! Спрял съм зад него на половин метър и си чакам в колата! Няма и 2 минути, идва собственика на колата, качва се и тръгва да пали, по това време, докато се опитава запали колата тръгва назад, докато реагирам да му сигнализирам ме удари! Докато изляза да му кажа да внимава повече и да видя какви поражения има (За мой късмет нямаше проблем) тоя идиот взе тръгна да бяга, все едно нищо не е станало, поне едно извинявай да беше казал! Е това немога да го разбера, такова нагло племе няма никъде! После имало катастрофи, такива като тоя индивид ненапразно се самоубиват по пътищата :не:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 01 сеп 2011 22:55

my heart iS iCe написа:Днес сутринта съм спрял на магазин Лидъл. И чакам в колата! Пред моята кола има паркиран мерцедес Е190! Спрял съм зад него на половин метър и си чакам в колата! Няма и 2 минути, идва собственика на колата, качва се и тръгва да пали, по това време, докато се опитава запали колата тръгва назад, докато реагирам да му сигнализирам ме удари! Докато изляза да му кажа да внимава повече и да видя какви поражения има (За мой късмет нямаше проблем) тоя идиот взе тръгна да бяга, все едно нищо не е станало, поне едно извинявай да беше казал! Е това немога да го разбера, такова нагло племе няма никъде! После имало катастрофи, такива като тоя индивид ненапразно се самоубиват по пътищата :не:

Абе то ако се самоубиват щеше да е идеално, ама що се опитват да убият други...

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 02 сеп 2011 6:20

my heart iS iCe написа:... тоя идиот взе тръгна да бяга, все едно нищо не е станало...

Дори най-малката следа да е оставил по теб - звъниш на КАТ, обясняваш ситуацията и да видиш как ще го пишат бегал от ПТПто. Май остава без книжка за известно време. Сръчни са и бързо ги намират.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 03 сеп 2011 8:17

Вчера рано сутринта пътувам по Хемус посока Пловдив - забелязвам под движещото се пред мен Пежо 307 - тъмносин металик със Софийска регистрация , как една от надлъжните пластмасови кори се вее - полуоткачена - аха да се откачи /двете коли се движим една зад друга със 130 / - пресветвам му дълги - клаксон ..... никаква реакция - кората се откача - вдига се от вятъра и лети към предното ми стъкло - виждам че в дясно от мен на лентата няма никой - и леко в дясно със натисната леко спирачка - единия край на летящата кора имаше контакт със страничната страна на колата ми - затова спрях за да видя последствията - слава богу - всичко е ок
но не мога да разбера - що за идиот трябва да си - да караш кола с необазопасени елементи по нея - не искам да си представям какво щеше да стане ако тази кора се тресне върху предното ми стъкло със 130 км/ч
имам пожелание към това идиотче с Пежото - но е доста нецензурно ....... :beat_butt2 death

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 03 сеп 2011 8:20

И какво сега, той е виновен че в движение му се е откачила кората ли ?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 03 сеп 2011 9:08

Бързият написа:И какво сега, той е виновен че в движение му се е откачила кората ли ?

Ако искаш, може аз да съм виновен, а? Според теб корите се откачат сами след определен пробег или е нужна намеса по закрепването им от човек? Кой носи отговорност за това дали твоята кола е изправна или не?

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 03 сеп 2011 9:40

веселин написа:Вчера рано сутринта пътувам по Хемус посока Пловдив - забелязвам под движещото се пред мен Пежо 307 - тъмносин металик със Софийска регистрация , как една от надлъжните пластмасови кори се вее - полуоткачена - аха да се откачи /двете коли се движим една зад друга със 130 / - пресветвам му дълги - клаксон ..... никаква реакция - кората се откача - вдига се от вятъра и лети към предното ми стъкло - виждам че в дясно от мен на лентата няма никой - и леко в дясно със натисната леко спирачка - единия край на летящата кора имаше контакт със страничната страна на колата ми - затова спрях за да видя последствията - слава богу - всичко е ок
но не мога да разбера - що за идиот трябва да си - да караш кола с необазопасени елементи по нея - не искам да си представям какво щеше да стане ако тази кора се тресне върху предното ми стъкло със 130 км/ч
имам пожелание към това идиотче с Пежото - но е доста нецензурно ....... :beat_butt2 death

Не искам да се заяждам колега, но и ти си постъпил идиотски, защо му присветкаш и клаксон на макс при полужение, че се движите със 130км/ч, каква реакция очакваш?!
Като виждаш, че има проблем в колата пред теб защо продължаваш да се движиш плътно зад него със 130км/ч?!
Най простото и безболезнено нещо което е трябвало да направиш, а то е да намалиш скоростта, съответно колата пред теб ще се отделечи и след няма и пет/десет минути спокойно можеш пак да се движиш със 130км/ч!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 03 сеп 2011 10:08

По пътя е пълно с такива безхаберни шофьори. Никога няма да се наведе и да провери какво му хлопка по колата, да не говорим за някой профилактчен оглед. Мястото на такива е точно в тази тема :!:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 03 сеп 2011 10:22

myrshavija написа:
Бързият написа:И какво сега, той е виновен че в движение му се е откачила кората ли ?

Ако искаш, може аз да съм виновен, а? Според теб корите се откачат сами след определен пробег или е нужна намеса по закрепването им от човек? Кой носи отговорност за това дали твоята кола е изправна или не?

Айде само не надигай става ли.
Имал съм достатъчно такива случай да гледам как на някой пред мен му се развява лайсна, тас, кора, гърне и т.н. Настигам го, изравнявам се с него и тогава му сигнализирам и показвам че има проблем с колата му, който той явно не вижда. А не му святкам като съм на 30 метра зад него и да чакам въпросната част да ми счупи стъклото. Още повече на магистрала, където шанса да види огледалото когато си кара в лентата и не изпреварва е малък. Никой не може да предвиди такова нещо и на всеки може да се случи.
А това дали е изправна или не заради откачена кора е малко пресилено. Просто е трябвало колегата да му покаже по-ясно за проблема, а не да кара с 130 км/ч зад него и да чака кога въпросната кора ще мине през прозореца му. Това е идиотското в цялата ситуация.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 03 сеп 2011 11:55

Хайде пак да ти припомня какво точно си написал! Тия филми не на мен - за последните 120000 км нямам откачена в движение кора. Както вече написах - корите не се откачат сами. И всеки сам си носи отговорност за състоянието на колата, включително добре закрепени кори.
Изобщо не коментирам какво би трябвало да се направи от другите участници в движението в такъв случай. Както се вижда от цитата, ти също не го коментираш в този си конкретен пост. Задал си конкретен въпрос, който предполага невинността на шофьора с откачената кора, което, според мен, е крайно неприемливо.

Върни се в “Пътеводител”