Пасат 6 мнение за мотор 170кс

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
dany75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат 6 мнение за мотор 170кс

Мнениеот dany75 » Пон 25 юли 2011 14:59

Лично мен малко ме съмнява да е на 150 000км, виж 250 000 или 300 може, това са коли които се карат много!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 25 юли 2011 16:09

stefan4o написа:Морфей, бник кара 1.9 ТДИ, затова е толкоз позитивно настроен явно :Mr Green Fun

Абе той много правилно се е ориентирал, сега видях, като каза иначе кодовете на моторите не ми говорят нищо... :да:

Последна промяна от morfei1 на Пон 25 юли 2011 16:10, променено общо 1 път.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 25 юли 2011 16:09

morfei1 написа:@bnick, ти пък така го обясняваш все едно не влизат в графа много често срещани проблеми при този мотор. Това че караш такъв Пасат, и това че досега не ти се е случвало, абсолютно нищо незначи. Явно не ти се е налагало да плащаш, и затова не си в течение, защото едно е да плащаш и да те остави на пътя, друго е да четеш теми във форума.

То е достачъно да провериш, че за последния месец - два има поне пет теми с изгорели дюзи в този форум. Досега не си спомянм, за 3 години някой да е сменял дюзи на 1.9 PD или хората се броят на пръстине на половината ми ръка.

Както и да е, всеки си има мнение по въпроса, а моето е че 2.0 TDI на VAG е новият скъпоструващ душе-губ след веобразното 2.5 TDI. Определено е един достоен наследник, в лошия смисъл на думата.

Ок, това за дюзите е така, издънка. Но какво общо има маховика и турбото. Едното се сменява на Х-километра, другото зависи най-много от предишния собственик. Вечни неща няма, погледни в Германия колко струва Пасат на 50-60к от 2007г и виж тук колко струва, това че тук се вкарват на 100к "реални", а са гробници не означава нищо.

Познай защо съм си взел 1,9TDI mhihi

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 25 юли 2011 17:27

Всичко е въпрос на късмет, поддръжка на автомобила и начин на управление до момента, в който го купуваш.
Да, случва се да има проблеми при тези двигатели, не това не означава, че няма и добри екземпляри. Далеч не при всички се наблюдават тези проблеми. Един добре поддържан автомобил може да служи дълго и безпроблемно.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 26 юли 2011 10:03

За 170кс масово проблема идва от лошата нафта в БГ затова и в началото на производството не го пускаха за продажба в БГ. Другото което е че не е масов и няма кой да ти каже повече за проблемите му.
Като цяло - кофти избор.
По-добре избери 105кс 1.9

П.С - След 2009 мисля/без да съм сигурен на 100%/ проблеми с дюзи и глави са окончателно решени. Тъй че внимателната... :beer Успех

Потребителски аватар
popito07
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popito07 » Вто 26 юли 2011 13:52

Благодаря на всички колеги за мнениятата и съветите !!Определено това ми повлия за посоката при избора на друга кола.. Сигурно ми спестихте доста неприятности . БЛАГОДАРЯ ВИ :beer

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 26 юли 2011 14:11

StS написа:

П.С - След 2009 мисля/без да съм сигурен на 100%/ проблеми с дюзи и глави са окончателно решени. Тъй че внимателната... :beer Успех

От 2008 мисля Б6 преминава на common rail мотори.

monsterrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот monsterrr » Сря 31 авг 2011 21:59

Полезна тема! На мен ми предстои да видя един такъв екземпляр,обаче в тая тема има доста неща,който могат да те накарат да се замислиш.Ако имате обновена информация за 170-коня мотора,моля пишете!!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 31 авг 2011 23:12

Тоя рекъл, оня казал ... Имайте предвид, че всеки автомобил се гледа строго индивидуално. И при най-издръжливите принципно двигатели можеш да попаднеш на проблеми. На Пасат 2.0 ТДИ 140 к.с. му казват в Аутобилд вечния пациент, пък аз си купих точно такъв. Дали съм сбъркал времето ще покаже, засега 7000 км без проблем. Всичко е въпрос на конкретно състояние, гледане, правилна преценка и естествено - късмет.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 31 авг 2011 23:34

Прав си ,но ако трябва да си правиш операция и при единия доктор ти кажат че има 1% вероятност от усложнения а при другия ти кажат че 10% със сигурност имат усложнения къде ще се оперираш :) Та каквато и кола да си купиш винаги може да се прецака нещо но защо трябва да вземеш тази при която е доказано че едно определено нещо заводски си е с дефект който може да се прояви точно на твоята !

Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Мнениеот Schwepsi » Пет 02 сеп 2011 8:28

StS написа:За 170кс масово проблема идва от лошата нафта в БГ затова и в началото на производството не го пускаха за продажба в БГ. Другото което е че не е масов и няма кой да ти каже повече за проблемите му.
Като цяло - кофти избор.

Като видя че някой преопоръчва 105 кс мотора ми става лошо , ок безпроблемен бил , да ама е 105 кс . Толкова ли ст вглъбени с тия митични проблеми . 170 кс може да имаш проблеми веднъж - два или повече ами хилядите километри с усмивка от вървежа на 170 коня.Да не ми казва някой колко добре върви 105 коньовия , щото знам .
Аз никога не бих си купил кола близо 2 тона с мотор 100 коня та ако ще да е вечен , просто посмилете че има хора който ценят и други неща у нея освем разходите за подръжка.

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 02 сеп 2011 8:35

Schwepsi написа:
StS написа:За 170кс масово проблема идва от лошата нафта в БГ затова и в началото на производството не го пускаха за продажба в БГ. Другото което е че не е масов и няма кой да ти каже повече за проблемите му.
Като цяло - кофти избор.

Като видя че някой преопоръчва 105 кс мотора ми става лошо , ок безпроблемен бил , да ама е 105 кс . Толкова ли ст вглъбени с тия митични проблеми . 170 кс може да имаш проблеми веднъж - два или повече ами хилядите километри с усмивка от вървежа на 170 коня.Да не ми казва някой колко добре върви 105 коньовия , щото знам .
Аз никога не бих си купил кола близо 2 тона с мотор 100 коня та ако ще да е вечен , просто посмилете че има хора който ценят и други неща у нея освем разходите за подръжка.

Виж сега аз бих му казал да си вземе 3.0 CR ама нали разбираш ? А ако си имаш парички и помпи по 3000 бона и дюзи за по 1500-1600 не те бъркат със сигурност ще си го караш и ще му се радваш. Но хората повечето май не биха го взели да ти кажа..

Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Мнениеот Schwepsi » Пет 02 сеп 2011 8:52

Принципно си прав . Истина е че една кола трябва и да е рентабилна и да не ти пробива джоба ама ако я взимаш само с идеята колко пари ше ти глътне и заради това да жертва някакви неща(като конски сили на който аз държа доста :oops: ), екстри и т.н. ми струва кофти .Просто виждането ми за колата е нещо повече от средство за предвижване и търся някакво удолволствие от нея .
Преценяваш си с какво разполаш , с какви проблеми си готов да се справиш и скачаш може да си от милионите доволни клиенти на xxx модел с xxx мотор.
П.П Чашата трябва да е наполина пълна , а не наполивина празна . :beer

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 02 сеп 2011 8:58

Schwepsi написа:Принципно си прав . Истина е че една кола трябва и да е рентабилна и да не ти пробива джоба ама ако я взимаш само с идеята колко пари ше ти глътне и заради това да жертва някакви неща(като конски сили на който аз държа доста :oops: ), екстри и т.н. ми струва кофти .Просто виждането ми за колата е нещо повече от средство за предвижване и търся някакво удолволствие от нея .
Преценяваш си с какво разполаш , с какви проблеми си готов да се справиш и скачаш може да си от милионите доволни клиенти на xxx модел с xxx мотор.

Еми разбирам ти идеята, и ти си си прав за себе си , но аз бих предложил - вземаш 140кс 2.0 , от там му слагаш чипс и си на 160-170кс без проблем.. : ) Пък и доста по-ефтинко ще излезе.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 02 сеп 2011 13:19

StS написа:
Schwepsi написа:Принципно си прав . Истина е че една кола трябва и да е рентабилна и да не ти пробива джоба ама ако я взимаш само с идеята колко пари ше ти глътне и заради това да жертва някакви неща(като конски сили на който аз държа доста :oops: ), екстри и т.н. ми струва кофти .Просто виждането ми за колата е нещо повече от средство за предвижване и търся някакво удолволствие от нея .

Еми разбирам ти идеята, и ти си си прав за себе си , но аз бих предложил - вземаш 140кс 2.0 , от там му слагаш чипс и си на 160-170кс без проблем.. : ) Пък и доста по-ефтинко ще излезе.

Мда, и като протече главата на това 2.0 и 'ептен евтинко излиза :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”