Проблем с турбо AFN

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
intruder82
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с турбо AFN

Мнениеот intruder82 » Пет 02 сеп 2011 15:10

brum написа:Като не знаеш какво правиш защо се занимаваш? Има писано как работи системата - чети и се учи. Не със проби и грешки. Моя съвет е да идеш да ти погледнат колата преди да си я счупил.

Първия лог дето има коментар, че е добре - НЕ е добре. Не е нормално да постигаш това налягане чак на 2500 оборота. Трябва да го има преди 2000.

Защо .... ти си се родил научен ли... :roll: Затова се занимавам за да се науча. А и дая счупя .... пак аз ще си я оправя!!!
Но все пак длагодаря за коментара!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 02 сеп 2011 18:21

Щом имаш желание тогава действай!

Но следвай съветеа ми - чети и се учи. А не да се опитваш да запушиш разни маркучи и да проверяваш дали се е оправило нещо. Ако запишиш правилния маркуч мога да ти гарантирам, че ще счупиш турбото. Или като извадиш онзи маркуч от филтърната кутия бързо ще дойде време за смяна на N75.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 02 сеп 2011 22:17

Брумчо защо постоянно се заяждаш с някой.За много учен ли се смяташ или....? mhihi
Апострофираш хора знаещи повече от мен и от теб взети заедно,да не говорим ,че повечето нещо дето ги пишеш ги знаеш от ФВ-форума и Дизел-форума.
Всеки от нас се кефи като си направи нещо по колата сам и го сподели във форума.

p.s- Ако колегата иска,нека ми се обади да погледна за какво става въпрос,може пък и да помогна!Не съм многознаещ,но някои неща ги "чувам" с помощта на много от ЗНАЕЩИТЕ колеги от форума.Форума е сила! :drunk

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 02 сеп 2011 22:32

Не се заяждам с никой, просто изпадам в потрес след като чета как хората запушват разни вакуумни маркучи и после карат за да пробват какво се получава. Затова му давам насоки или да чете или да ходи до сервиз.

Щото като запуши разтоварващия въздух за N75 клапана турбото бързо ще се предаде. И аварииния режим няма да го спаси, щото геометрията ще си седи затворена.

А колко съм учен - малко, уча се тепърва. Но не от форумите ;) . Има доста по-ценни източници на информация. По форумите основно давам акъл. Ама няма да изземвам ролята ан търсачката за неща писани маса пъти.

Върни се в “Дизелови агрегати”