Питане за бенз. помпа на Поло 6н

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Питане за бенз. помпа на Поло 6н

Мнениеот dobo05 » Пет 02 сеп 2011 7:57

На самата помпа има четири кабела предполагам двата по дебели за + и –, а другите два за какво са, защото имам ГАЗ и на бутилката ми има токова уредче където показва на самата нея, но от това уредче изкачат два кабела единия е за минус и се хваща за бутилката, а другия? Та кое кабелче да прекасна на помпата да спре да ми показва бензина и да накача това излишното от газовата. сори стана малко объркано, колата е поло 1996 6н 1000кубика. :drunk

dex_trous
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за бенз. помпа на Поло 6н

Мнениеот dex_trous » Пет 02 сеп 2011 11:28

Здр. колега, как се държи колата на газ, че ми е интересно (и аз имам същата). Има ли мощност? Още се чудя дали да слагам газова. Как е разходът?
Иначе по въпроса ти, немога да ти бъда полезен.

Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobo05 » Пет 02 сеп 2011 12:36

dex_trous написа:Здр. колега, как се държи колата на газ, че ми е интересно (и аз имам същата). Има ли мощност? Още се чудя дали да слагам газова. Как е разходът?
Иначе по въпроса ти, немога да ти бъда полезен.

Здравей от както сложих газ се родих наистина, за разхода зависи какъв шофьор си(спокоен или нервен mhihi ) , на мен при нормално каране и сменяне на предавките до 3000 оборота и чист въздушен филтър 7 на 100, иначе разхода скача до 11 най- много. За мощност не мога да преценя, слагай не му мисли... :beer

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Мнениеот unaffected » Пет 02 сеп 2011 17:15

Това дето си го мислиш според мен няма да стане. Мисля че и двата уреда за ниво (на бензина и газта) са с поплавък и нещо като потенциометър, т.е. мерят съпротивление. Но силно се съмнявам че ще дават едни и същи данни, т.е. ако въобще проработи, няма да показва коректно.
Иначе идеята е добра и със сигурност може да се направи, но не както ти си мислиш "plug and play".

А и помисли:
Как ще си следиш нивото на бензина?
Повечето нови газови уредби показват нивото на газта? (повечето некоректно :D )

Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobo05 » Съб 03 сеп 2011 0:41

преди кaрaх джетa която беше нaпрaвенa по същия нaЧин, a зa бензинa не ме интересувa колко имa винaги имa по мaлко. просто нa джетaтa имaше три кaбелa +- и един зa стрелкaтa aмa нa полото???

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 03 сеп 2011 3:01

Няма незвъзможни неща,има хора които не разбират от кабели mhihi Според мисля че е възможно да се направи да отчита газта,но без платка да модулира сигнал,едва ли ще стане,мислех и аз да правя на моята кошница така.За превключването между двете горива може да става с едно обикновено копче от тази платка(бензин-газ)Идей много но играчката е да се подкара е трудната част.

Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobo05 » Нед 04 сеп 2011 8:59

Никои ли не знае какви са четирите кабела на бензиновата помпа на поло 6н 1996г. 1000кубика :roll:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”