VW Golf 2 съмнение за омешване на антифриз със масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

VW Golf 2 съмнение за омешване на антифриз със масло

Мнениеот vucata » Вто 30 авг 2011 15:59

Здравейте колеги. Вчера се захванахме с един комшия от блока, да възкресим един голф който не е мърдал от паркинга 9-10 месеца. Викам ще започнеме със подмяна на всичко- масло, свещи, кабели, делко, филтри, ремъци и най-важното да измием водната система. Свалих решетката с фаровете и започнах да махам въздуховодите, след това махнахме съединенията и радиатора остана свободен, НО от него и съединенията започна да тече черна вода, като на асфалта на паркинга започна да се отлага масло....знаете какви преливащи цветове има маслото като е с водата- синьо, зелено....това ме наведе на мисълта, че май ше се налага сваляне на главата....в казанчето също имаше мазни черни отлагания. Според вас дали съм прав. Не сме палили голфа, за да не направим белята по-голяма, утре ще дойде рапатрак и направо в сервиза, но искаме да сме сигурни за всеки случай. Преди няколко години е прегряван голфа като един от пътите уж му е била сменяна гарнитурата на главата. Преди 7-8 месеца комшията го е палил само е така, без да го кара. Някакви идеи...все пак не е нормално да има масло във водната система нали ? :roll: Мотора е 1.8 моно май.... :012:

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Re: VW Golf 2 съмнение за омешване на антифриз със масло

Мнениеот vucata » Пет 02 сеп 2011 15:03

Днес го оставихме голфчето да го правят уж....майстора ми се смее доволно....вкарва ми се във някакви филми, че маслото на щеката си е екстра и, че масло във казанчето няма....аз като бръкна с пръст и го размажа по пръстите си то остава черно мазно такова по пръста ми и не се маха като го търкам трябва да го измия....той ми обеснява, че това не е масло....какво е- черен антифриз :shock Трябваше да не махам радиатора за да види какво изтича....Няма ли някаква подкрепа, защото съм убеден почти във себе си, че има масло във водната система, а тоя измислен майстор ще си го обере ей така.... :beat_butt2

Потребителски аватар
marin.1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin.1982 » Съб 03 сеп 2011 8:31

Здравей колега,проблема с масло във водата ми е до болка познат.Имам МК2 КР и ми ги беше смесил от охладителя на масления филтър.В казанчето (а и по цялата система)се получава едно хем като пяна,хем на малки парцали със цвят на боза леко кафяво.Направо няма измиване,а и се наложи да сменям радиаторчето за парното,че да не ти показвам на какво беше заприличало scare,тъй като късно установих проблема.Капачката на разширителния съд също се задръства от тази каша,абе цялата система(радиатор,маркучи и т.н.).Водата(антифриза)спира да циркулира,тъй като малкото маркучи което ти хвърля водата в разширителния съд се запушва на 100%.Пък това черното където е изтекло във вашият случай незнам какво може да е.Колкото до промиването ми препоръчаха една присадка на BARDAHL.Разрежда се 1:10,но аз напълвах системата с 4-5 литра вода (колкото да се напълни)и изсипвах цялата присадка вътре(тя е 1 литър=16лв).Обезвъздушаваш и оставаш колата да работи известно време докато се включи перката 1-2 пъти за да може хубаво да я прекара по системата тази присадка и после източваш всичко.За сега това се сещам,ако има нещо питай.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 03 сеп 2011 12:12

Масло + антифриз става както горе е написал колегата с цвят на БОЗА.Това черното може да е от кофти антифриз, карана някога с вода от корозия и тн.Ти защо реши да промиваш системата.
В повечето случаи сигорно 80%това става в картера а не в казанчето понеже докато караш и от двете страни има налагане и се уравновесяват .А като я изгасиш има само в казанчето налягане и водата си намира пътя да влезе в картера.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 03 сеп 2011 13:03

без да съм имал и да имам проблеми съм сменял антифриз на 5 години и изтече черен като катран.колата беше нисан съни.нито преди смяната нито след нея е имало теч или проблеми с температурата.не казвам че е правилно да се кара 5 и повече години така,просто споделям опит.

kasabov_g

Мнениеот kasabov_g » Съб 03 сеп 2011 13:22

Случи ми се преди години,отварям разширителният съд в него плува нещо подобно на грес.Прилича на масло примесено с вода и събрано на парцал, гъсто и мазно .Останах шокиран.Първата ми мисъл беше гарнитура scare .Отивам при приятели в сервиз за съвет,понеже ремонтът си го правя сам.Оказа се кофти антифриз разделил се на съставките,от които е изготвен.Минах само с промивка.Почерняването на антифриза наистина е белег за остаряване.Вчера гледах Лада Самара гаражен екземпляр на 25 000 км.антифриза/оригиналният от завода/наподобяваще по цват на масло от дизел.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 03 сеп 2011 18:04

Не нямаше бози, грес и такива екстри. Това което изтече беше черно със преливащи в синкав, зелен, лилав цвят....все едно си измил масло от колата...знаете какви цветове прави. Понеже голфа не е каран мнооого време близо 1 година, затова решихме да промиеме системата с вода, а и в казанчето поне това което беше останало като цвят беше на черни петна. А собственика твърди, че е сложил син антифриз. Голфа не е каран 9-10 месеца нито пален.
Ще видим какво ще измъдри майстора :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 03 сеп 2011 19:21

май е трябвало за начало да смениш всичко и да покараш и да видиш дали ще се получи нещо притеснително.струва ми се че всякаш няма проблем.виждал съм източен антифриз в леген точно с преливащи се цветове като от масло,но колата не пипа грам масло.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 15 окт 2011 23:13

agent_kowalski написа:май е трябвало за начало да смениш всичко и да покараш и да видиш дали ще се получи нещо притеснително.струва ми се че всякаш няма проблем.виждал съм източен антифриз в леген точно с преливащи се цветове като от масло,но колата не пипа грам масло.

Да колега, голфарата е пушка :banana Разминахме се с отваряне на карантия :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”