най-добрата халогенна крушка?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за крушки Трифа
Колега я ми кажи Трифата дали са със засилена светлина или са просто обикновенни маркови куршки? А този Осрам НБ по ли е добър от Осрам куул блу? Предлагаха ми Осрам НБ+, т.е. били с по дълъг живот от модела без плюса. Чудя се какво да взема. Два броя Трифа идват 32 лв, Куул Блу 33, НБ+ 36 лв.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Re: Мнение за крушки Трифа
Колега не се занимавай с глупости...Истината е Осрам Найт Брейкар + екстра живот гледах ги по 17 и нещо парчето.Това е най-добрата кружка за мен,с тези измъчени рефлектори преди на голфа светеха перфектно,даже една идея по-зле от ксенон (поне това мнение е мойто).Сега се набутах с 42 лв за Бош +90,и те са хубави,но в сравнение с ОСрама са гола вода 

- Sparco_stz
- Автомобил: vw golf mk2
- Двигател: ez
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Колеги аз купих ксенон на късите с цокъл х1 за голф3 на бащами за скромната цена от 35 лева.
Ксенона е 35 вата.няма гаранция.Свети перфектно според мен макар че стъклата на фаровете са мръсни отвътре.за 1 седмица не установих някъкви фрапантни проблеми,само 1-2 пъти не пали едната крушка когато се спре и след 5 секунди се пусне пак,но като се исчака малко на загасени фарове 10 секунди и си светват и двете крушки но това е рядкост.Според мен си заслужава.Има също и х4 от 55 и 95 лева един познат си взема и при него случая е идентичен неговия е от 95 лева.Магазина се казва автокомплект.
Ксенона е 35 вата.няма гаранция.Свети перфектно според мен макар че стъклата на фаровете са мръсни отвътре.за 1 седмица не установих някъкви фрапантни проблеми,само 1-2 пъти не пали едната крушка когато се спре и след 5 секунди се пусне пак,но като се исчака малко на загасени фарове 10 секунди и си светват и двете крушки но това е рядкост.Според мен си заслужава.Има също и х4 от 55 и 95 лева един познат си взема и при него случая е идентичен неговия е от 95 лева.Магазина се казва автокомплект.
- Sparco_stz
- Автомобил: vw golf mk2
- Двигател: ez
Като минат няколко месеца ще напиша как се държи ксенона.А само споделих откъде съм го купил но май не трябваше да пиша името 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Тая тема не беше ли за халогенни крушки?
Осрам НБ+, закупен от магазина на Осрам в жк. "Дианабад", струваше към 30 лв за 2 броя...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес взех Найтбрейкър+ за 36 лв. компелкта. Тези дни ще го сложа и ще пиша какъви са отзивите.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Re:
ISRalien написа:ISRalien написа:Още един глас за philips blue vision!
Днес ходих до http://www.autolamps-bg.com/ да ги взема, 50 лева и 50 стотинки беше комплекта за H4 иде реч (за голфа), като в него влизат и 2 крушки за габаритите (той каза да ги продам, след малко ще пускам тема), които не стават на моите фарове, трябвали някакви други, ама щото съм зле и не ги взех.
Разликата определено е огромна, сега се вижда доста по-ясно, въпреки че не успях много на тъмно да отида (мноу народ по това време в Младост ей!). Като свалих старите забелязах, че са hella, та си ги пазя за резерв
Като взех крушките питах дали ще ми ги сложат, щото честно казано си мислих, че трябва да се сваля целия фар, а човека каза само да докарам колата, сложи едната лампа, като обясняваше постоянно кое какво е и как да го махна, другата аз си я сложих. Пари не ми взе.
За отстъпката не съм питал, защото нямам клубна карта, ама и да имах едва ли щях да питам при такова отношение
Силно препоръчвам магазина, намира се ей тук -> http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=9b1ad ... mplid=2796
(ако изгърми линка потърсете в bgmaps "Милко Бичев 5", до сточна гара се пада някъде).
Да ъпдейтна, горното мнение е писано на Пет Апр 18, 2008 20:37
До момента (2 години и половина) крушките още светят, а карам целогодишно на фарове през деня.
Светят супер, а нямам релета.
Единствено мисля, че ми е изгоряла едната крушка на габарита, но не съм я гледал дали е от нея...
Изгоря едната крушка миналата седмица...
3 години и 4 месеца, 50 лв, струва си

Но едва ли ще си купя пак, предпочитам да си взема фарове с лупи + ксенон.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Sparco_stz написа:Колеги аз купих ксенон на късите с цокъл х1 за голф3 на бащами за скромната цена от 35 лева.
@Sparco_stz: Със тоя ксенон на рефлекторни фарове заслепяваш! Пробвай да караш срещу колата на съвсем тъмно (междуградско някъде) и ще се убедиш сам.
ISRalien написа:предпочитам да си взема фарове с лупи + ксенон.
Ето така се прави ако искаш ксенон

-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Колеги прекарах си нова инсталацийка с 4 квадрата кабел до релетата директно от акумулатора през бушони, две 40 амперови релета, от релетата до фаровете 2,5 квадрата кабел, сложих си крушки 100/90W ама нещо не съм много очарован от светенето
Крушките са ми някаква измислена марка, но просто не намерих никакви други 100/90W тук по нашите магазини ... Значи премерих напрежението на фаровете и в момента при запален двигател на клемите на акумулатора ми е 13,8 и на обувките на фаровете също 13,8 и си мисля да не крушките ми да са 100/90 само по надписа
Ще помоля колегите, които карат с такива крушки да кажат някоя хубава марка и как са с осветяването
Благодаря предварително на всички 

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Само веднъж съм виждал крушки на Osram 100/90 W.Не се предлагат на българския пазар.
На кутията им пишеше Off-road и не са предназначени за монтиране на автомобили движещи се по нормални пътища.
Цялото количество такива крушки заминаха за Македония.
Ето малко информация за тези крушки:
На кутията им пишеше Off-road и не са предназначени за монтиране на автомобили движещи се по нормални пътища.
Цялото количество такива крушки заминаха за Македония.
Ето малко информация за тези крушки:
OSRAM special off-road lamps.
Off-road vehicles need lamps that combine ruggedness with versatility. High-performance halogen headlight lamps from OSRAM offer excellent reliability and brightness even on the most difficult terrain. These lamps are not approved for use on public roads however. Illegal use on public roads leads to cancellation of the vehicle's operating licence and to loss of insurance cover (They do not have ECE approval. This means that they cannot be fitted in "normal" headlights or additional headlights if the vehicle is to be used on public roads.). To make off-road vehicles more versatile, OSRAM offers the NIGHT BREAKER family of lamps as approved high-brightness alternatives.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Re:
ISRalien написа:Изгоря едната крушка миналата седмица...
3 години и 4 месеца, 50 лв, струва си![]()
Но едва ли ще си купя пак, предпочитам да си взема фарове с лупи + ксенон.
Имаше ли осезаема разлика като сложи новите? Щото тия крушки имат някакъв живот в който светлината пада до определена граница. А колкото по-дърта е толкова по-слабо свети. Като карах на халогенни крушки ги сменях 2 пъти в годината и дори тогава разликата в светлината беше осезаема. Карах най-често с Night Breaker-a. При смяна като загледаш нажежаемата жичка си личи как е оръфана.
Та по принцип тия крушки не се карат докато спрат да светят, а докато светят достатъчно.
Сега на втората кола която е с рефлекторни фарове ще се кара на халогенни крушки. Ама целта е да е евтино и ще си вземам от тези за по 5лв по бензиностанциите. Не че един илиенски ксенон няма да свети по-добре и да дойде по-евтин, ама без лупи не е колегиално към другите на пътя. Особенно ако го сложиа на високо (Suzuki Vitara).
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Някой ползвал ли е на Филипс крушките? Примиум, Ековижън, X-treme Vision и така нататъка. Смятам да почвам да ги ползвам и се чудя към кой Филипс да се ориентирам. Осрамите нещо много ми горят незнам що така, специално NB.
-
- Двигател:
donMaranzano написа:Някой ползвал ли е на Филипс крушките? Примиум, Ековижън, X-treme Vision и така нататъка. Смятам да почвам да ги ползвам и се чудя към кой Филипс да се ориентирам. Осрамите нещо много ми горят незнам що така, специално NB.
Колега аз съм се насочил към Philips Rally

-
- Двигател:
Колеги някой карал ли е с Нарва 100/90 и как са 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”