Polo 1.4 бензин няма мощност

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
frugo
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 бензин няма мощност

Мнениеот frugo » Пет 26 авг 2011 13:20

Здравейте,
Имам Polo 1.4 бензин. Забелязах, че колата понякога няма мощност. Примерно, карам по магистралата и при лек наклон нагоре, на пета скорост не мога да ускоря повече от 80км/ч. Друго, като тръгвам и сменям скоростите, колата няма ряз, върви си, но все едно е с по-малко конски сили. Много интересно е, че при 1800 оборота се чува едно изръмжаване на двигателя, то е много леко, но забележимо. А, когато всичко си е наред, колкото и да натискам газта, двигателя си работи тихо и не се забелязва нищо. Чудил съм се какво може да е, по принцип свещите са сменени NGK, кабелите, дистрибуторната капачка и палеца. Чудя се дали няма някакъв проблем в инжекционите или някъде да има загуба на ток.

Последна промяна от dobrin на Нед 04 сеп 2011 22:21, променено общо 1 път.
Причина: По-конкретно заглавие.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: няма мощност

Мнениеот maslinkov » Пет 26 авг 2011 13:28

Като за начало си направи диагностика.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Съб 27 авг 2011 6:16

Ако има запушен инжектор или проблем с тях -неравномерна работа двигателя -тресене и загуба на мощност температурен датчик-дава грешно инфо на компа -прекалено богата или бедна смес-пак загуба на мощност,ако скоро си сменял ангренаж неправилна центровка на делкото-прекалено забавяне и накрая тръгнала бенз. помпа -върти но не държи необходимото налягане,накрая ленива ламба сонда .Ако е при мен така първо стратоскоп на делкото и смяна на темп датчик ако не се оправи почистване на инжекторите и т.н.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Съб 27 авг 2011 8:09

Абе anonimko какъв е тоя "стратоскоп",да не е некой уред за наблюдение на стратосверата или се бъркаш със стробоскоп,ми така колегата ще се изтъпанчи ,че иска да му прегледат делкото със стратоскоп и тия у сервиза ще се оглеждат и услушват като пръднали зайци у люцерна.
А по въпроса на колегата най добре както е предложил колегата maslinkov една диагностика (като няма да е излишно и в реални условия да се диагностицира в движение по време на описаните симтоми)

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Съб 27 авг 2011 19:30

Колега keymaker да го наречем правописна грешка за страбоскопа а за диагностика в движение никои няма да се навие от маисторите патил съм си с плевенските.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Съб 27 авг 2011 21:13

ми за мен тия майстори не са пичове.Ако иска колегата може да я пробваме и в движение ,аз като се запъна ако ще и с външна букса да е ще намеря начин да тичам до нея и пак ще видя какво,къде и как

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Нед 28 авг 2011 6:57

ако искаш ще я видим в движение имам лаптоп с vcds 908

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 28 авг 2011 19:48

anonimko написа:Колега keymaker да го наречем правописна грешка за страбоскопа а ....

СТРОБОСКОП! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1% ... 0%BE%D0%BF - те такова нещо подобно!

А по проблема Я си мисля че е прескочил зъб на ангренажа. Нищо не пречи да се погледнат белезите как са.
Доста теми имаше с подобен край , а и на мой близък се оказа баш тоя проблема.

frugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frugo » Вто 30 авг 2011 11:20

Имам VAG-COM и съм направил диагностика на двигателя, не ми показва грешки. Не е прескочил зъб на агренажния ремък, защото той е много силно стегнат, а и загубата на мощност не е постоянна. Когато колата не е карана 2-3 дена, като я запаля тя е доста динамична, но като минат 30 мин някъде, вече се усеща загубата на мощността. Момента е тънък, не си мислете, че съвсем се сгъбва колата. Бях купил един препарат за чистене на инжектори, вкарах го в резервоара, но промяна никаква нямаше. Ако е от горивната помпа, налягането щеше да е постоянно слабо. Аз все си мисля, има ли някакъв начин някоя от свещите да се навлажнява по един или друг начин и да не дава добър контакт? Относно грешното подаване на информация към компютъра за сместта, ако беше така, от ауспуха щеше да тече, я бензин, я масло ... а там си е перфектно сухо и чисто.

frugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frugo » Вто 30 авг 2011 11:25

А за температурния датчик, тъкмо ми се беше развалил и антифриза беше заврял, понеже втория кръг на охлаждане беше затворен. Температурния датчик е нов, а проблема с мощността си е същия, какъвто си беше и преди.
Аз си мисля и нещо друго, според мен неще волана ми е леко твърд (един механик каза, че е добре), и е възможно да е ненщо ненаред с серво помпата, която натоварва двигателя и от там да се губи мощност.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 30 авг 2011 12:24

Моята миналата година ми ги правеше тези номера. Но бях слагал съпротивление на термодатчика и като го махнах доста време като загрее, намаляше мощността. Вероятно и при тебе е същото - трябва да изчакаш да се адаптира компа. Аз по този повод смених бензинова помпа /май й беше дошло времето, че издаваше звуци/ и хвърлих и катализатора. Постепенно разреди и накрая престана да се е..ва. С една дума, ако не ти е бензпомпата за смяна и катализатора ти не е почнал да мирише на развалени яйца имай търпение - нищо й няма. :D
ПП. Щях да забравя - провери си маслото в скоростната кутия.

ivan40_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan40_ » Пет 02 сеп 2011 21:42

Колега а какво ще кажеш за филтрите,сменял ли си го скоро? Провери си горивния ако не си го правил. Само на бензин ли караш? Ако караш на газ прави ли го пак същия проблем ?

frugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frugo » Нед 04 сеп 2011 9:44

Всички филтри са сменени. Колата е само на бензин.
Наистина, не мога да разбера къде може да е проблема, но ще да е някъде около инжекционите или тока към свещите. Другото, това, което споменах за сервоуправлението, че е малко по-тежко и дали помпата не натоварва двигателя. Примерно, нещо да е запушено, в началото върви добре, но като се увеличи преминаването на маслото в сервоуправлението, да мъчи помпата. Но ми казаха, че в сервоуправлението, там налягането е много високо и трудно може нещо да се запуши. Може да се е скапала помпата, но не издава звук. Наистина цялата ситуация е много странна.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 04 сеп 2011 12:41

Съединител ?? :roll:

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1.4 бензин няма мощност

Мнениеот p3p1to » Нед 11 сеп 2011 20:25

колега и моя проблем беше почти същия :) оказа се при мен центровка :) бях сменил свещи филтри и два датчика но накрая се оказа една проста центровка а то това не го лови комп ;) имам поло 1.4 16 v което едвам тръгваше и нямаше мощност изобщо

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”