Здравейте колеги. Печката ми GOLF5 2.0 TDI губи по малко антифриз а няма видими течове.Смъкнах кората от долу да видя дали по нея няма да има някъкви следи от антифриз, но няма. Огледах с една подвижна лампа двигателя от всички страни (колкото можах)но уви. масло се намира тук-там но антифриз никате не виждам да тече или да е текло.
Някъкви идеи?
Това за гарнитурата на главата и аз си го помислих, но няма признаци. Не пуш през ауспуха, не надува маркучите. Всъщност, надува ги но нормално.

GOLF 5 2.0 TDI Губи антифриз а няма видими течове ! Помощ
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Re: GOLF 5 2.0 TDI Губи антифриз а няма видими течове ! Помощ
Може да е откъм парното проблема ти. Огледай внимателно радиаторчето му.
Намирисва ми на нещо такова http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewt ... =1&t=23120
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
K написа:Намирисва ми на нещо такова http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewt ... =1&t=23120
Ako наистина няма видими течове си е баш глава.
Стига де! Пепел ви на устата (В случая на ръцете)
Ако се окаже това, Лятото с вода а зимата с евтин антифриз.
И все пак, някъкви други идеи?

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
с пепел, без пепел сваляй докато не си сцепил бутало.ако ти е 16 клапана модела-глава е.
Добре де ........... ако се пука там при изпускателните отвори, няма ли начин да се завари? Гледам колегата от Шкода форума си е купил нова глава ама на мен ми се виждат много 2000 и косур лева за тая каликотра.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Може и да се завари, но зависи от много неща, ако не ти се свиди някой лев иди при тия човек от Варна- бега4ката, той ще ти я оправи 100%. Той вече е имал доста такива случай и няма оплакали се.
Да не те отчая, но това си е направо главата.... минах и аз по същата процедура.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
mimojef написа:Стига де! Пепел ви на устата (В случая на ръцете)Ако се окаже това, Лятото с вода а зимата с евтин антифриз.
Не си прави такива експерименти. Ако меша маслото с антифриз за норматив ще окотиш целия мотор и тогава ще ти се ще да си сменил главата

- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е глава задължително трябва да има антифриз в маслото нали така? Ако е така, проверяваш маслото и виждаш. Ако не, би трябвало от някъде да изпуска и да се изпарява без да го виждаш.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Пука се при изпускателния колектор и не е задължително да меша, само губи водата
Една от причините в Европа голф5 2.0тди да е почти 2000 евро по-евтин от 1.9тди 

Тоя двигател за да няма проблеми и да не харчи 1,5 л масло на 10000км и антифриз се сменя първо главата, разкарва се картерната вентилация от тръбата към турбото, махат се ЕГР-а и дроселовата клапа и се правят корекции в софтуера да не дава грешка и се разкарва оня буклук зад главата охладителя дето го играе 2-на роля едната да загрява антифриза другата да охлажда газовете за ЕГР-а, че рано или късно и той протича и дори и тогава продължава да се моли човек да няма проблеми с елементите помпа-дюза или с разбиващата се 6-степенна ръчна кутия.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Когато се свали главата сигурен признак че е пукната е избеляването на "горивните камери" образно казано
При мен беше пукната на първите два и то си личи на снимката. Потърсих и пукнатините и 2-те бяха на легла на клапани изпускателни, като едната пукнатина беше засегнала и отвора на подгряващата свещ. Главата беше номер V125 от проблемните демек.

При мен беше пукната на първите два и то си личи на снимката. Потърсих и пукнатините и 2-те бяха на легла на клапани изпускателни, като едната пукнатина беше засегнала и отвора на подгряващата свещ. Главата беше номер V125 от проблемните демек.
Върни се в “Дизелови агрегати”