! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Бързият » Съб 03 сеп 2011 12:20

Виждам че няма смисъл, явно си от друга планета.
Само ще ти кажа, че не всички са като теб и преди да тръгнат на път притягат всяко винтче по колата. Сега й е дошло времето да се откачи - откачила се е. Коли на по 10+ години трябва да се радваме че се движат още, корите са им най-малкия проблем.
Айде лека и доходна.

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Съб 03 сеп 2011 23:46

ДА бързако, той е виновен, че в движение му се е откачила кората! Гледайки профиланата снимка и надписа над нея не се учудвам на коментара ти!
Както колегата каза пълно е с такива "колеги" по пътищата. Изпитвам истинско отвращение от МПС-та с неработещи стоп светлини, ами проверявайте ги или според някой постове по-горе не са виновни водачите!
Доаена нали сме колеги, трябва да се пазим/предупреждаваме, като изостанеш и после пак си караш с какво помагаш? :beer

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 04 сеп 2011 14:42

Ами карай си след тях тогава, бидон. И чакай да видиш кога ще се откачи въпросната част и ти мине през стъклото. Човека да не е Ванга та да знае кога ще се откачи, или със 130 по магистралата ще я усети колко и ти ще усетиш ако се откачи при теб. Даже изобщо не сигнализирайте при такъв случай. Приближете се и карайте по-близо до него, шанса да ви уцели в празните тикви е по-голям.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 04 сеп 2011 14:52

Миналата седмица моята се беше откачила отпред, явно при последното поставяне не съм я защипал хубаво.Така че може да се случи на всеки.Добре че я видях преди да се кача в колата, докато я оглеждах колко ми е красива :P :D

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 04 сеп 2011 14:59

Е не ви ли прави впечатление като се откача кората.Возил съм се в кола с кора и при откачането и яката стърже.Не знам как нормален човек ,който при 130км/ч чуе стържене и не спре...

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 04 сеп 2011 15:27

И моята се откачи като ходех до Русе. На една неравност на магистралата я изпрах в асфалта и аз ли съм виновен според вас ,че пътя е като лунната повърхност. Не всичко е почовешка вина. И да я гледаш ,стягаш,ако ще с въже я уввържи пак може да се откачи от лашкането по хубавите ни пътища. А това вече да переш със 130 с откачена кора си е безотговорно. Давам пример...аз отбих,легнах отдолу както беше 3 през нощта си я закачих и газ ( добре че имах резервни видии от една ударена кола )

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 04 сеп 2011 15:47

На мен не ми се е случвало,защото на пасата нямам такива неща почти за откачване като пласмаси, но на всеки може да се случи ...ВСИЧКО, това е най-лошото !
Случвало ми се е на магистрала да ми се разхлопа предна гума от НЕСТЯГАНЕ ПРИ ГУМАДЖИЯ , естествено усетих го веднага ....но да си проверявам дали са стегнати гумите като си взимам колата от гумаджия ли, даже и това правя , но има случаи, в които не всичко може да се препипа !
Естествено с гумаджията си поговорихме на висок тон след дни ...но какво от това, ако се бях пребил като куче ...И тук щеше да пише примерно "Идиот на пътя кара с разхлабена гума"...
Всичко е относително !

А това кой на какво разстояние кара, като вижда отпред нещо откачено е въпрос на самосъхранение преди всичко, а малко хора го притежават ...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 04 сеп 2011 15:52

Преди два дни, си карам извън града, с някъде около 80км/ч ! На права отсечка от полето ми изкача щъркел, точно на платното, нямаше как да го избегна, щот точно тогава един с Фиат, реши да ме изпреварва, неможех да набия спирачките, шот зад мен имаше бус, и само леко дръпнах ръчната, и намалих а ония с буса, така се беше залепиш зад мен че щеше да влезе при мен! Направо ужас. :roll:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 04 сеп 2011 16:16

my heart iS iCe написа:Преди два дни, си карам извън града, с някъде около 80км/ч ! На права отсечка от полето ми изкача щъркел, точно на платното, нямаше как да го избегна, щот точно тогава един с Фиат, реши да ме изпреварва, неможех да набия спирачките, шот зад мен имаше бус, и само леко дръпнах ръчната, и намалих а ония с буса, така се беше залепиш зад мен че щеше да влезе при мен! Направо ужас. :roll:

А ти защо използваш ръчната?Така стоповете не ти светят!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 04 сеп 2011 16:20

k_garchev написа:
my heart iS iCe написа:Преди два дни, си карам извън града, с някъде около 80км/ч ! На права отсечка от полето ми изкача щъркел, точно на платното, нямаше как да го избегна, щот точно тогава един с Фиат, реши да ме изпреварва, неможех да набия спирачките, шот зад мен имаше бус, и само леко дръпнах ръчната, и намалих а ония с буса, така се беше залепиш зад мен че щеше да влезе при мен! Направо ужас. :roll:

А ти защо използваш ръчната?Така стоповете не ти светят!

Знам че не светят, нека такива шумахери като тоя с буса, другия път да имат едно на ум, като се научи да спазва дистанция няма да има проблем с колите пред него! Нека не спамим в темата, просто споделям това, защото ми е писнало от коли и бусове ,дето като се залепят зад мен даже немога да му видя и емблемата на колата :screwy

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 04 сеп 2011 16:24

my heart iS iCe написа:Знам че не светят, нека такива шумахери като тоя с буса, другия път да имат едно на ум, като се научи да спазва дистанция няма да има проблем с колите пред него!

Другия път може и да влезне при теб да пиете по едно кафе scare !Как може така да мислиш?!?И той не трябва да кара плътно зад теб,но това което си направил и след това и исказването ти направо ме потресе!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 04 сеп 2011 16:28

k_garchev написа:
my heart iS iCe написа:Знам че не светят, нека такива шумахери като тоя с буса, другия път да имат едно на ум, като се научи да спазва дистанция няма да има проблем с колите пред него!

Другия път може и да влезне при теб да пиете по едно кафе scare !Как може така да мислиш?!?И той не трябва да кара плътно зад теб,но това което си направил и след това и исказването ти направо ме потресе!

Пич, въобще не ми се спори, само ще ти отговоря, и спирам да пиша!
Докато им влизаме в положение винаги ще е така! Що не пробваш да караш зад някой тир на 20 сантиметра зад него? И когато спре да влезеш под него и после да кажеш на тираджията че той е виновен, шот е спрял авариино!
Аз може да се съобразявам с него, той с мен неможе! Като влезе при мен, ако аз остана жив, ще вляза при него и сещаш се! :beat_butt2

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 04 сеп 2011 16:51

И на мен не мисе спори,но в случая и двамата не сте прави!Можеше да пуснеш аварийните или да натиснеш няколко пъти спирачката за да го предупредиш,а не да правиш предпоставка за ПТП!
Предполагам че знаеш вица за бореца и трякториста,който до номер 28 си завива гайките на ръка?

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 04 сеп 2011 17:13

Бързият,и ако намали какво?Ще избегне,но нали не сме сами на пътя!Щото утре тоя същия може да е пред теб!Или може би трябва да гледам под всеки автомобил дали няма да му фръкне кората?Или май беше да гледам пътя в дълбочина и да преценям и предвиждам ситуациите?
Какво бих направил-ще вдигна още 20 км/ч,ще се изравня с него и ще му посоча да спре,след като явно не вижда присветкането!Освен това явно е и глух,щото не чувал и клаксона...Или може би тенекиите му са се тресяли от мегамощната бас каса в багажника...и не чува,че кората му се влачи...?
Онзи ден на едно кръстовище в Пловдив чакам на червен светофар за обратен завой,светва си зелено,изтеглям се и чакам насрещно движещите се автомобили...светва жълто и някакъв тиквеник от средна лента :beat_butt2 прави обратен заедно с мен и после иска да мине пред мен...Разбира се изнервих се и дадох газ!
Много се дразня-Значи ние сме балъците,дето си чакаме чинно на светофара 40 секунди и правим маневри от правилните ленти и изведнъж се появават някакви тарикати с пропаднали кошници...
Колко газ ще им изгорят бензиновите каляски с газов инжекцион за 40 секунди на свободна? :banghead:

Друго-е,що за идиот трябва да си при скорост 80 км/ч и да караш на 1 м. зад мен?Недай си боже да стане нещо пред мен и набия спирачки-при такава дистанция какво време за реакция има този главанак и какво би станало със задницата ми?
Ама кой да ти мисли...Ех,Българио... :bishop

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 04 сеп 2011 18:31

Благовест написа:Бързият,и ако намали какво?Ще избегне,но нали не сме сами на пътя!Щото утре тоя същия може да е пред теб!Или може би трябва да гледам под всеки автомобил дали няма да му фръкне кората?Или май беше да гледам пътя в дълбочина и да преценям и предвиждам ситуациите?
Какво бих направил-ще вдигна още 20 км/ч,ще се изравня с него и ще му посоча да спре,след като явно не вижда присветкането!Освен това явно е и глух,щото не чувал и клаксона...Или може би тенекиите му са се тресяли от мегамощната бас каса в багажника...и не чува,че кората му се влачи...?

Бързият написа:
Имал съм достатъчно такива случай да гледам как на някой пред мен му се развява лайсна, тас, кора, гърне и т.н. Настигам го, изравнявам се с него и тогава му сигнализирам и показвам че има проблем с колата му, който той явно не вижда. А не му святкам като съм на 30 метра зад него и да чакам въпросната част да ми счупи стъклото. Още повече на магистрала, където шанса да види огледалото когато си кара в лентата и не изпреварва е малък. Никой не може да предвиди такова нещо и на всеки може да се случи.

И следващият път когато се обръщаш към някого и започваш да му се караш, като на мен в случая, първо прочети внимателно какво е написал.
Никой не казва да гледаш всяка кола. Просто като забележиш нещо подобно е редно да покажеш на другия водач за това което явно той не вижда.

Върни се в “Пътеводител”