Имам Nokia 7210 Supernova, която едно хубаво слънчево утро заварих изключена. Стори ми се странно имайки предвид, че не съм я изключвал, а батерия имаше. Когато я включих излезе логото на Nokia и след това за кратко се показа червен надпис Contact service и изгасна. Когато няма сим карта се изписва съобщение дали да включи телефона без нея и като дам "Да" пак се изписва Contact service. Махах батерията слагах я - ефект нулев. В последствие взех крути мерки и кабел за връзка с компютър. Викам си - ще сменя софтуера - какво толкова. Оказа се, че процедурата не е същата както при стария ми SE W200, а е доста по-сложна. С немалко трудности и четене си инсталирах Phoenix. Операционната ми система е Windows 7. Намерих си необходимия софтуер за телефона и инсталирах и него на компютъра. При флашване правя следното:
1. Open product -> RM-436
2. Firmware update -> Product code - този, който пише на телефона - 0566863
3. Слагам отметка на Dead Phone USB Flashing
4. Refurbish
Ето и лог файл на последвалите операции:
Код: Избери всички
Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Loading flashing files...
Opening RAW connection...
Waiting for USB device...
Connection opened to BootCode successfully
Failed to send config request!
Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
Starting to recover the phone
Recoverying phone
Initializing
Loading flashing files...
Waiting for USB device...
Failed to send config request!
Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
След това свалих JAF, с който също не се получава. За съжаление не мога да представя лог файл, защото в момента имам проблем със стартирането на програмата.
Чудех се дали проблема не е хардуерен, но мисля, че след като дисплея функционира, би трябвало да е нещо в софтуера.
Моля за съвет как да процедирам. Благодаря предварително.