копчета за ел. стъклата Голф 2 - идея за място ...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

копчета за ел. стъклата Голф 2 - идея за място ...

Мнениеот Deo88 » Пон 05 сеп 2011 17:40

Тази процедура я правих миналата година , но сега се сетих да пусна тема и нащраках няколко снимки за да добиете представа за какво говоря .

Както на всички ни е ясно , хората , които имат барчета Votex или обикновенни барчета , и нямат капачето с дупките за копчетата за ел. стъклата им е трудно да измислят място за тях . Виждал съм всякакви решения , при които ми е ставало смешно ( моето решение не е по-различно :mrgreen: )

Ще започна с малко снимки .

Първото нещо което ни трябва , е копче което единствено служи за покриване на дупката и естествено и такова за ел. стъклото .
Направих предварително някои измервания , за да съм сигурен , че това което го мисля , може да бъде сполучливо , а не само да си губя времето .
Пробвах дали копчето за ел. стъклото влиза в другото , след което дойде време за рязане и напасване .
Изображение

Тук се вижда коя част от копчето е нужна , и коя не .
Изрязах го с ножовка и гледах всичко да е равно , защото после това неравенство ще повлияе на начина , по който копчето ще стой .
Изображение

До тук добре , обаче за да може изрязаното пръстенче да влезе в копчето трябва първо да се махнат металните крачета ( от копчето за ел. стъклото ) , които придържат копчето , както и да се изпили една малка гърбичка . - извинявам се , но не се сетих да направя снимка на това което трябва да се изтърка . Ако някой се заеме да прави това нещо , ще види за какво съм говорил , защото ако не го изтърка , няма да може да сложи пръстенчето до край , след което ще неще ще го тръкне малко за да пасне както трябва .
п.с. Самото пръстенче се изпилва от вътрешната страна , за да може да влезне в копчето . Не търкаите прекалено , защото иначе копчето ще пада !!!
Изображение
На следващата снимка се вижда до къте трябва да влезне пръстенчето . От вътрешната страна го търках с пила и със ситна шкурка за да няма грозни следи от работата .
Изображение
На тази снимка се вижда пръстенчето как се е защипало , и махането му е трудно .
След това копчето се слага и се придържа доста добре , стига да не сте разширили прекалено отвора на пръстенчето !
Изображение
А тук вече е поставено и копчето ...
Изображение
Ето го и крайният резултат .
Изображение

Копчето стой на равно с другите , а не по-навътре , както става ако не се сложи това пръстенче . Преди да се сетя за този начин , копчетата ми стояна с няколко милиметра по-навътре от другите и изглеждаше доста грозничко , а и не се държеше толкова здраво .

Бях решил да правя и друго нещо , обаче не ми се занимаваше . Ще го направя след неопределено време и ще постна снимки тук .
Ето една снимка да добиете представа за какво говоря .
Изображение Идеята ми беше да направя дупка в декоративното копче
и в него да вкарам това за ел. стъклото . В момента ми е само идея , но като го направя ще пиша .

Ами това е всичко за което се сещам . Ако има още нещо , темата ще бъде допълнена . Надявам се показаното от мен да ви хареса и да е от полза на някой . Решението е за две копчета , колкото за предните стъкла , но моще да се поберат и повече - място има mhihi

С риск да бъдя освиркван си позволих да пусна тази тема , но мисля , че решението е добро и заслужава да се види .

п.с. От толкова много идей , се осмелих да покажа тази , за да не бъда предварен случайно mhihi

Е , това е от мен . Лек ден и нека силата бъде с вас :да:

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: копчета за ел. стъклата Голф 2 - идея за място ...

Мнениеот batko_miro » Пон 05 сеп 2011 20:04

Не е платка за копчета на барчето, което не е вотекс, а си е излято така самото барче, с дупки за копчета, просто ако не се ползват 2 или повече си има капачета за там. Иначе добре си се справил, но пък не се намират трудно обикновени барчета с дупки за копчета, аз като си търсих, пуснах тема и на втория ден колега от форума ми прати. Браво за труда. :да:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: копчета за ел. стъклата Голф 2 - идея за място ...

Мнениеот Deo88 » Пон 05 сеп 2011 20:36

Колега , има и такива , които се свалят . Често срещани на обикновенните барчета са тези , които казваш , че са сляти със самото барче . Но има и такива , които се захващат по същия начин като оригиналните касетници .

п.с. Благодаря :)

Върни се в “Направи си сам!”