Показване на количеството гориво според карането СДИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bigdady
Автомобил:
Двигател:

Показване на количеството гориво според карането СДИ

Мнениеот bigdady » Пон 05 сеп 2011 20:28

Колеги искам да попитам имали такова нещо имам Венто СДИ и понеже зарежда почти винаги до горе съм забелязъл че когато карам по спокоино показанията на нивомера на гориво са едни а когато го карам малко по на ръчка горивото намалява след което ако премина пак на поспокоино каране се увеличава дали е нормално такова нещо или?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Показване на количеството гориво според карането СДИ

Мнениеот agent_kowalski » Пон 05 сеп 2011 20:44

не знам какво венти имаш,но за такова не съм чувал.cdi е дизел осноно на мерцедес.
да приемем че вентото ти е дизелово.тогава да нормално е.нафтата е по-гъста и се "бълника" по резервоара.по завои и по-юнашко каране се мята по резервоара и стрелката се мърда доста,про спокойно каране си седи по-нормално.забелязал съм го това почти при всички марки коли.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 05 сеп 2011 20:49

Дори визуално да има разлика, количеството гориво в резервоара си ти е едно и също, независимо как караш. Единствената разлика е скоростта, с която намалява :wink:

bigdady
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigdady » Пон 05 сеп 2011 20:57

не става дума за CDI kolega koito e na mercedes a за SDI иначе и аз така си го обяснявам случая но се чудех дали електронната помпа няма и някаква такава функция

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 05 сеп 2011 21:00

да загрях че говориш за sdi,но след като написах.на кирилица написано сди не се разбира за кое става въпрос.иначе всичко ти е ок.карай си спокойно :beer

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 05 сеп 2011 21:01

В една тема бях писал че няма по лъжливо нещо от бензиномера на кола от ВАГ групата.По лъжливи са и от Лъжлив Съби на Чудомир.Ами при резервоар с такава променлива геометрия какво очакваш.Не е от ръчката.Пълня го до половината и спадането до първата четвъртина става на Ура.Оттам нататък до резерва минава сумати километри.Вообще не му вярвам.Това е едно от нещата за които ВАГ инджинерите трябва да бъдат посовани целогодишно.Поздрави :drunk

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 05 сеп 2011 21:05

аа не е вярно.ще прощаваш.някои модели може и да са така както казваш,но не всички.поне произведние преди 2000година съм карал доста на vag и стрелакта на бензина е ок.особенно на старите полота и голф 2/3 винаги съм знаел колко бензин имам с точност до 2 литра.на голф 2/3 само на половината резервоар стрелката се задържа най-много и към празно пада маалко по-бързо но пак човек си хваща колко има.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 05 сеп 2011 21:19

Напротив,аз съм сменял 4 табла.Последното със стъпков мотор на бензиномера.Боклука си е боклук.Няма оправия.Колата е Г3-96 набор.Само погледни резервоара.Мяза го на бременна хлебарка.Та така :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”