проблем предни накладки Г4
проблем предни накладки Г4
днес смених предните накладки на Г4 тди 90 коня с ПАГИД, проблема е че се получи това на снимките, не плътно пасване на накладката с диска, в сервиза ми пристъргали ръба на диска също, но не мисля че проблема е в това, а по скоро да ме насочите грешни накладки ли са ми сложили или неправилно са ги монтирали за да се получи това, то няма пълен контакт и спира доста по зле от преди
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: проблем предни накладки Г4
А къде са снимките?
още 2 снимки., п.с тези имали датчки, който са отрязали майсторите защото моята кола била без датчик
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Кажи кои са тия "майстори", че да ги заобикаляме отдалече
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
На последните 2 снимки виждам много голям луфт по външната периферия.За съжаление от тия снимки не се вижда какъв е проблема,а такъв има и то сериозен.Търси помощ-някой колега от твоя град или друг майстор.Тия майстори са си оставили ръцете!И не я карай така за да не се усложнят нещата.Успех!
да утре ще отида до друг майстор да я види, гледам в нета че има скосени накладки но не мога да преценя дали е от скосяване това на снимките, но през джантата това се вижда само.
Колега, все ми се ще че нямаш никакъв проблем!
По принцип повечето накладки/всички???/ са скосени от двете страни, не знам защо, но е така.
По принцип повечето накладки/всички???/ са скосени от двете страни, не знам защо, но е така.
колега и аз това чета за това скосение че новите накладки го имат, и може да са ми сложили такива,смятам да сваля гумата да погледа след скосението дали си опира всичко на цялата площ че през джантата не се вижда
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен отиди при някой познат(майстор) за да ги види дали са монтирани добре. Принципно новите накладки им трябва малко да покараш за да улегнат и да се поизтърка най-горния слой за да почнат да спират добре.
Колега карай спокойно накладките са си наред нарочно са скосени така! Аз смених моите преди 2 месеца бяха по същия начин. Нормално е да нямаш хубави спирачки поне в първите 100-ина км. докато улегне това скосяване за което говориш и да започне спира по цялата повърхност от накладката!
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
fatix написа:Колега карай спокойно накладките са си наред нарочно са скосени така! Аз смених моите преди 2 месеца бяха по същия начин. Нормално е да нямаш хубави спирачки поне в първите 100-ина км. докато улегне това скосяване за което говориш и да започне спира по цялата повърхност от накладката!
За да улегнат съм съгласен за 100-200 км,но за да легне на цялата площ на накладката(скосеното) ще му трябват доста хиляди да навърти
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
К'ви са тия накладки човек? Дано греша ама ми се виждат доста скосени. Аз също сложиш PAGID, прилепват си перфектно за диска, даже утре ще ги снимам ако не забравя.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Леко скосяване е напълно нормално според мен - и моите задни, които смених преди няколко месеца бяха така в началотои все още са си, но това не значи, че не правят плътен контакт. Дали при колегата скосяването не е твърде голямо...... не знам, но при всички положения мисля е напълно нормално двете повърхности да не са успоредни.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”