Купих си Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Re: Купих си Пасат Б5

Мнениеот rionshin » Нед 04 сеп 2011 9:34

Bucket написа:Слагам му Plus, препоръчват premium но за сега не е заслужил :) Има октанови числа написани по колонките 87 89 91 и тук там има 93 нещо като супер +
Не работи круиз контрола :( (темпоматата или както неправилно го наричат в България авто пилот) нямам идея от къде да започна да боря този проблем...

В САЩ и в ЕУ не отговарят означенията на бензина - 87 е 93, 89 е 95 и т.н.т.(RON & MON - check Wiki)
Безнина им изобщо не е лош, зависи от къде си го купуваш и на каква цена. Аз съм карал в Калифорния и не видях проблеми с бензина.
Имах същият пасат преди години, ходи на диагностика на скоростната кутия и на турбината.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 05 сеп 2011 0:41

Еми в Пасатуърълд,коментирахме новото Широко като излезе и пичовете казаха,че го нямали за техния пазар,и обясняваха за 1.4 тфси двигателя,че в Европа можел да се кара,защото бензина бил много по-хубав от техния.Може да са дрънканици,не споря,но и от другаде съм чувал,че бензина не им бил особено качествен.Масовия.

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Вто 06 сеп 2011 15:27

Eми не знам мисля, че бензина тук е доста качествен, все пак се карат само чисто нови коли и то се карат доста...Но и се карат като хората, масло се сменява като хората, няма дупки, няма гонки по светофарите, автоматика все пак пази двигателя и т.н.
Хмм, нямам кабел в момента да видя за този круиз контрол, ще видя да поръчам един и да разгледам какви са опцийте

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Вто 06 сеп 2011 16:06

Доколкото видях в един каталог от 2007г. Голяма част от колите, които са правени за САЩ работят с нормален бензин означаван така: N -92H октана, а всички които са предназначени за Европа без изключение тръгват от S-супер -95H. Гледах най-вече моделите на "Форд" и "Шевролет". Степента на сгъстяване на повечето от щатските бе под 10 стигайки дори до 9, а европейските тръгват от 10. Стигам до заключението, че наистина трябва да следиш какъв точно зареждаш и той определено да не е под 95. На капачката на резервоара трябва да го пише.

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Сря 07 сеп 2011 23:58

Сега погледнах капачката пише 91 за Щатите и 95 за Европа, май ще трябва да я карам с premium защото той е 93 по колонките, а бензина plus е 89....
Имам може би проблем от време на време двигателя прекъсва, ако карам леко автоматика превключва на 5-та и като карам с около 40 мили е на около 1400-1500 оборота като подам газ притриса и след това дори и да изключа от скорост оборотите са много нестабилни и двигателя не може да се форсира. Ако го изгася и след това го запаля се оправя, дали са кабели, свещи, дано не е някой дебитомер :banghead:
Май ще си купя един OBD II сканер да видя дали нещо ще излезе....

Върни се в “Passat”