Относно цвят на джанти-ГотоФи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Re: Относно цвят на джанти-ГотоФи
С една дума варианта, който предложих по-горе НЕ СТАВА. След 1 зимен сезон там където имаше ръжда пак си е избило и дето се вика труда почти на вятъра ми е отишъл... Есента само изтърках ръждата с телчета на бормашината, почистих и отгоре с 3 в 1(ръждопреобразовател, грунд и боя), но явно това 3 в 1 не е за лоши климатични условия или изобщо не струва...
всичко добре и аз играх с телената четка на моите където имаше ръжда.но долу при сглобката с какво да стигна,защото там има много забележки ? 

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
В бриколажа има пясъкоструйки за по 30 лева
.... трябва само компресор да има те под ръка и да се намери кварцов пясък

Denzi написа:на ръка с шкурка
пробвах ,но пръстите ми не стигат,камоли шкурката

kr1s0 написа:Denzi написа:на ръка с шкурка
пробвах ,но пръстите ми не стигат,камоли шкурката
Големи кебапчета имаш явно

това представляват:

Да колега точно това гледах днес в железарията при нас , но явно ще се ходи до някой по-голям магазин за по-голям асортимент.Аз имам накрайник като този

Но с тел е грубо минаването и трябва и нещо по-финно

Но с тел е грубо минаването и трябва и нещо по-финно

- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Кварцов пясък гледахме с един колега по 8 лева за 10 килограма та не е скъпо
. Но иначе най-добре си става на песъкоструй.
Аз мойте зимните гуми си ги свалих от джантите и сега следва песъкоструй и прахово

Аз мойте зимните гуми си ги свалих от джантите и сега следва песъкоструй и прахово

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колеги, тази седмица ще се занимавам с другите ми лети джанти за зимата вместо железарките, вече са изправени и пред боя. Та с лака може ли да споделите как се процедира - тънкости? Марката и на боята и спрея май ще е Дупликолор, но лака ме притеснява да не го "оцвъкам", не че боята е "застрахована" де 

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С тея пищови за пясък от бриколаж нищо не става ..дори и с голям компресор от опит ви го казвам 

nokiangage написа:Колеги, тази седмица ще се занимавам с другите ми лети джанти за зимата вместо железарките, вече са изправени и пред боя. Та с лака може ли да споделите как се процедира - тънкости? Марката и на боята и спрея май ще е Дупликолор, но лака ме притеснява да не го "оцвъкам", не че боята е "застрахована" де
Няма какво да се притесняваш.Нищо не може да се "оцвъка".Най-много да пръснеш някъде повече лак и да се стече което не е фатално поне според мен.Само дано лака да е по-добър от този на Cosmos дето аз ползвах и да не ти пожълтеят джантите.
А как се процедира?Лесно.Търкаш със шкурки ако не си го направил вече,грундираш(има едни спрейове шприц кит със защита против ръжда),водна шкурка(най-ситната)да се заглади грунда,иначе седи грапаво и ако се напръска боята и тя ще стане така.И накрая лакът.
Re: Относно цвят на джанти
Denzi написа:След голямо чудене дали да са бели или фабричен цвят,бялото отпадна и ги боядисах металик.
Как процедирах:Сваляне на старата боя до метал,ръждопреобразувател,шприц кит,водна шкурка,спрей,две ръце лак.
Спрея който ползвах е на DECO Color специален за джанти.6лв флакона с един флакон боядисах джантите,ринговете и други работи.Много съм доволен от резултата.Сега вече почват да ме сърбят ръцете да ги слагам на колата.
Ето малко снимки.
Поиграх си малко и с капачките
БРАВО колега станали са супер! Обаче имам два въпроса:
1.Спрея има ли някакъв номер и някой знае ли къде в София мога да го намеря?
2.Какъв лак си използвал?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Спрея който ползвах е на фирма DECO Color,няма номер.На флакона има джанти защото е специално за джанти.А спрея е безцветен на Cosmos Lac,но не ти го препоръчвам,защото джантите пожълтяха от него.Опитай с някой друг.
Denzi написа:Спрея който ползвах е на фирма DECO Color,няма номер.На флакона има джанти защото е специално за джанти.А спрея е безцветен на Cosmos Lac,но не ти го препоръчвам,защото джантите пожълтяха от него.Опитай с някой друг.
Благодаря колега.

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Ето ги и моите

Последна промяна от dinkonikolaev на Чет 19 яну 2012 20:28, променено общо 1 път.