Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот milmar » Чет 08 сеп 2011 9:41

Съмнителният написа:Позволявам си да вдигна малко повече от 130 км/ч, но като цяло съм нормален шофьор. ...

:да: , но изцяло съобразено с пътните условия . Понякога се хващам (или ме хваща жената :beat_butt2 ) , че се изявявам като нервен шофьор :oops: , но много рядко .

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 08 сеп 2011 9:44

Чета някакви мнения за хора с 80-90 км/ч по магистралата. Хора вие сте по-опасни от тия дето карат със 180 км/ч!!!
Който иска да пести гориво да кара по алтернативни маршрути, а не да прави задръстване на магистралата....

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Чет 08 сеп 2011 9:50

Аз карам на магистрала с около 140 и гледам да поддържам постоянно темпо, ако условията го позволяват

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 08 сеп 2011 10:03

MK4 написа:Чета някакви мнения за хора с 80-90 км/ч по магистралата. Хора вие сте по-опасни от тия дето карат със 180 км/ч!!!

Те за това по новините всичките катастрофи стават от съобразена скорост със закона, от млади и опитни шофьори и колите се разцепват и стават непознаваеми, нали?
Не ми се влиза в излишни полемики, но се стремим уж всички към Европата, а в същото време ама толкова и се дърпаме...

MK4 написа:Който иска да пести гориво да кара по алтернативни маршрути, а не да прави задръстване на магистралата....

Верно ли :063: ми направи един проектозакон за изменение за ЗДП, че то тъй не се живее явно :screwy и тогава колега определяй кой къде да се движи!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 08 сеп 2011 10:09

MK4 написа:Чета някакви мнения за хора с 80-90 км/ч по магистралата. Хора вие сте по-опасни от тия дето карат със 180 км/ч!!!
Който иска да пести гориво да кара по алтернативни маршрути, а не да прави задръстване на магистралата....

Че са опасни, опасни са, ама ако всички си спазвахме правилата нямаше да е така, тези с 80 - 100 в дясната лента, тези с 130 в лявата, да ама не, то или някой ще кара с 90 в лявата, или някой каращ със 130 ще бъде застигнат от НЛО летящо с 200, и те така се обърква всичко

Иначе който иска и с 50 да кара, ако не се лъжа това беше минималната скорост, стига да си стои в дясно. Аз лично си карам със 130, но при изпреварване непрекъснато влизам в "конфликти" с пресвяткащи зад мен, е толкова ли не може да осмисли че няма място с дясно, и се движа по бързо от колоната в дясно, и като ги изпреваря ще се прибера, ама не, трябва да си покажем "гъзарската" кола че може да вдига повече!

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Чет 08 сеп 2011 10:11

nokiangage написа:Верно ли :063: ми направи един проектозакон за изменение за ЗДП, че то тъй не се живее явно :screwy и тогава колега определяй кой къде да се движи!

В закона не случайно има предвидена минимална скорост за движение по магистрала, но нямам спомен каква беше като стойност.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 08 сеп 2011 10:21

Когато условията позволяват-карам с максимално разрешената скорост на магистрала! :deal Съответно изпреварвам по-бавно движещите се.
Много се дразня на тия дето присветкат в момента на изпреварването! :banghead: Добре,де не сме индианци,като изпреваря колоната ще се върна в дясно пак... :screwy Разбира се,след погледа в огледалото преди маневрата се вижда като някаква точица,а в следващия момент вече ще ми изкара очите с къси-дълги..Съгурно е карал с разрешена скорост... death :banghead: Ами освен да ида в мантинелата и да му направя път...ИДИОТИ! :beat_butt2

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 08 сеп 2011 10:22

Пътувах една ранна сутрин в ненатоварен трафик по Тракия и си заковах 140. От София до Пловдив НИТО 1 кола не ме е застигнала и изпреварила. Направих си труда да го забележа. Нито 1 кола не е карала пред мен с моята скорост. Пътя беше рехав, така е. Но все пак средната скорост на колите излиза към 100-110км/ч. Това е когато хората не са изнервени и не е пиков ден. Защо тогава да не си карам със 100 и колата да харчи 4,5л/100км?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 08 сеп 2011 10:26

MK4 написа:В закона не случайно има предвидена минимална скорост за движение по магистрала, но нямам спомен каква беше като стойност.

mirkata 4020 написа:Чл. 99. По автомагистралата се забранява:
1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него товар се появи повреда, която не позволява то да се движи със скорост, по-голяма от 50 км/час, водачът е длъжен да напусне автомагистралата на най-близкото разрешено място

:lool 90 е малко повече от 50 км/ч, ама пак е недостатъчно на мегаракетите по републиканските ни пътища...но в крайна сметтка най-хубавото е, че времето ще си покаже кой прав, кой крив... :beer

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 08 сеп 2011 10:32

100 - 130 повече мисля е ненужно
мигам с дълги ако някой тир се движи с 80 а някой го изпревари с 85

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 08 сеп 2011 10:37

Маркирах 2 и 5. Рядко карам по магистрала. Инак гледам да карам там с около 120км/ч когато условията (и пасажерите)позволяват.
Пък това, че някои укоряват други, че спазват правилника не искам да го коментирам изобщо. Тези дето летят със 180 ги гледаме всяка вечер по Новините :не:

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Чет 08 сеп 2011 10:37

За мен нормално каране на магистрала е 110-140 км/ч

Под 100 км/ч е предпоставка за инциденти или най-малко, опасни ситуации и задръстване.
Ако всички решат че е много добре с 80-90 км/ч по магистралата до морето ще трябва да пътуваме по 6-7 часа... :screwy

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 08 сеп 2011 10:41

подкрепям колегата преди да го нападнете пак
и аз смятам че под 100 км за магистрала са малко
карам 100-110 като сляза от магистралата и да ви кажа в темпо съм с по-голямата част от трафика
по магистралата 120 и не пускам - чувствам се съвсем на място
стара загора - бургас има 1/4 магистрала от общата дължина - минавам го пъти на месец и съм се уморил от "икономични" които карат с 70

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 08 сеп 2011 10:49

Обикновено съм с жената и детето, така че закрепям на 120 в дясната лента, до 140-150 ако се налага да изпреваря по-бързо, после пак 120, а и разхода така е много добър. Не се впечатлявам много от пресвяткането на разни ниско прелитащи самолети, случвало се е по-нахалните да получат и по някой силно характерен жест с преобладаващ среден пръст :Mr Green Fun

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 08 сеп 2011 10:56

Как карам по магистрала - в ограниченията и според трафика. 140-150 само ако се налага да изпреварвам и то за кратко. Повече не е нужно и не ми е кеф.
Присвяткането само ако някой, който без мигач на 5 метра от мен реши, че му се изпреварва, независимо, че аз очевидно го правя доста по-рано от него... Това е чиста форма на идиотизъм и заяждане... Поне да дава мигач, въпреки, че и това е забранено от закона - трябва да чака... Иначе си изчаквам хората - разчитам, че дават максималното от возилото си, за да не се пречкат на останалите...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”